|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי MosheN » 11 אפריל 2020, 01:30
שלום לכולם! קורים לי משה ואני מטבריה, אני יודע שקודם כל אני אמור לציין מה אני רוצה לבנות וככה תדעו יותר לעזור לי, אז אני כן בעיקר אשמח לעשות כל מיני אילתורים לחדר כושר בייתי, אבל כן ארצה לבנות כל מיני ארונות מיוחדים, ספסלים, פינות ישיבה ואולי אפילו מחסנים מעץ!  אבל בגדול הציוד הנוכחי שיש לי כרגע: 1. מסור ג'יגסו של חברת STANLEY FATMAX FME430 - אשמח לשמוע מה אתם חושבים עליו! - https://www.youtube.com/watch?v=BvHoXFtsmTc2. קיט מברגה + אימפקט 20V של -WORX 3. מלטשת של INGCO - אשמח לשמוע מה אתם חושבים גם עליה! - https://www.homecenter.co.il/-polishers/product-page/256024. 2 קלברות פשוטות של 15cm עכשיו השאלות:1. מה הייתם ממליצים לי לרכוש בנוסף? (ביטים של עץ, ביטים שעושים חורים של 20mm בעץ וכו' הבנתי שיש עדיפים יותר מפרפר) 2. איך כדאי להתחיל ללמוד? יש מקום שרוב לטבריה? או אולי כדאי מיוטיוב? 3. רכשתי קבצי PDF עם תכניות למתחילים אבל אני לא ממש יודע איך לקרוא אותן (בלי קשר לאנגלית פשוט הן נראות פשוטות אבל לא מובנות) 4.
-
MosheN
-
על ידי Se7eN » 11 אפריל 2020, 12:33
הי משה! קודם כל ברוך הבא לפורום ולעולם הנגרות בכלל :) הציוד שיש לך נראה לי נהדר, ואין לך מה לחשוב על להחליף משהו בשלב הזה, אלא כמובן להוסיף בהתאם לצורך. כמו שאמרת בעצמך, הכל מתחיל בעיני מהתוצר. כלומר, תחליט מה אתה רוצה להכין, ואז תתחיל לצבור את הידע והכלים כדי להגיע למטרה. ישנם כמובן קורסים שונים לנגרות, שילמדו אותך טכניקות ושימוש בכלים; אבל אני דוגל (ומלמד) בשיטה ההפוכה. ההצעה שלי - תעשה רשימה של 4-5 דברים שממש בא לך להכין. אם אתה זקוק לרעיונות הרשת בכלל ויוטיוב בפרט מלאים בהם (חפש beginner woodworking project). תעלה לפה את הרשימה, ונוכל לכוון אותך איזה יהיה הכי קל עבורך. תוך כדי ההתקדמות, תוכל לרכוש כלים נוספים שיסייעו לך במשימה. רכישת כלים ואביזרים היא תהליך שלא נגמר אגב, ותלוי כמובן בתקציב, מקום, וצרכים. לטעמי, יש לך סט נהדר לעבודות חובבים, שחסר לו רק מסור עגול (ע"מ לבצע חיתוכים ישרים) וכמה כלי יד שאני אישית חסיד גדול שלהם, ואתה יכול לבנות בערך כל סוג של רהיט עם הסט הזה. מקדחים, ביטים וכו' אני אישית רוכש כמעט אך ורק באיביי, המחירים מצחיקים לעומת הארץ והאיכות מספיקה עבורי. ב-50 ש"ח אתה יכול לקנות את כל המקדחים בין 1 מ"מ ל-30 מ"מ. בהצלחה רבה! ואל תשכח לשתף את התוצרים שלך
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי shimonc » 11 אפריל 2020, 13:40
שלום רב, בניגוד לקודמי אני בהחלט ממליץ לך ללמוד אם אתה מתכוון לעסוק בתחביב הזה הרבה. מכיוון שאתה צפוני כמוני אני מאד ממליץ על קורס נגרות ב"עץ לדעת" בבית העמק. תקבל שם יסודות בעבודה גם בכלים ידניים וגם במכונות חשמליות. בכל מקרה שיהיה בהצלחה.
-
shimonc
- סופר משתמש
-
על ידי MosheN » 11 אפריל 2020, 13:58
אשמח לשאול את דעתכם לגבי מסוגר עגול של חברת INGCO, הוא ממש זול, האם הוא גם בטיחותי יחסית ומדוייק? התקציב שלי די דל, לא חושב שאשקיע יותר מ 500 שקל במסור עגול 
-
MosheN
-
על ידי Israelgrn4 » 11 אפריל 2020, 21:01
שבוע טוב משה וחג שמח אחלה שאתה קונה כלי עבודה בהום סנטר. המוצרים שהם מייבאים הם לא רעים בכללותם. אל תפחד לקנות מכשירים לא יקרים במקום שיש להם אבא. הום סנטר הוא אבא לא רע.
כמו שכבר נאמר כאן בפורום. תחליט לבצע משהו . לדוגמה - ארגז כלים קטן. תתחיל בזה וכך תיכנס לאט לעבודה. וגם לדרך אשר תבהיר לך אם חסר לך מידע, כלי עבודה, וכו. השאלות שיהיו לך יהיו בקשר לחומר - סוג העץ - אפשרויות החיבור - דבק, מסמרים, ברגים. אפשרויות החיתוך. וכו.
בהצלחה
-
Israelgrn4
- סופר משתמש
-
על ידי atzmonster » 12 אפריל 2020, 15:45
היי מקום טוב להתחיל הוא בערוץ של STEVE RAMSEY יש לו רשימה של כילים למתחיל מתחת ל 1000 דולר - בארה"ב כמובן
אך הרשימה נותנת מושג איכותי מהיכן להתחיל
-

atzmonster
- סופר משתמש
-
-
על ידי הרואה » 12 אפריל 2020, 20:00
לדעתי אי אפשר לתת רשימה, זה מאד תלוי מה המטרות והתקציב. לאחד הייתי ממליץ גרזן ומסור ידני, ולאחר מסור סרט. אני מציע שאם התקציב מוגבל להתמקד בתחום כמה שיותר ספציפי כדי להגיע לתוצאות שתוכל ליהנות מהן בלי הרבה השקעה, למשל הגדרה 'עבודה עם עץ אורן מוקצע', או 'עבודה עם לבידים מצופים' או 'עבודה עם עץ גושני בכלים ידניים'. אם תתחיל להתפזר תהיה חייב אבל ממש חייב גם מקצוע עליון תחתון, גם כלים ידניים + כלי השחזה, גם מסור שולחן, וכו' וכו'.
-
הרואה
- סופר משתמש
-
על ידי arikbar » 13 אפריל 2020, 19:01
הום סנטר אייס וכיו"ב הן חנויות יקרות לעין ערוך מול חנויות המתמחות בהספקה טכנית גם בכלים וגם בציוד כגון ברגים צירים וכו
-

arikbar
- סופר משתמש
-
על ידי avian » 13 אפריל 2020, 19:48
מסכים עם האמירה באופן כללי - אבל. בהום סנטר/אייס אפשר לקנות עם תלושי מתנה מהעבודה. באייס/הום סנטר אפשר לנצל את הכרטיס הנטען של חבר, שנותן שלושים אחוז הנחה, והופך אותם לזולים מאוד ברב המקרים. במבצעים הום סנטר/אייס הרבה פעמים זולים למדי. בעיקר במותגי הבית שלהם (מוצרים סיניים שנעים בין איכות נמוכה לסבירה בדרך כלל).
-
avian
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים
|