חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

חבר חדש-מסור נימה- קצת מבולבל

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: שמע ידידי

הודעהעל ידי Dganit » 19 נובמבר 2008, 21:14

את המסור שלי קניתי לפני כשנה , בחנות במפרץ ,זהה לזה שהראת בקישור , באחת המכירות של סוף השנה, התוצרת גרמנית (איכות דומה לסיניות) Schwarzbach , 125W , עלה בסביבות ה-500 ש"ח, לצרכים שלי הוא בסדר גמור , אולי אם הייתה לי אפשרות במחיר דומה הייתי קונה מסור עם זרוע ישרה ולא עגולה , סתם מיותר . לא הייתי בררנית לגבי תוצרת, חיפשתי כמוך משהו זול שישמש אותי לצרכים שלי וכמו שכבר כתבתי לך , יש כאן חברה שעשו דברים נפלאים עם המסורים הפשוטים דוגמאות ישנן בגלריה של אודי (הראל) ותראה איזה פלאים הוא עשה עם מסור נימה סיני פשוט- כולל חיתוך עץ בעוביים שבכלל לא מומלצים ע"י החנויות, גם המסור שלי מסוגל לחתוך עץ אורן בעובי של 4-5 ס"מ, ועוד ניסינו זאת בתצוגה לפני שקניתי אותו.
אני לא יכולה להזמין אותך להתנסות מכיוון שכרגע המסור לא בארץ.
אם אתה שוקל את ההצעה של יוסי, היא טובה , אך קח בחשבון שתהיה הוצאה נוספת על שנאי טוב מ-110 ל-220 (אם אני לא טועה בסביבות ה-500 ש"ח, או שאולי המחיר כולל שנאי).
אם יש לך אורך רוח , חכה למכירות שכבר יתחילו בטח בסוף החודש הקרוב ובדצבר בוודאות יהיו, כל חנויות כלי העבודה יוצאות עם מכירות שקוראים להם תערוכות כלי עבודה. החברה בפורום תמיד מדווחים עליהם כל אחד שמגלה על תערוכות באזור מגוריו , כדאי לך לעקוב , בדרך כלל הכלים במכירה כזו במחירים יותר נמוכים מהמוצעים בשוק .
מקווה שעשיתי קצת סדר בבלאגן ההתלבטויות
Dganit
סופר משתמש

הודעהעל ידי elmi » 19 נובמבר 2008, 21:21

האמת שעשיתם לי לא מעט סדר, אין לי בעיה לחכות לעוד שבועיים למחירים טובים יותר ואני מבין שגם במסור פשוט וזול אני יכול להגיע לתוצאות טובות.

מה שחשוב בעצם הוא החלפה קלה של המשורית, כדי שזה לא יתסכל תוך כדי העבודות עדינות בתוך "חללים".
בקיצור מי שמוצא איזה דיל מעיניין מוזמן לעדכן.....
elmi

הודעהעל ידי yossi » 20 נובמבר 2008, 10:45

המישלוח לארץ מתבצע ע"יחברה בשם USHOPE והמחירים שנתתי כוללים משלוח ומיסוי עד הבית.
כולנו קונים בדרך זו. הכנס לאתר שלהם והרשם חינם.
השנאי מ 220 ל 110 נקנה אף הוא בארה"ב עבור רוטר שרכשתי.
השנאי בהספק עצום של 3000 וולט אמםר עלה 300 ש"ח.
עבור הנימה מספיק שנאי קטן יותר של 300 וואט . הכנס לאמזון יש שם שנאים בכל גודל וקנה שם את שני המוצרים. להערכתי מחיר השנאי כ 15$ לפני משלוח.
yossi
סופר משתמש

הודעהעל ידי Saba_jackson » 20 נובמבר 2008, 11:35

רק שים לב בקישור שהבאת כי מדובר ב
Refurbished זה מסביר את המחיר הנמוך, ובהתחשב במרחק הרב ממודיעין לתחנת השרות באוהיו....
Saba_jackson
סופר משתמש

אז מה? זה אומר שהמכשיר דפוק?

הודעהעל ידי yossi » 20 נובמבר 2008, 16:02

המכשיר הוכזר מסיבה כל שהיא למיפעל.
שם המכשיר נבדק ואם חלק נפגם הוא הוחלף,עבר ביקורת איכות,נארז ונשלח.
הוא הגיע חדש לחלוטין באריזה מקורית. פה בארץ היו מוכרים אותו במחיר מלא אבל שם יש הגינות.
אגב אם תשלם מחיר מלא של 200$ עבור ריובי או דרמל עדיין תצא ברווח עצום לעומת סיני דפוק שנמכר בארץ ללא אבא ואמא.
ולמה אני אומר ללא אבא ואמא? כי במסור סרט מאוד נפוץ שיובא ע"י בר-גל מת"א,נשבר חלק. כבר שנתיים וחצי מחכים לחלק. הם לא מביאים חלקי חילוף וזה לא מעניין אותם כלל.
לעומת זאת חבר שהביא משור שולחן מגריזלי שבר את אחת מתושבות המנוע תוך כדי פרוק לצורך מסויים.
הוא צלצל לגריזלי ותוך שבוע החלק היה אצלו חינם כמובן.
yossi
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 21 נובמבר 2008, 12:08

שים לב כי במשור של "פולק" אין אפשרות להטיה של השולחן.
על-פי נסיוני, זה דבר מאד חשוב.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי Saba_jackson » 21 נובמבר 2008, 13:55

אלכס, אכן בתמונה זה לא נראה
אבל ישנה אפשרות הטייה עד 45 מעלות , אמנם הסימונים לא ברורים כל כך, יש לי כזה מסור ואני מאפס עם מד זווית בין המשטח למשורית
Saba_jackson
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 21 נובמבר 2008, 17:27

חוזר בי, בהגדלה אכן נראה קצה של "קשת מסלול" הטיה.
"קפצתי" כי זה דבר שאין להתביש בו ובד"כ מציינים במפרט.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי elmi » 22 נובמבר 2008, 23:11

המסור הזה נראה בסדר גמור, עלותו היא יותר ממה שחבתי להוציא אני חייב להודות.
אבל להזמין מחו"ל מכשיר מנועי, למתח שלא מתאים לארץ ולהסתכן בבעית אחריות (מה גם שלא ראיתי ששולחים בכלל). נראה לי סיכון שהפער כנראה מצדיק.
elmi

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־16 אורחים