חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

המלצה על רוטר

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: המלצה על רוטר

הודעהעל ידי Se7eN » 16 יולי 2020, 00:24

לי אישית יש סט שעלה בסביבות 50 ש"ח של 12 ביטים, ועוד בודדים שקניתי גם בגרושים, הכל מאיביי. בינתיים (4 שנים אני חושב) אין תלונות, הכל עובד טוב מאוד.
כשהלכתי אגב לקנות ביט מעתיק שהייתי צריך מקטלוגים של אותן חברות ישראליות מומלצות, המחיר לביט אחד קטן היה כ-300 ש"ח. ובדקתי במספר מקומות. אז בחרתי להסתפק באחד מאיביי שעלה כ-15 ש"ח והוא עובד מצוין עבורי.
השימוש שלי הוא די מועט - אולי פעם פעמיים בחודש אני עובד עם הרוטר, בעיקר פינות ולפעמים פינויים, ופעם ב.... משהו ייחודי אחר. מהניסיון שלי קריעה, חריכה וכו' נובעות יותר משימוש שגוי ולפעמים אפילו מבנה הסיבים של העץ עצמו וצריך לדעת להתאים את הכרסום לחומר ולמשימה, אבל אולי אם היה לי סט ביטים ב-1,500 ש"ח הם היון מכרסמים הכל בלי בעיות.
ולסיום, סרטון שראיתי אתמול שמסביר על סוגים שונים של ביטים לכרסום ישר, והבדלי התכונות ביניהם: https://www.youtube.com/watch?v=seAmL6mtqgM
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי e-r-a-n » 16 יולי 2020, 11:22

תודה.
סרטון מעניין מאוד, הוא קנה אותי ברגע שאמר פחות לכלוך...כי אין לי שואב אבק אפילו :)

יחד עם זאת, מה שציינת זה בערך מה שקיוויתי לשמוע. וכנראה שאני לא במקום לקנות ביטים כאלה יקרים (מחיפוש זריז נראה שהם ממש לא זולים)
במקביל לשירשור מסור עגול\ג'יגים או שולחן, אני לא רוצה עוד פעם לקנות משהו חצי, מעדיף כבר מראש ללכת על רכישה "בטוחה" שבטוח יהיה לי שימוש בה מתישהו, אז אני כנראה אלך על הדיוולט 900W בקיט עם הפלאנג'.
לא ככ מתאים לי להוציא עוד כסף על ביטים יקרים. מדברייך, אני חושב שאתחיל עם סט פשוט. אני מניח שעם קצת נסיון אגיע לתוצאות שיספיקו לי

אז בהמשך לביטים, הדיוולט 26200 מוגדר כרוטר רבע אינץ'. האם זה אומר שביטים של 6מ"מ מתאימים? או שזו מידה שלישית, שונה?
כי 6מ"מ זה כמעט רבע אינץ, אני תוהה אם מדובר בתרגום למידה מילימטרית או שמא באמת מדובר בקוטר שונה

ותהיה לגבי פלאנג'- את היתרונות אני מבין, ואני רואה איך זה יכול לשדרג לי את התכנון של חיבורים שאני יכול לעשות למשל, אבל איפה בכל זאת בהינתן שיש לי קומבו של רוטר שנשלף מהפלאנג', למה שארצה לעבוד בלעדיו? נראה נוח, יש ידיות, למה לא?
e-r-a-n
סופר משתמש

הודעהעל ידי shimonc » 16 יולי 2020, 12:09

בשביל ביטים 6 מ"מ צריך מחזיק ביטים של 6 ממ.
בד"כ הראוטרים מגיעים עם 2 מחזיקים ל-6ממ ול-1/4 אינץ'.
אם לא אז ניתן לקנות בנפרד.
shimonc
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 16 יולי 2020, 12:49

e-r-a-n כתב:ותהיה לגבי פלאנג'- את היתרונות אני מבין, ואני רואה איך זה יכול לשדרג לי את התכנון של חיבורים שאני יכול לעשות למשל, אבל איפה בכל זאת בהינתן שיש לי קומבו של רוטר שנשלף מהפלאנג', למה שארצה לעבוד בלעדיו? נראה נוח, יש ידיות, למה לא?

הבסיס השני נוח יותר לעבודה ביד אחת, שימושי ונוח כשעובדים על פרופילים (עיגול פינות וכד').
בנוסף אם יש שני בסיסים, אפשר לחבר אחד באופן קבוע לשולחן רוטר קטן, ואז ההעברה מרוטר בשולחן לרוטר מוחזקת ידנית הרבה יותר נוחה.
אגב לי יש את הדוולט 26200 (אם אני לא טועה בדגם..) והוא מצוין, ממליץ עליו מאוד. לגבי הקולט (6ממ או 1/4") זה באמת מצריך החלפה, לי הגיעו שניהם באריזה, אבל מקסימום תמיד אפשר לקנות קולט נוסף בכמה עשרות שקלים. מבחינת ביטים יש הרבה יותר היצע (ובעיקר היצע זול) במידות האינצ'יות ככה שאין מה לדאוג.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי אמיר ח. » 16 יולי 2020, 13:36

שלום,
בקשר לביטים, לחברת WPW יש קו יצור לביטים לראוטר שנקרא Woodpecker, מדובר בבחירה מצויינת לחובבים שלא רוצים לקנות ביטים יקרים ברמת Proffesional.
לפני שנה נסעתי למפעל של WPW בכרמיאל ורכשתי סט שמכיל 6 ביטים 1/4 אינץ' מסדרת Woodpecker בשווי כ- 320 ש"ח. אני יכול להעיד שמדובר בביטים ברמה מצויינת שתספיק לכל חובב.
להלן קישור לקטלוג הביטים של WPW (ראה עמוד 77).
קבצים מצורפים
Pic01.jpg
Pic02.jpg
אמיר ח.
סופר משתמש

הודעהעל ידי הנגר הערום » 16 יולי 2020, 18:43

WPW היא חברה מצוינת עם כלים איכותיים. הוקמה ע"י פורשים מ"דימר".
אלה חברות שעובדות ברמות הקפדה שונות לחלוטין ממוצרים סיניים מקבילים. למחיר יש הצדקה וחשוב לראות את הצד הבטיחותי בעיקר. במה זה מתבטא: מלבד איכות חומרי הגלם, איכות הלחמת הלהבים לגוף והשחזתם. כל כלי עובר איזון, כל כלי עובר בדיקת איכות מיקרוסקופית וכן הלאה. כל זה משפיע מאד על המחיר.
אני מניח שאף אחד מכם לא היה רוצה לחוות מעוף של חתיכת ווידאה שמתנתקת או נשברת במהירות של 20000-32000 סל"ד וזה לא משנה בתדירות השימוש בביט, מספיק פעם אחת!
סידרת החובבים של WPW עונה לדרישות האיכות והבטיחות שלנו כחובבים.
סמל אישי של המשתמש
הנגר הערום
סופר משתמש

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 16 יולי 2020, 20:56

שתי הערות קטנטנות:
א. WPW הוקמה ב-1959 - שנה לפני שהוקמה DIMAR.
ב. להמרצת הצעירים/הפעילים שברגעים אלה ממש לוקחים לידיים את מושכות הפורום: לפני כמה שנים ערכו חברי הפורום ביקורים מרתקים ב-WPW וב-DIMAR. חדשו את המסורת!
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

הודעהעל ידי e-r-a-n » 18 יולי 2020, 14:22

השתכנעתי שאני רוצה רוטר, ובעקבת מה שנאמר פה, עם פלאנג', כמו הדיוולט, כי זה יפתח בפניי הרבה אפשרויות לעשות עבודות ברמה גבוהה יותר ממה שאני מסוגל כרגע...
למשל, מיטה שבניתי לילדה בת 3-4. מיטת מעבר, המסגרת מקורות אורן 5*5, והקושרות שמחברות בין הרגליים - אני מבין שהגיוני היה לחבר אותם עם mortise & tenon, או לפחות סוג של lap join ובורג, אבל בהעדר אפשרויות, בחרתי להשתמש בזווית ברזל שלאחר מכן כבר נצבעה, ולא ממש בולטת לעוברי אורח, אבל לי מציק שככה חיברתי :lol:

אני מתלבט אם בכלל נכון עבורי לקנות סט, כי אני לא יודע כמה אני ארצה בכלל את כל הביטים?
ואז אני משלם על חלקים שלא אשתמש בהם בכלל, בעוד ויתכן שיהיו ביטים שכן ארצה
כרגע, לפחות לדברים בטווח הנראה לעין, כשאני חושב על רוטר אני חושב על:
1. עיגול פינות (עדין) כדי למנוע זוויות קשות בפינות של שולחן למשל
2. התנסות בחיבורי half lap (שזה בעצם rabbet bit? או שלמעשה אפשר גם להשתמש בביט ישר, רגיל?)
3. התנסות בחיבורי mortise & tenon. ראיתי ג'יג די פשוט להכנה שמאפשר יצירת tenon עם ביט ישר רגיל, ממש בקלות, נראה מסקרן. והכנה של mortise עם פלאנג' נראה די פשוט, האם משנה פה אם זה ביט ישר או spiral upcat? ובהכנה של הtenon בשיטה שלו צריך ביט עם מיסב, כדי שאפשר להעתיק צורה. גם נראה שימושי, בטח אם אנסה להכין בשיטה הזו (שנראת דיי dummy proof :-) ), אבל אין כזה ביט באף סט בסיסי
4. יצירת תעלות ישרות, רגילות...שזה למעשה אותו ביט כמו mortise אני מניח?

אגב, דווקא לדברים האלה כן יש משלוחים כבר מאמזון ובמחירים סבירים, כי מדובר במוצר קטן (10$ משלוח בערך)
e-r-a-n
סופר משתמש

הודעהעל ידי הנגר הערום » 18 יולי 2020, 16:34

Yair Feldmann כתב:שתי הערות קטנטנות:
א. WPW הוקמה ב-1959 - שנה לפני שהוקמה DIMAR.
ב. להמרצת הצעירים/הפעילים שברגעים אלה ממש לוקחים לידיים את מושכות הפורום: לפני כמה שנים ערכו חברי הפורום ביקורים מרתקים ב-WPW וב-DIMAR. חדשו את המסורת!

מתנצל על ההטעיה...
סמל אישי של המשתמש
הנגר הערום
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־5 אורחים