חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

בניית שולחן מפורניר

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: בניית שולחן מפורניר

הודעהעל ידי יניב » 16 אוקטובר 2018, 16:08

התייעצתי היום עם נגר לגבי בניית השולחן והוא המליץ שבמקום לבנות את השולחן מפלטות עם חיתוך 90 מעלות ולצפות את הצדדים החשופים בפורניר, לעשות חיבור גרונג - כלומר חיתוך ב 45 מעלות והדבקת השיפועים החשופים וכך לא יהיו קצוות חשופים שצריך לכסות בפורניר. לא כל רהיט ניתן לבנות כך אבל את השולחן שאני רוצה תאורטית זה אפשרי.

האם זו דרך נכונה ומעשית לבנות את הרהיט בדרך זו? האם הפינה תיראה טוב בחיבור מהסוג הזה? האם זה חיבור חזק מספיק (כי להבנתי הוא מתבסס על הדבקה בלבד של שני קצוות שטוחים אלא אם עושים עוד חיזוקים נסתרים בדרך כלשהי שעוד לא חשבתי עליה)?
יניב
סופר משתמש

הודעהעל ידי Eliyahoo » 16 אוקטובר 2018, 17:02

יניב כתב:התייעצתי היום עם נגר לגבי בניית השולחן והוא המליץ שבמקום לבנות את השולחן מפלטות עם חיתוך 90 מעלות ולצפות את הצדדים החשופים בפורניר, לעשות חיבור גרונג - כלומר חיתוך ב 45 מעלות והדבקת השיפועים החשופים וכך לא יהיו קצוות חשופים שצריך לכסות בפורניר. לא כל רהיט ניתן לבנות כך אבל את השולחן שאני רוצה תאורטית זה אפשרי.

האם זו דרך נכונה ומעשית לבנות את הרהיט בדרך זו? האם הפינה תיראה טוב בחיבור מהסוג הזה? האם זה חיבור חזק מספיק (כי להבנתי הוא מתבסס על הדבקה בלבד של שני קצוות שטוחים אלא אם עושים עוד חיזוקים נסתרים בדרך כלשהי שעוד לא חשבתי עליה)?

הבעיה שאני דיברתי עליה היא ששכבת הבסיס חשופה שאתה מסתכל מלמעלה, את זה גרונג בפינות לא פותר.

לגבי חיזוק פינות גרונג, ניתן לעשות במספר שיטות, אחת מהן זה בסקוויט, דרך אחרת (יותר מסורתית) זה mitre spline. חפש בגוגל, תמונה שווה 1000 מילים.

אלי
סמל אישי של המשתמש
Eliyahoo
מנהל פורום

הודעהעל ידי יניב » 16 אוקטובר 2018, 20:07

אם משהו חשוף או לא זה תלוי במה מנסים לבנות.
לדוגמא כאן - אם בונים את הקוביה בצורה הבאה אז אין שום צד חשוף, לא?
mitre.png

השאלה אם החיבור יוצא טוב מספיק במציאות או שרואים חריץ בין הפורנירים?
מעניין לצפות גם בוידאו הבא שאולי מסביר איך לעשות חיבור מושלם, אמנם לא עם פורניר אבל העקרון אולי עובד גם שם. הבחור נראה קצת על סמים אבל יודע את העבודה

יניב
סופר משתמש

הודעהעל ידי kipibenkipod » 01 נובמבר 2018, 12:13

ב-150-200 שח ניתן לקנות 2 קורות של 1 צול עץ מלא.
למה להסתבך עם פורניר?
שתי קורות יכלות להספיק למשטח עליון לשולחן
kipibenkipod
סופר משתמש

הודעהעל ידי kipibenkipod » 01 נובמבר 2018, 12:21

יניב כתב:מעניין לצפות גם בוידאו הבא שאולי מסביר איך לעשות חיבור מושלם, אמנם לא עם פורניר אבל העקרון אולי עובד גם שם. הבחור נראה קצת על סמים אבל יודע את העבודה

wow,
זה ה"סמוראי קרפנטר", עם יכולות מדהימות. יש לו המון סרטונים מעניינים.
מי שמתעניין בנגרות ידנית, ימצא הרבה הנאה מצפייה בערוץ שלו.
https://www.youtube.com/user/6488jesse/videos
יש לו 636K עוקבים. לפול סלרס יש 311K. סתם להשוואה.
kipibenkipod
סופר משתמש

הודעהעל ידי zDanielz » 01 נובמבר 2018, 17:50

2 דברים,
זה חיבור חלש בלי חיזוקים. זה חיבור טוב למסגרות וכו(דברים שלא צריכים להחזיק משקל אלא רק שיענוד במקום).

דבר שני, זה נראה כיאילו זה החיבורים הכי פשוטים אבל לדעתי אלה חיבורים שדורשים דיוק מטורף וזה בעיקר תלוי בציוד שאיתו אתה עושה את זה.. אני בניתי מלא דברים עם חיבור כזה וכמה שלא הקפדתי והתאמצתי לא הצלחתי שזה יהיה מספיק מדוייק שאני לא אצטרך לתקן את זה עם שיוף קל בנקודת החיבור.
אני בונה בעץ מלא ולכן יש לך לי מקום לתקן. פורניר בעובי 2 ממ לא משאיר לך מקום לתיקון כי אתה פשוט תחשוף את הסנדוויץ.

ממליץ לך בחום לבנות רגיל ולשים חיפוי עץ מלא בקנטים או באמת פשוט לבנות את זה מעץ מלא אם זה אפשרי.
zDanielz
סופר משתמש

הודעהעל ידי Eliyahoo » 01 נובמבר 2018, 18:34

יניב,
אתה בונה קוביה ? כי אם לא, זה לא רלוונטי. תחשוב על דלת של ארון, תעשה לה בכל הדפנות גרונגים ? אפשרי בתאוריה, אבל מאוד לא פרקטי. + מצטרף למה שדניאל אמר לגבי הצורך בדיוק מאוד גבוה.

קיפי,
אני למדתי לאחרונה לכבד את הפורניר. עם כל הכבוד לעץ מלא (ויש הרבה מאוד כבוד), לסנדוויץ מצופה פורניר יש את הייתרונות שלו ולא רק מבחינת מחיר.

שורה תחתונה, מה שדניאל כתב וכמו שהרואה רמז בהתחלה "לבנות רגיל ולשים חיפוי עץ מלא בקנטים"
סמל אישי של המשתמש
Eliyahoo
מנהל פורום

הודעהעל ידי הרואה » 01 נובמבר 2018, 21:56

לפני שנה הצגתי שולחן בתערוכת עיצוב, בניתי אותו יום לפני התערוכה, עם חיבורי פורניר בגרונג שיצאו מושלמים ולא ראו תפר בכלל.
הבעיה היתה שפחדתי שבהובלה הפינה הרגישה תקבל מכה הכי קטנה ויראו את הmdf שמתחת, אז כירסמתי פינה עם ראוטר והכנתי עץ להדביק בתפר. מה שקרה, שהכרסם של הראוטר בצד אחד אכל נקי, ובצד השני תלש סיבים בצורה מזעזעת (מה שבדרך כלל יקרה כשתחתית הסכין אוכלת סיבי גדע של פורניר). למעשה הכנתי זוית של עץ והנחתי על הפינה עם 2 סיכות.
באמצע התערוכה מישהו נגע בזה וזה נפל, בקיצור אכלתי פדיחות.
הסיבה שלא עשיתי מלכתחילה עם קנט עץ, כי עשיתי שם משחק עם הצללים של סיבי המהגוני בפריסת שטרייף, שאין לזה תחליף ראוי מלבד פורניר שטרייף עם חיבורי גרונג.
הרואה
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים