להיות נגר בישראל
17 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
Re: להיות נגר בישראלבנוסף לשתי הסטיגמות הנל, אני גם רץ...אולי תזרקו על זה גם משהו
Re: להיות נגר בישראל
ריצה?? לא עברת QA?
Re: להיות נגר בישראלאני מנחש שמי ששאל את השאלה המקורית הוא נער/בחור צעיר. מפני שכשאני הייתי צעיר, היתה לי אותה תפיסה נאיבית לגבי היחס בין תחביב לעבודה. ופינטזתי על "כמה כיף" לאנשים שעובדים בתחומים שכיף לשחק בהם.
אמנם לא עבדתי כנגר. אבל אני כן יודע מה קורה בתעשיה. אצל רוב בעלי המלאכה (כולל נגרים), זו פשוט עבודה יום יומית, מעייפת ושוחקת. חלק מהקושי הוא השיגרה, וחלק הוא הצורך להתמודד עם לוגיסטיקה, בירוקרטיה ולקוחות טורדניים, לא ישרים וכיוב'. נתקלתי במעט מאוד בעלי מלאכה שבאמת עובדים באהבה והנאה. בד"כ מדובר באומנים (א' עם שורוק) שעושים עבודות לפי הזמנה ולפי החשק.
Re: להיות נגר בישראלאופציה נוספת זה לעבוד בתחום כעבודה שניה.
אני עושה את זה כבר כמה שנים, לוקח לי כמה חודשים לסיים עבודה (מתמחר את העבודה בהתאם) ואני בוחר את העבודות שאני רוצה לעשות.
Re: להיות נגר בישראל
זה מעניין. מן הסתם יעיל יותר בצורה של שכירת פינה בנגריה. לקנות לבד צריך או להתפשר על הציוד והמקום, או להוציא המון כסף מה שבדרך כלל לא יהיה כלכלי אם זו רק עבודה שניה.
Re: להיות נגר בישראלאגב הייטק
גם אני שמתי לב שיש הרבה מאד חובבי נגרות שבחיי היום יום הם הייטקיסטים, אני משער שהייטקיסטים הם אנשי יצירה ש'כלואים' מול מחשב ומחפשים קצת לגעת במשהו. אם באמת איש הייטק רוצה לעשות הסבת מקצוע לנגרות - אני מציע להכנס חזק לתחום הCNC, זה הרבה יותר כלכלי וגם משיק לנגרות פיזית. לאנשי הייטק יש יתרון משמעותי על נגרים בכך שהם לא נבהלים מללמוד תוכנות ולהנדס את הכל לפני הורדה לביצוע. שמעתי ממרצה לתוכנותCNC שלמדתי אצלו, שאלו שהכי מצליחים בתחום הCNC לנגרות הם אלו שבאים מעולמות ההייטק, לדבריו בין היתר בגלל ההרגל לדבר תיאורטית בניגוד לנגרים שהכל חייב להיות אצלם מציאותי והגיוני, ולכן קשה להם לתפוס איך המכונה חושבת.
Re: להיות נגר בישראלאכן אני נער, אבל רק בראש. הגוף לצערי בן 40 פלוס
האמת ששיערתי שיש הנאה בעבודה בנגרות כי קודם כל עובדים עם הידיים (מה שאני מאוד אוהב) ודבר שני עובדים עם עץ, חומר נעים וחם. אבל כנראה שרוב הנגרים מתפעלים מכונות ועובדים עם פלטות שזה קצת פחות כיף. ייתכן ובאמת הנגרים האומנים משיגים את ההנאה והסיפוק של לעבוד עם עץ. אני מניח שצריך המון קילומטראז וגם שיווק טוב כדי להגיע לסטטוס הזה. Sent from my SM-G973F using Tapatalk
17 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־12 אורחים | |||||