שלום לכולם
אני מתכנן עכשיו בניית מלטשת חגורה עם גלגלים
אשמח ללמוד מנסיונכם
תודה מראש
יעוץ בבניית מלטשת חגורה
6 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
יעוץ בבניית מלטשת חגורהשלום לכולם
אני מתכנן עכשיו בניית מלטשת חגורה עם גלגלים אשמח ללמוד מנסיונכם תודה מראש
Re: יעוץ בבניית מלטשת חגורההנסיון שלי הוא עם מלטשת עם רצועה הרבה יותר ארוכה (180 סמ'). אז זה סיפור קצת שונה. אבל לדעתי עניין אחד משותף ובעייתי בכולן - שמירה על מרכוז הרצועה.
מה שלא יכול לעבוד, זה לסמוך על מקביליות הגלגלים. מספיקה סטייה של אלפית, ואחרי כמה שניות הסרט יורד. גם מגביל צד כלשהו לא עובד - הוא רק שוחק את שולי הרצועה. למיטב ידיעתי הדבר היחיד שעובד זה שלפחות אחד הגלגלים יהיה בצורת "חבית". כלומר שבמקום שיהיה גליל אחיד, המרכז שלו יהיה קצת יותר שמנמן. יש כאן אפקט פיזיקלי מוזר ומעניין שגורם לרצועה לנסות לטפס ולהתמרכז דווקא על האזור העבה יותר. כמובן שחוץ מזה אתה צריך מנגנון תאום מקבילייות צירים, לכיוונון עדין. בהצלחה, והמשך לשתף בהתקדמות.
Re: יעוץ בבניית מלטשת חגורהלפי דבריך..
ומכיוון שאני ודיוק - לא הולכים ביחד אני כנראה יורד מהענין תודה על התגובה
Re: יעוץ בבניית מלטשת חגורה
לא לא. התכוונתי בדיוק להפך. בד"כ, מי שפחות מכיר את העניין, מניח שהדיוק הוא מה שמחזיק את הרצועה במסלול. מה שאמרתי זה שזה פשוט לא נכון. מה שמחזיק אותה זה ה-"פטנט" של גלגל בצורת חבית. זה לא אומר שאפשר לעשות הכל חפיף, אבל לא צריך מכניקה מדויקת. (כלי העבודה שלי היו דיסק ורתכת...)
Re: יעוץ בבניית מלטשת חגורהלגבי דיוק פשוט שמים את אחד הגלגלים על בורג כיוון ואז אפשר לדייק. כך בנויות המכונות המקצועיות
Re: יעוץ בבניית מלטשת חגורה
מה זה בורג כיוון? יש לך אולי תמונה? ושאלה נוספת הסתבכתי לגמרי עם המנועים! יש מצב פשוט לחבר את הציר של הגלגל למקדחה?
6 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־7 אורחים | |||||