חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

תפעול שולחן נגרים

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

תפעול שולחן נגרים

הודעהעל ידי eyal g » 28 אוגוסט 2008, 22:28

שלום חברים
קיבלתי שולחן נגרים מקרוב שנפטר. מצב השולחן- לא משהו. הבסיס בסדר אך הקלמרות במצב גרוע ויתכן שאני אחליף אותם לגמרי.
מכיוון ששעורי הנגרות שהייתי בהם היו ברמה נמוכה מאוד וקצת מזמן אני לא זוכר איך בדיוק היינו קולבים עץ לטובת עיבוד וניסור. מה שאני בטוח זה שיש לי בעיה לחבוק את העץ.
סגנון השולחן :
(בתמונה חסר הקולבת של צד שמאל)
שאלות :
1.באיזה פינים אתם משתמשים? עגולים? מרובעים? האם ההידוק לא גורם לפגיעה בעץ ?אצלי יש עגולים עם שגם כפי שמופיע בתמונה וגם מקום לעגול עם ראש מרובע.
2. עבודה עם הצד הימני - אפשר לראות שחסר לי חורים ואני מהדק ע"י המשטח של הקולבת (שמוגבה בחצי מ"מ)
3. בצד שמאל אנני מצליח להדק כלום במישור של השולחן ונראה לי שחסר לי גם שם משהו
4. ושאלה אחרונה - איך אתם קוראים בעברית (וגם באנגלית) לעץ ש"זז". אני קראתי לו קולבת אבל.. אולי מישהו יוכל להאיר את עיני.
תודה
איל
קבצים מצורפים
europe workbench.jpg
דוגמא לסגנון השולחן (אירופאי)
Picture 129.jpg
צד ימין
Picture 130.jpg
צד שמאל
eyal g
סופר משתמש

Re: תפעול שולחן נגרים

הודעהעל ידי moshik » 29 אוגוסט 2008, 09:18

אתה יכול לקפוץ אלי (זכרון יעקב)
יש לי שולחן דומה עם פתרונות לכל השאלות שהעלית
0505330006
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי javali » 30 אוגוסט 2008, 06:03

eyal g כתב:שאלות :
1.באיזה פינים אתם משתמשים? עגולים? מרובעים? האם ההידוק לא גורם לפגיעה בעץ ?אצלי יש עגולים עם שגם כפי שמופיע בתמונה וגם מקום לעגול עם ראש מרובע.

אני משתמש בפינים עגולים כי החורים בשולחן שלי עגולים. אתה צריך להשתמש בפינים שמתאימים לשולחן שלך או לקדוח חורים חדשים.
אצלי ההידוק לא גורם לבעיה בעץ
eyal g כתב:2. עבודה עם הצד הימני - אפשר לראות שחסר לי חורים ואני מהדק ע"י המשטח של הקולבת (שמוגבה בחצי מ"מ)

זו צורה מאוד לא מומלצת לעבוד. אתה יוצר יותר מדי לחץ על הבורג. מה שעושים זה להחזיק את הקרש בין שני פינים - אחד בגוף השולחן והשני על המלחציים. די שהפינים לא יפריעו לך בעבודה אתה צריך להכניס אותם לחורים כך שהחלק הבולט נמצא מתחת לשפת הקרש המוקצע.
eyal g כתב:3. בצד שמאל אנני מצליח להדק כלום במישור של השולחן ונראה לי שחסר לי גם שם משהו

המלחציים השמאליים אינם משמשים להחזקת קרשים על השולחן, אלא להחזקה בין החלק הנע של המלחציים לבין השפה של השולחן. לא נראה לי שחסרים שם חלקים.
eyal g כתב:4. ושאלה אחרונה - איך אתם קוראים בעברית (וגם באנגלית) לעץ ש"זז". אני קראתי לו קולבת אבל.. אולי מישהו יוכל להאיר את עיני.

אני קורא לזה מלחציים בעברית ו-vice באנגלית. לאחרים אולי יש שמות אחרים
סמל אישי של המשתמש
javali
סופר משתמש

הודעהעל ידי harel » 30 אוגוסט 2008, 14:56

מהתשובה הבנתי את השאלה :shock:
סחטיין JAVALI
תוספת קטנה.. הפינים נקראים BENCH DOGS
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

תוספת

הודעהעל ידי eyal g » 30 אוגוסט 2008, 17:14

תודה למשיבים
אני אבהיר את כוונתי לגבי הפינים (bench dog)
החורים אצלי הם עגולים עם חריץ לשגם יש גם חור שחלקו העליון פוסל בצורת מלבן (כדי לשקע ראש מלבני).
ניסיתי להדק מול מקל של מטאטא וראיתי שבנקודת ההידוק נשאר סימן. מכאן נבעה שאלתי האם אתם משתמשים בפין עגול(ואני הידקתי יותר מדי) או במרובע (בו יש פיזור לחץ ההידוק על יותר שטח).
צירפתי תמונה של החורים להעשרת הידע.
תודה
איל
קבצים מצורפים
Picture 124.jpg
eyal g
סופר משתמש

פתרון

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 30 אוגוסט 2008, 23:25

במקל המטאטא ישר את החלק העליון (זה שבולט מהשולחן, נניח 2 ס"מ) כך שבמבט מלמעלה תראה חצי עיגול. החלק השטוח בחצי העיגול הוא זה שיפנה לחלק שאתה רוצה להדק.
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

Re: פתרון

הודעהעל ידי harel » 31 אוגוסט 2008, 09:27

מקל של מטאטא ישבר בהידוק הראשון. מקלות המטאטא הם בד"כ מאורן.
עליך להשתמש בעצים קשים או בפתרונות ייעודיים ומתכתיים.
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

הודעהעל ידי eyal g » 31 אוגוסט 2008, 11:24

מקל של מטאטא זה הדבר הראשון שהיה לי זמין ביד. בינתיים לא נשבר אבל מחליק כלפי מטה כשלא מופעל לחץ(ולכן אני צריך ראש גדול מקוטר המוט - יאיר).
בתמונה שצירפתי נראה כאילו פיסלו בראש הקדח מלבן כך שמוט עם ראש מלבני יהיה שקוע מתחת מישור השולחן וכשיידרש לשימוש הוא יורם ויסובב מול העץ. רציתי לדעת עם מישהו משתמש בכאלו. זה בסה"כ נוח שלא צריך לנייד אלא זה קיים במקומו מוכן לשימוש בשליפה.
eyal g
סופר משתמש

הודעהעל ידי javali » 31 אוגוסט 2008, 20:35

זה רעיון טוב.

אני משתמש בדיבל עץ של 19 מ"מ, ושם בקצה את כוס הפלסטיק ששמים ברגליים של כסאות. זה מונע מהדיבל ליפול, ושומר שהעבודה לא תפגע.

אפשרות נוספת היא לשים ball latch (הכדור על קפיץ ששמים בדלתות של ארונות - מישהו יודע איך קוראים לזה בעברית?) על הדיבל.
סמל אישי של המשתמש
javali
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־5 אורחים