|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Benda2 » 16 ינואר 2025, 03:48
שלום. אשמח לייעוץ בעניין קניית טרימר. שורה תחתונה: האנטר עם בסיס פלאנג' ( https://www.huntertools.co.il/catalog/h ... 03101-002/) או מקיטה בלי פלאנג' ( https://www.brandtools.co.il/ProductInf ... catId=1470) אני לא מכיר כל כך את הכלי. התחלתי לפני כשנה להתעסק עם נגרות, ונתקלתי בצורך לחריטות/יישור קצוות/עיגול קצוות וכו'. הבנתי שטרימר הוא הכלי המתאים, אך לא יודע הרבה מעבר לזה. אשמח לדעת מה חשוב שיהיה בטרימר. הבנתי שבסיס פלאנג' יכול לעזור מאוד. לכן חשבתי לקנות את האנטר (זה התקציב כרגע..). השאלה האם זה שווה את זה? הוא יתן עבודה יפה ומדוייקת? והאם חסרים בו דברים שחשוב שיהיה בטרימר? נ.ב. הלכתי על טרימר ולא על רוטר, כי הקומפקטיות חשובה לי, ולא נראה לי שאפסיד יותר מידי ללא רוטר בתור חובב מתחיל. תקנו אותי אם אני טועה. תודה מראש!
-
Benda2
-
על ידי ישראל מאיר » 16 ינואר 2025, 08:52
יש לי טריימר של אנטר בלי הבסיס הוא נותן תוצאות מצויינות בחריטה ועיגול פינות אבל בעבודות כמו חירוץ עמוק הוא ממש מתקשה לדעתי הבסיס הוא בלוף כי לעולם הוא לא יתן תוצאות שמתקרבות לרוטר
-
ישראל מאיר
- משתמש ותיק
-
על ידי Se7eN » 16 ינואר 2025, 09:02
אני הייתי ממליץ ללכת על כלי עם בסיס רגיל (קבוע) בתור התחלה, ולהוסיף פלאנג' אם יש. המקיטה שקישרת הוא אחלה כלי, אבל יש לו מחליף, שלא נראה לי עולה הרבה יותר, אבל יש לו הרבה תוספות שאין לדגם הזה. ראיתי שיש בעלי גם המון חיקויים של כלים כאלו שנראים די טוב, אבל לא יצא לי לעבוד איתם בעצמי.
לישראל - כל כלי יתקשה בחירוץ עמוק, לכן עושים את זה בשלבים. גם הראוטר החזק שלי של 2200W לא יכול לקחת ביס בעומק 2 ס"מ בלי להתקע וחשש לשבירת הביט.
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי Benda2 » 16 ינואר 2025, 12:30
Se7eN כתב:אני הייתי ממליץ ללכת על כלי עם בסיס רגיל (קבוע) בתור התחלה, ולהוסיף פלאנג' אם יש. המקיטה שקישרת הוא אחלה כלי, אבל יש לו מחליף, שלא נראה לי עולה הרבה יותר, אבל יש לו הרבה תוספות שאין לדגם הזה. ראיתי שיש בעלי גם המון חיקויים של כלים כאלו שנראים די טוב, אבל לא יצא לי לעבוד איתם בעצמי.
תודה. רק לא הבנתי- אז אתה ממליץ על ההאנטר? ואם עדיף את המחליף של מקיטה ולוותר על הפלאנג'- אשמח לשמוע מה המחליף? משהו ספציפי? או חברה מסויימת? ולגבי התוספות שכתבת- איזה תוספות כדאי שיהיו? לגבי עלי אקספרס אני פוחד להזמין כלים משם מבחינת בטיחות, לא יודע באיזה תקן זה עומד וכו'. אני יודע שגם האנטר זה סיני, אבל עושה לי רושם שזה יותר בטיחותי, אולי בגלל שזה משווק פה בארץ. וישראל מאיר, לגבי מה שכתבת על הפלאנג'- הוא לא עוזר בלהתחיל חירוץ מאמצע הלוח? או שלא צריך בשביל זה פלאנג'? שוב תודה רבה.
-
Benda2
-
על ידי ישראל מאיר » 16 ינואר 2025, 13:58
Benda2 כתב:Se7eN כתב:וישראל מאיר, לגבי מה שכתבת על הפלאנג'- הוא לא עוזר בלהתחיל חירוץ מאמצע הלוח? או שלא צריך בשביל זה פלאנג'? שוב תודה רבה.
הוא אכן יעזור לך להתחיל חירוץ אבל קשה לו מאוד לעשות חירוץ אפילו בשלבים - מ4 מ"מ הוא ממש מזיע. לא פוסל אפשרות שהביטים שלי גרועים (של אנטר)
-
ישראל מאיר
- משתמש ותיק
-
על ידי Se7eN » 16 ינואר 2025, 20:37
Benda2 כתב:תודה. רק לא הבנתי- אז אתה ממליץ על ההאנטר? ואם עדיף את המחליף של מקיטה ולוותר על הפלאנג'- אשמח לשמוע מה המחליף? משהו ספציפי? או חברה מסויימת? ולגבי התוספות שכתבת- איזה תוספות כדאי שיהיו?
מחליף הכוונה דגם שמקיטה עצמם הוציאו ומחליף את הדגם הזה, שהוא מאוד ותיק. זה המוצר הבסיסי: https://www.makitauk.com/product/rt0702c.htmlוהוא מגיע בכל מיני קיטים עם כל מיני אביזרים (תוספות) כולל בסיס פלאנג'. אם יש תקציב, תלך על הקיט המורחב, אבל אם אתה רק מתחיל ורוצה לבדוק, זה טבעי שלא תרצה להשקיע יותר מדי, ואז אפשר להתחיל רק בכלי הזה, ובמידת הצורך להרחיב בהמשך. אני לא ממליץ על האנטר מהסיבה הפשוטה שלא עבדתי איתו, אז אני לא יכול לתת המלצה. באופן כללי ההתרשמות שלי מכלים שלהם זה שמדובר באיכות סינית שקל למצוא בעלי, רק בתוספת עמלת ייבוא שמנה כדי לקנות את הכלי בחנות מקומית. לפעמים יש להם מחירים אטרקטיביים במיוחד. אגב אם אתה מעוניין, צור קשר בפרטי ואשמח להדריך אותך איך להשתמש בכלי הזה, שיכול להיות מאוד מסוכן.
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי Se7eN » 19 ינואר 2025, 09:48
יש דרכים להתחיל באמצע החומר גם עם בסיס קבוע. אפשר להכנס בהטיה, זה יחסית מסוכן אבל אם עובדים נכון אפשרי. הדרך היותר בטוחה היא לייצר פשוט קדח עם מקדחה שגדול יותר מהביט, וככה הביט נכנס בצורה בטיחותית לתוך חור קטן, ומגדיל אותו.
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי Israelgrn4 » 19 ינואר 2025, 19:16
אני אישית מעדיף את האנטר על כל מוצר של חברה אחרת. כמו כן אם הייתי במקומך, הייתי קונה את האנטר משתי סיבות. התפסנית של האנטר טובה יותר מהתפסנית של מקיטה. כי לדעתי הבסיס העגול של התפסנית הוא טוב יותר מבסיס מרובע. גם הנעילה של הטפסנית של האנטר הוא הוא טוב לאין שיעור מהנעילה של המקיטה. והבונוס החשוב ביותר הוא ההתקן שאתה מקבל, שהוא יעודי לכלי של האנטר. בתור מתחיל, עדיף לעבוד עם ההתקן שיש לו 2 ידיות אחיזה. מה שיתן לך במשך הזמן את הביטחון וההבנה כיצד לעבוד עם המכשיר הזה. באם החלטת ללכת על האנטר הייתי מציע לך לבדוק מחירים ב-ksp וגם בעסק בשם אול פרורקט . השירות של האנטר הוא הרבה יותר מטוב. בהצלחה.
-
Israelgrn4
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot] ו־6 אורחים
|