חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

בניית ארון בגדים

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

בניית ארון בגדים

הודעהעל ידי TZY » 25 ספטמבר 2020, 18:40

שלום לכולם,

עשיתי כבר כמה פרויקטים מעץ אבל זו פעם ראשונה שאני בונה ארון בגדים ואשמח להתייעצות בכמה נושאים. אני בונה את הארון מ-3 ארגזים תחתון שאני מחבר אחד לשני ועוד ארגז עליון רוחבי שאני מצמיד לשלושתן מלמעלה כדי להגיע לגובה המתאים.

העץ הוא סיבית מצופה מלמין.

יש לי מספר שאלות בנוגע לחיבורים של הארגזים:

1. יש לי מחברי ארון של בלום ויש לי את קרג. באיזה עדיף להשתמש? והאם ניתן לעשות שילוב בין השניים?

2. איך מוודאים שמחברי הארון מיושרים ולא עקומים בזמן ההתקנה?

3. האם כדאי להשתמש בכליבות או במחברי זווית? סוגי חיבורים מומלצים אחרים כדי לוודא שהארגז ב90 מעלות?

4. אם כליבות, אשמח אם למישהו יש סרטון שמראה כיצד לחבר את הכליבות וגם המלצה לסוגי כליבות רלוונטים. הרוחב של הארגזים הוא 65 ס"מ אם זה רלוונטי. כנ"ל לגבי מחברי זווית.

תודה לכולם!
TZY

Re: בניית ארון בגדים

הודעהעל ידי לחיים1 » 25 ספטמבר 2020, 18:58

שאלה ראשונה שלדעתי צריך לשאול: האם אתה מתכנן לפרק את הארון הזה פעם ולהרכיבו מחדש לשמוש חוזר/נוסף.
לחיים1
סופר משתמש

הודעהעל ידי TZY » 25 ספטמבר 2020, 19:00

לא. הוא מתאים ספציפית במידות ולא אפרק אותו וארכיב מחדש בעתיד.
TZY

הודעהעל ידי shimonc » 25 ספטמבר 2020, 23:15

בדרך כלל גב הארון משמש לייצוב הארון ולוודא שהוא ב-90 מעלות.
shimonc
סופר משתמש

הודעהעל ידי TZY » 26 ספטמבר 2020, 08:44

לגב הארון יש דיקט. השאלה היא אם להשתמש בכליבות, במלחצי זווית או שיש שיטה טובה יותר? וגם האם הכיסים של קרג יספיקו או שצריך מחברים של בלום.
TZY

הודעהעל ידי הנגר הערום » 26 ספטמבר 2020, 11:42

שלום,

מעבר לזה שאין לי אמון בחיבורי קרג מבחינת חוזק, סיבית וחיבורי קרג הם שני הפכים בערך כמו שמן ומים.
מחברי בלום, אם אתה מתכוון לאלה שבולטים לכיוון פנים הארון ומתחברים ביניהם באמצעות 1/4 סיבוב, הרי שאלה מחברים מצוינים שנמצאים בשימוש ע"י נגרים מיקצועיים, כאלה שאין ברשותם CNC. השימוש במחברים כאלה הוא פשוט ביותר, יש צורך ב-2 לכל קו חיבור.
אולי הם נקראים מחברי בלום אך מה שבאמת חשוב, למדתי את זה בדרך הלא נעימה, שהם יהיו מקוריים ולא חיקויים או תחליפים. הזיהוי לא מסובך, אלה של בלום גוף הפלסטיק מדויק ללא שבבים עודפים של היציקה וכנ"ל הבורג בעל חריץ מברג נקי ומדויק. אלה דברים חשובים כיוון לרוב חומר התחליפים דק יותר ורך יותר וחוזק החיבור בהתאם.
כל עוד אין בכוונתך לשנע את הארון, לא בטוח שיש צורך במחברים כלשהם. אם הארגזים הם במימדים שביכולתך להרים, להפוך, לסובב ולהזיז לבדך או עוזר נוסף, באפשרותך לחבר את הדפנות עם ברגי סיבים כך שהדופן "נעולה" בין התחתית לגג ובאופן זה לא יהיהו ברגים נראים מן הצד אם זה רלוונטי בכלל.
ללא קשר לדיוק חיתוך הגב שהוא אכן החיזוק הסופי של הארגז, 90 מע' של הארגז הכי קל לוודא ע"י מדידת אלכסוניו. כך ראיתי אצל נגרים וכך אני עושה גם, הכל מדויק כל עוד האלכסונים זהים לפני הצמדת הגב.
65 ס"מ, לא בטוח שהבנתי, האם כוונה לעומק של הארון? המידה שבין הדלתות לגב? אם כן, זה מאד לא נכון כיוון שאין צורך בכך מבחינה תיפקודית של הארון וחשוב לא פחות, ביזבוז בניצול של חומר גלם. מקובל להכין ארגזי ארונות בגדים בעומק 58 ס"מ.
סמל אישי של המשתמש
הנגר הערום
סופר משתמש

הודעהעל ידי TZY » 26 ספטמבר 2020, 14:50

תודה על התשובה המפורטת.

לגבי העומק, זה אכן 58 ס"מ. הרוחב הוא 65 - הכוונה הרוחב בין שתי הדפנות.

לגבי השיטה עם האלכסונים, לא ככ הבנתי. האם ממליץ לחבר את כל הארגז עם כליבות ואז לחבר את הדפנות או האם לעשות את זה עם מלחצי זווית בכל אחת מהפינות?

תודה
TZY

הודעהעל ידי rondadon » 26 ספטמבר 2020, 16:20

אם החיתוכים של החלקים ישרים, אז בין אם תבחר בקליבות ארוכות בשביל לתפוס ב2 הדפנות או קליבות זווית קטנות לתפוס בכל פינה, אתה אמור להגיע לאותה תוצאה. עניין של נוחות אישית וציוד שיש לך זמין יותר מאשר הכל לדעתי (וגם איכות הציוד, אם הקליבות זוית לא מדוייקות ולא באמת 90 מעלות, כמובן שזה יפגע בחיבור).

שיטת האלכסונים שהנגר הזכיר, היא כדי לוודא שאכן הקופסא מלבנית (או ריבועית, שזה מקרה ספציפי בסה''כ של מלבן). במלבן, 2 האלכסונים שווים, אז אם יצרת קופסא מלבנית מושלמת (90 מעלות כל פינה), תמדוד את 2 האלכסונים, והאורך שלהם יהיה שווה. אם האורך לא שווה, בהכרח הזוויות לא 90 מעלות.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
rondadon
סופר משתמש

הודעהעל ידי הנגר הערום » 26 ספטמבר 2020, 16:51

שלום,

בבנית הארגזים אין הכרח שימוש בקליבות פינה או קליבות כלשהן.
כל עוד 4 הדפנות מחוברות וללא הצמדת הגב, יש למלבן גמישות, כלומר הצורה מישתנה בין ריבוע למקבילית.
כאשר הריבוע יהיה מושלם, כל אחת מן הפינות תהיה בעלת 90 מעלות.
כפי שרון הסביר, במצב זה שני אלכסוני התיבה חייבים להיות זהים.
ניתן לוודא זאת ע"י מדידה פשוטה עם מטר מפינה חיצוני אל פינה חיצונית. הדיוק שניתן להשגה הוא פחות מ-מ"מ.
סמל אישי של המשתמש
הנגר הערום
סופר משתמש

הודעהעל ידי TZY » 26 ספטמבר 2020, 19:15

מצוין. סייעתם מאוד. תודה על העזרה!
TZY

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־6 אורחים