|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Edi » 30 נובמבר 2020, 08:26
אנו קונים מכונות נגרות בלא מעט מצלצלין, במסורים למינהם בד״כ מגיע להב מתוצרת היצרן שעושה עבודה סבירה ( ברטרוספקטיבה ) ואנו חיים עם היכולת הזו ומניחים לתומנו שהיצרן יספק להב מתאים לכלי לשימוש כללי, מנסיוני ומקריאה חפרנית ברשת הרי שהמצב רחוק מלהיות כך, רוב רובם של הכלים מסופק עם להבים בעלי יכולת בינונית ומטה לכל צורך, רובם מתבלים מהר ואף היכולת הבינונית הזו דועכת, רבותי עם כל הכבוד לכלי היוקרתי שרכשתם או מהצד השני ההסתפקות בביצועים בינוניים של כלי תקציבי, הרי שהלהב הוא זה בסופו של דבר פוגש בעץ ורמת הביצוע נשענת עליו במידה רבה, ישנם להבים לסוגי חיתוך שונים לסוגי חומר שונים, להבים מודרניים עם רוחב חיתוך צר שמפחיתים במידה רבה את העומס, האבק והרעש ומשפרים במידה רבה את הביצוע של הכלי. אשמח לשמוע את התובנות והנסיון שלכם בעניין.
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי yehuday » 30 נובמבר 2020, 09:11
אחרי שחפרתי בעצמי בזמנו שדרגתי את הלהב של הדיוולט ללהב דיאבלו של Freud. https://www.amazon.com/dp/B00008WQ2Z/אין בכלל מה להשוות בין התוצאות. הלהב מאוד מיוצב כך שלא מקבלים טבעות ניסור והחיתוך ישר וחלק מאוד ברמה של הקצעה. Sent from my SM-G973F using Tapatalk
-
yehuday
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 30 נובמבר 2020, 10:04
להבים של freud הינם שדרוג משמעותי לכל כלי, לדוגמה רכשתי לפני כמה ח׳ מסור מסילה של מקיטה ( כלי מדהים ! ), ותוך שימוש לא יותר מדי אינטנסיבי גיליתי שישנה ירידה משמעותית בביצועים, רכשתי סט של freud אחד לrip שבין היתר מיצר לי דופן ישרה לגמרי לאחר הקצעה והשני לקרוס, האמת ששניהם לא רעים בכלל גם במשימה הנגדית, היכולת של הכלי השתנתה בגדול גם מול תחילת השימוש בלהב המקורי. גם לנקיון הלהבים יש משקל לא מבוטל ביכולת הביצוע, טבילה במים חמים וסבון כלים או כביסה שפשוף במברשת כלים והלהב מחדש במעט את נעוריו. לדיוולט החלפתי די מהר ללהב של יש- חד והזמנתי לפני מספר ימים להב rip של freud שיש עליו ביקורות מצוינות.
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי ADאד53 » 30 נובמבר 2020, 20:00
Edi כתב:להבים של freud הינם שדרוג משמעותי לכל כלי, לדוגמה רכשתי לפני כמה ח׳ מסור מסילה של מקיטה ( כלי מדהים ! ), ותוך שימוש לא יותר מדי אינטנסיבי גיליתי שישנה ירידה משמעותית בביצועים, רכשתי סט של freud אחד לrip שבין היתר מיצר לי דופן ישרה לגמרי לאחר הקצעה והשני לקרוס, האמת ששניהם לא רעים בכלל גם במשימה הנגדית, היכולת של הכלי השתנתה בגדול גם מול תחילת השימוש בלהב המקורי. גם לנקיון הלהבים יש משקל לא מבוטל ביכולת הביצוע, טבילה במים חמים וסבון כלים או כביסה שפשוף במברשת כלים והלהב מחדש במעט את נעוריו. לדיוולט החלפתי די מהר ללהב של יש- חד והזמנתי לפני מספר ימים להב rip של freud שיש עליו ביקורות מצוינות.
אשמח ללינק ללהב של freud שמתאים למסור מסילה של מקיטה. תודה
-
ADאד53
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 30 נובמבר 2020, 20:33
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 30 נובמבר 2020, 20:37
כתבתי כאן, אולי יותר מפעם אחת על נושא להבים למכונות ניסור. אתמה שאכתוב גם הפעם, מבוסס על מידע מבעלי מיקצוע ועל נסיוני האישי שמצטמצם למכונות ניסור מסוג קרייזיג. ידוע לי על קיומו של להב רב-שימושי (קומבינציה) שאין לי כל נסיון איתו. אני גם לא "מכור" לתורת הלהבים השונים לניסורי אורך וניסורי רוחב. להב מסור לא בוחרים עפ"י מספר השיניי כפרמטר עיקרי וגם לא לפי עובי הגוף ועובי השן. הפרמטר הראשון שצריך להגדיר הוא מה הלהב יחתוך, סוג החומר כמו עץ גושני, לביד, שבבית או סיבית והאם על הלוחות המתועשים יש ציפוי מלמין או פורמייקה או פורניר. עפ"י זה בוחרים להב עם תצורת שן מתאימה או קובץ של 2-3 שיניים מתחלפות וחוזרות על עצמן. במונח "תצורה" אני מתכוון לפרופיל השן מנקודת מבט חזיתית, כלומר פני השן שפוגשים את החומר הנחתך, את זוית ההתקפה ואת זוית השיחרור. עכשיו אפשר לבחור את מספר השיניים בתלות בקוטר הלהב והסל"ד של המכונה. לבחירה הנכונה כדאי להתיעץ עם בעלי מיקצוע כמו משחיזי להבים ולבחון נתוני והמלצות יצרנים בקטלוגים. דברים נוספים שלמדתי מנסיון, בחלק ממכונות מסוג קרייזיג יש מה שניקרא FOHRITZ, בעברית - מסור מקדים שהוא להב בקוטר של 100-150 מ"מ (בתלות בקוטר הלהב הראשי) מותקן כך שהוא הראשון שנוגע בחומר מלמטה ומסתובב הפוך מהלהב הראשי. ההתקן הזה מאד עוזר לקבלת חיתוך נקי בשני צידי הלוח בעיקר כאשר מדובר בלוחות עם ציפויים שונים. במכונה שברשותי יש מקום להתקן כזה אך הוא אופציה ועד היום לא ניצלתי אותה כיוון שרוב שנותי עבדתי בעץ גושני. אני יכול להעיד כי פיתרון לא רע לביצוע חיתוכים נקיים הוא שימוש בלהב המיועד לחיתוך מתכות אל-ברזליות. שיטה נוספת, ביצוע חיתוך בשני מעברים, האחד לביצוע חריץ של כ-2 מ"מ בתחתית הלוח ואחר-כל הרמת הלהב וחזרה על המהלך, עם שימוש בלהב המתאים לסוג הלוח, יניב חיתוך מאד נקי. השיטה של הדבקת מסקינג טייפ בתחתית הלוח או חירוץ עם סכין חד על קו החיתוך, שיטות אינטרנטיות שהן בעיקר בגדר אגדה אורבנית כיוון שדבק המסקינג טיים אינו יכול להתנגד לכוח של יציאת שיני הלהב ודיוק בניסור על שפת החירוץ עם סכין הוא בגדר בלתי מעשי. בנוסף לנ"ל, חשוב להקפיד על להבים מושחזים היטב וקיים משרף ודבקים. לניקוי להבים, טבילה בנפט או טרפנטין, פעם היה נוזל לניקוי קרבורטורים וכיום חומרים ביתיים להסרת שומנים, הם חומרים יעילים למטרה.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי ADאד53 » 30 נובמבר 2020, 21:50
-
ADאד53
- סופר משתמש
-
על ידי rondadon » 01 דצמבר 2020, 21:18
הניסיון שלי דיי דל, אבל מסתכם בכך שאכן להב איכותי יותר משפר משמעותית את הביצועים של המסור.
עם הדיוולט הגיע להב 24 שיניים בסיסי של דיוולט. רציתי חיתוכים נקיים יותר בלבידים ולא להשקיע יותר מידי, ובזמנו לא רציתי להזמין מחו''ל, אז הזמנתי מחנות בארץ להב 60 שיניים לעץ של בוש אופטיליין.
הניסור של לבידים כמובן היה טוב יותר אבל היתה לי תחושה שהלהב ''רוקד'' יותר מהמקורי. בדיקה פשוטה עם סרגל קומבינציה מול המסילות, ואכן הלהב לא מסתובב ''ישר''. החזרה של הלהב המקורי הראה שגם הוא לא מושלם, אבל פחות גרוע מהבוש.
ואז חיפשתי להב של פרוד, שראיתי שהומלץ פה בעבר ובהמון סירטוני יוטיוב. את להב הקומבינציה שמופיע אצל כל יוטיובר, לא מצאתי עם חור מתאים (30 מ''מ). בכלל לא מצאתי מסידרת ''דיאבלו'' לחור כזה, כנראה כי סדרה שמיועדת לשוק האמריקאי.
מהסדרה האירופאית מצאתי, אבל לא קומבינציה, אלא סט של להב ריפ 24 שיניים, ולהב קרוס / כללי של 40 שיניים. החלטתי להזמין, והחלטה מצויינת זו היתה.
הם גם לא 100 אחוז ''ישרים'' בסיבוב, אבל שיפור משמעותי מאד מול הלהבים הקודמים (משער גם שהציר / טבעת במסור עצמו לא מושלמת).
הלהב ריפ הפיק חיתוך נקי לחלוטין בקורות אורן, פופלר והאלון. באלון אפשר הדבקה לפלטה עם אפס רווח בתפר.
הלהב קרוס / כללי, חותך לבידים כמו חמאה...בשילוב עם zero clearance plate.
לדעתי, שדרוג משמעותי בהחלט!
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
rondadon
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 01 דצמבר 2020, 22:38
רון, אתה יודע שהציר של הדיוולט הוא 5/8״ התאימות ל30מ״מ בעזרת הטבעת, להבים ׳אמריקאים׳ נכנסים.
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי e-r-a-n » 02 דצמבר 2020, 00:10
איזו טבעת?
-
e-r-a-n
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר