חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מחפש קליבות ומוביל חומר חשמלי לקרייזיק

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

מחפש קליבות ומוביל חומר חשמלי לקרייזיק

הודעהעל ידי zDanielz » 01 דצמבר 2020, 16:55

אהלן,
שאלה קצת פחות לחובבים כמוני אבל יש כאן גם כאלו שהם מקצועיים.

איכן ניתן לרכוש קליבות לקרייזיק שמתלבשות על המסילות? בדקתי בכמה מקומות והם לא מחזיקים כאלה.

כמו כן, בנוגע למוביל חומר לקרייזיק (לא יוגע איך זה נקרא, כמו שיש לפרייזרים) הגלגלות שיושבות לפני הלהב ושומרות על דחיפה אחידה כלפי מטה וקדימה. האם מישהו התנסה בזה לעבודה עם קרייזיק? (ראיתי הרבה סרטונים של אנשים מחול שמשתמשים בזה)

אציין רק שעיקר העבודה עם המסור זה חיתוך סנדוויץ פשוט 17 ממ במידות אחידות אך מידי פעם נדרש חיתוכים מדוייקים ובזוויות.
המטרה שאני מנסה להשיג זה דיוק ובטיחות.

תודה לעוזרים

תודה,
דניאל
zDanielz
סופר משתמש

Re: מחפש קליבות ומוביל חומר חשמלי לקרייזיק

הודעהעל ידי Alex Milch » 02 דצמבר 2020, 16:01

אני לא מכיר כליבות לתעלות עגלת הקרייזיג. קבלתי עם המכונה אביזר דומה לכליבה, חתיכת מתכת עם תבריג, אל התבריג מתחבר מוט של 30 מ"מ קוטק עליו נעה ידית שנועלת בתנועה אקסצנטרית.
במקום זה, תוכל להכין מלבני מתכת עם תבריג באמצע שנעים בהתאמה חובשית בתעלות. עוד פס מתכת שטוח עם בורג, ויצרת מה שמכונה "לאשה" (ככל הנראה LASCHE מגרמנית) בשימוש במכונות כירסום ו-CNC לקיבוע החומר המעובד.
בסירטונים הרבים שראית, כנראה שהשימוש הוא על גבי מכונות ניסור ללא עגלה וחיתוכים למידת רוחב קרובה לרוחב התקן ההזנה בהסתמך על גובל הרוחב (לאדה).
מכשיר ההזנה החשמלי נקרא POWER FEEDER, כינוי שאף נגר לא יכיר, אך עם תגיד וואלץ (WALZ בגרמנית), בעלי מיקצוע אמיתיים יודעים במה המדובר. לעומת זאת, השימוש על גבי קרייזיג לא מוכר לי ודוקא מסיבות בטיחותיות.
למשל, להתחיל לחתוך פס מלוח סטנדרטי למידת רוחב שהיא קטנה מן השארית, הוואלץ לא יוכל "לסחוב" בשילוב עם תנועת העגלה, מה גם שכיוונון ההסעה צריך להיות בדיוק אבסולוטי במקבילות ללהב ותועת העגלה.
לחיתוך כמויות של לוחות באופן כמעט אוטומטי משתמשים במסור גשר שחומך בכיווני X-Y מספר לוחות מונחים זה על גבי זה.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי הרואה » 02 דצמבר 2020, 18:51

ראיתי בכמה מקומות שמשתמשים במוביל כמו של פרייזר (3 או 4 גלגלים) להובלת חומר לניסור, אבל הם ייעדו קרייזיק ישן אך ורק לפריסת עץ מלא לאורך, באחד המקומות ניסרו לו את הבסיס של העגלה עם דיסק שלא יפריע...
אבל כמו שאלכס אמר זה לא מתאים לפלטות.
לגבי קליבות יש בדגמים מסוימים כמו קליבה שנכנסת לתעלה של העגלה ויכולה לקלוב חומר, היה לי משהו בסגנון הזה בקרייזיק ישן יחסית של SCM מסדרת מינימקס, נדמה לי שראיתי דבר דומה בקטלוג של פלדר.
הרואה
סופר משתמש

הודעהעל ידי zDanielz » 02 דצמבר 2020, 20:16

תודה על התשובות המפורטות!

מסור גשר היה התכנון אך לצערי זה לא אופציה בגלל הגודל שלו, לאחר בדיקה הם הרבה ספקים אין דגמי יד שניה שיכולים להתאים לי למידות החדר ולכן חשבתי על פתרונות אחרים.

בנושא הקליבה, מצאתי כבר ספק הוא אמור לשלוח לי כמה אופציות.
אבל בעניין הpower feeder, האמת שלא חשבתי על עניין העגלה שהוא צריך לדחוף איתו וכנראה שהוא לא יסתדר עם פלטה שלמה אז נראה שארד מהעניין.

שוב תודה
zDanielz
סופר משתמש

הודעהעל ידי הרואה » 03 דצמבר 2020, 00:43

במקרה נתקלתי בסרטון עם קליבה למסור בדיוק כמו שהיה לי במסור SCM

https://youtu.be/KuG772QiOtk?t=174
הרואה
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־15 אורחים