חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

רכישת מקצוע עליון תחתון

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: רכישת מקצוע עליון תחתון

הודעהעל ידי Alex Milch » 25 נובמבר 2020, 15:37

אמנם ציינתי פרט שולי רק על מנת להזים טענה הפוכה בקשר לצריכת חשמל של מנועים ונשאלה שאלה איך זה יכול להיות, אז אמשיך ואקח חלק בהסטת הנושא העיקרי שסך הכל נסיתי לתרום מנסיוני בבחירה ושימוש במכונות הקצעה:

Single phase motors have a practical limit of 10hp.
I looked at a brand;
1/2hp 1ph 60% eff, 1/2hp 3ph 77%,
5hp 1ph 79%, 5hp 3ph 89%
10hp 1ph 79%, 5hp 3ph 91.7%
500hp 3ph 95.8%
==============================================================================================================================================
If 1-phase and 3-phase both motors have same power rating(KW) then current consumption by 1-phase motor will be more than 3-phase motor.
P = V x I x Cos( phi)
So I = P / (V x Cos(phi) )
P- power rating
V- Voltage level
I- Current and
Cos(phi) - power factor ( in case of motor will be lagging power factor
If here you have power rating and power factor same then current is inversely proportionate to voltage.
Voltage in case of 1-phase 240V and 3-phase 440.
Volatge level of 3-phase is 1.73 time of 1-phase. So current consumption in 1-phase will be 1.73 time.
(Ajay Kumar, Electrical engineer)
==============================================================================================================================================
Which takes more consumption, a 1HP single-phase electric motor or a 1HP three-phase electric motor?

Let us consider that a 1 HPis delivered to the shaft. Also let us consider that the single phase has started and is running on a pulsating single phase field while the three phase is running on a rotating field. If one considers the rotating vectors obtained from a pulsating filed then one would conclude that it is more difficult to get rotation from a pulsating field rather than a rotating field. Perhaps one could see the analogy of a single cylinder engine pulsating and through the crank one gets rotation. Such a pulsating to rotation phenomena would need more forces to deliver the same power at the shaft as a continuously rotating torque.
So having said that, it is clear that a single phase motor obtaining its rotation from a pulsating field, would take a little more power at the input than a continuous torque by the three phase system.
(Carmel Pule', Ph. D Engineering & Education, Newcastle University)
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 25 נובמבר 2020, 23:13

החלק השני - ברור לחלוטין, והזכרתי זאת גם בתשובה שלי. אלא שצריכת זרם בפני עצמה לא באמת מעניינת אותנו (מלבד העובדה שקצת יותר הספק ילך לאיבוד על החוטים).
החלק השלישי הוא קצת "נפנופי ידיים" מדי בשבילי. יכול להיות שהוא צודק - בכל זאת ד"ר להנדסה אם הבנתי נכון - אבל מכיוון שהוא לא שם מספרים מאחורי ה"קצת" וה"יותר", אז פחות משמעותי לדיון על "כמה פחות".
החלק הראשון הוא המעניין ביותר - נתוני היעילות המוזכרים בו נמוכים בהרבה ממה שאני מכיר בתחום המנועים החשמליים. יכול להיות שהסיבה היא שמדובר בנתונים ישנים (אין לי מושג אילו כלים נבדקו או מתי), ויכול להיות שפשוט המנועים בכלי עבודה הם הרבה יותר פשוטים מאלו שאני מכיר טוב יותר, מתחום האוטומוטיבי. שם יעילות של 90% נחשבת נמוכה.

אבל גם אם הנתונים עדכניים ונכונים גם כיום, הרי שבמנוע של 5 כ"ס (בערך 3700 וואט), הבדל של 10% ביעילות נותן הבדל של 370 וואט בצריכת החשמל. משמע בערך 20 אגורות לכל שעת עבודה. לדעתי זה זניח עבור חובב שקונה מכונה באלפי שקלים, שתעבוד כמה שעות בשנה לכל היותר.

אבל למדתי מהשרשור הזה לא מעט (מעבר לעניין המנועים החשמליים) - שמקצוע עליון ותחתון זה לא מקצוע שמקציע מלמעלה ומלמטה בו זמנית... :lol:
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי yehuday » 05 דצמבר 2020, 15:34

סיכום ביניים

אחרי קצת חפירות באתרי כלים גיליתי שבתקציב שלי (בערך 6000) אפשר להשיג מקצועי מדבקה סיניים (לא בהכרח גרועים) ברוחב מקסימלי של 25.4 ס״מ (או 10 אינץ)
נתקלתי ב holtzman, holtzscnit, delta, burt, axminster.
לכולם מפרט מאוד דומה והם נבדלים בעיקר במשקל ובעובי הקצעה מקסימלי.

בדקתי גם יבוא מסין - יש חברות עם כלים מרשימים מאוד אבל את אלה בתקציב שלי הם לא מוכרים בבודדת.

במצב כזה אני רואה כמה אופציות
1. לוותר על מקצוע עליון ולהסתפק במקצוע עובי - dewalt 735 ברוחב 12.5 אינץ.
2. להתפשר על הרוחב (10 אינץ) ולקנות את ה holzschnit כי יש לו גם בויאר.
3. לחכות להזדמנות יד שניה. מי יודע כמה זמן.

בכל מקרה נראה לי שמקצוע עליון תחתון 12 אינץ יהיה לי מסיבי מדי לסדנה.
אני אוהב שהכלים ניידים וקל להזיז אותם ממקום למקום. אני מבין את היתרון של
מקצוע רחב יותר, אולי זה לא יהיה נורא לפרוס את הקורה במקרים שאעבוד עם רוחב כזה.
yehuday
סופר משתמש

הודעהעל ידי Gilad.j » 05 דצמבר 2020, 20:35

אני נמצא בדיוק באותה התלבטות בימים האחרונים. התקציב - זהה (5-6k), ההתלבטות היא בין המטאבו עליון-תחתון, לבין תחתון (מטאבו או דיוואלט). הפרויקט הקרוב שלי הוא שלח (מדרך) מדרגות, רוחבו - 30 ס''מ, מצד אחד עליון ותחתון הם שדרוג מתבקש ובעיניי פער המחירים ביניהם (1200-1300 זוזים) לא משמעותי, אבל התחתון הוא בעל רוחב משמעותי יותר.

1. עד כמה העליון משמעותי בסדנאות חובבים? אני עובד לרוב עם עץ גולמי. עד היום השתמשתי בהקצעה מנגרייה.
2. האם הדיוואלט 735 ניכן ביכולות משמעותיות יותר מאחיו ה-733 או המטאבו 330? הפער הוא אלפייה בערך...
3. אולי יש אופציה לרכישה משותפת והוזלה של מי מהם? אני מוכן להרים את הכפפה אם תהיה דרישה.
Gilad.j

הודעהעל ידי Alex Milch » 05 דצמבר 2020, 21:02

Gilad.j כתב:1. עד כמה העליון משמעותי בסדנאות חובבים? אני עובד לרוב עם עץ גולמי. עד היום השתמשתי בהקצעה מנגרייה.

השאלה והתשובה לא קשורים לחובבים.
עץ גולמי מגיע כתוצאה של ניסור גס וולא פעם מעוות מכופף/מפותל. לכן, יש צורך ליישר פאה אחת, ליישר פאה נוספת ב-90 מע' (על מקצוע מיישרת) ואז להקציע במקלוע עובי למידה הנדרשת על-ידך.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי yehuday » 05 דצמבר 2020, 22:28

עוד שיקולים לעניין

מקצוע עובי שולחני וגם המטבו 260 הם כלים עם שולחן קטן ובלי מסה גדולה. אני חושש שיהיה קשה לשמור על עבודה יציבה כאשר עובדים עם קורות או משטחים ארוכים. המקצועות מ 6k ומעלה באים עם גוף ברזל מסיבי שלטעמי אמור לתרום לייצוב.

כמו כן המקצועות השולחניים סובלים מ sniping, שהקצה של הלוח נאכל יוצר משאר הלוח. אני חושב שזה לא קיים ביותר מקצועיים אבל לא בטוח.

ואשמח לרכישה משותפת אם יסתדר

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
yehuday
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 05 דצמבר 2020, 23:09

סרטון המסביר את פעולתו של הג׳וינטר , שימו לב לאורכו של כלי שאמור לטפל בקורה של מטר וקצת
https://youtu.be/3bbHwoi4kz8
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 05 דצמבר 2020, 23:30

אני עובד עם מקצוע מקצועי 40 ס"מ ויש לו סנייפ (לא מכיר תרגום בעברית)
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי yehuday » 06 דצמבר 2020, 08:36

אז אתה מראש מתכנן לאבד 1-2 ס"מ מהקורה לסנייפ ? או שיש לך דרך להימנע מזה ?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
yehuday
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 06 דצמבר 2020, 08:50

אתה אמור לכוון את המקצוע באופן כזה שהסנייפ יהיה מינמלי ויעלם לאחר הליטוש, בכ״א אני נוהג לחתוך את הקורה לפני ההקצעה לכמה ס״מ יותר ממילא אינך יכול לחתוך במדויק את האורך משום שהפאות הצרות אינן מוקצעות, כך אם והיה באחד הצדדים סנייפ מכוער אולי ניתן לחתוך אותו.
אם תכניס קורות ברצף אלו שלא יהיו הראשונות לא יהיה להן סנייפ בכלל ולקיצוניות רק בצד אחד.
Edi
סופר משתמש

הקודםהבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־6 אורחים