שידה שבניתי השבוע ממהגוני
הדלת של המגירה מאגוז אפריקאי...
מידות :
אורך רוחב גובה
40 * 35 * 60
שידה!
10 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
Re: שידה!שידה יפיפיה.
אפילו מדרבנת אותי לרוץ ולחפש מהגוני לספסל שאני רוצה לבנות למקלחת בנוגע לצביעה, למיטב ידיעתי (ואני "מתחיל"), לכות ללא גוון (נמכרות כ- שקופות) מבוססות פוליאוריטן מוסיפות גוון צהוב בעוד שלכות אקריליות הן שקופות לגמרי. לגבי הברק, זה יותר בעייתי היות וגם לכות מט שאני מכיר מכילות כ- 15% ברק. בטוח שבפורום צבע יענו לך לגמרי. יניב.
לעמיתכל הכבוד לך על העבודה והאומץ להשתמש בעץ "יוקרתי" ובמיוחד המהגוני שקשה להתמודד איתו ולהוציא תוצרת שימושית.
תרשה לי הערה אחת - משטחים עליונים של שולחנות/שידות ראוי לכסות את ה ENDGRAIN באמצעות לוח רוחבי צר (לייסט בלשוננו) מאותו חומר באמצעות סין וגרז - או שיטה אחת שתבחר. בכך יוצרים מעין לוח שדפנותיו הצרים חלקים, נוחים לעיבוד ולתגמיר. זה גם מוסיף איכות חזותית ומעלה את רמת המוצר הסופי.
Re: שידה!
אכן לכה אקרילית על בסיס מים שומרת על גוון טבעי, וכן, יותר קלה לשימוש כי גם הדילול שלה וגם הניקוי שלה הוא באמצעות מים וזה הרבה יותר פשוט קל ונעים. יש לבונדקס את לכה KLARLAK, ולטמבור יש גם לכה כזאת אם כי אותה לא ניסיתי. אני מניח שאין הרבה הבדל. לדעתי הלכה "מט-משי" היא לא מבריקה בכלל. הצעה - אולי תעגל קצת את הפינות. זה יכול לגרום לרהיט להיות עם מראה פחות "ראשוני" ויותר "מעובד", ולדעתי זה יותר מתאים למהגוני.
Re: שידה!מה שלא תשים על העץ יכהה לך אותו קצת אפילו אם תשפוך עליו מים
יש לכות 5% ברק ואולי אף פחות שבעצם נותנות מראה טיבעי יש לגוונים ואני לא יודע למי עוד אבל בטוח יש. בכלל אם יצא לך לקה קצת יותר מבריקה ממה שאתה רצית תמיד ניתן לשייף עם נייר עדין ביותר על רטוב (שיוף עדין) וזה מוריד את הברק! בהצלחה.
Re: לעמית
תודה רבה על ההערה ! אני רק לא בטוח שהבנתי נכון.... אתה אומר לתחום את הדפנות בלייסטים ?
10 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־14 אורחים | |||||