|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Yair Feldmann » 22 יוני 2008, 16:54
אריה סער כתב כך בפורום "הכל דיבורים" ואני מעתיק זאת לכאן, כי אולי כך ייווצר דיון בעניין:
משה משה! אליך! בזמנו היו לך כוונות טובות - לפחות הצהרת עליהן - לשפר את מבנה האתר. אם יש כמעט 500 חברים ולא יותר מחמש הודעות ביום הענין אומר דרשני! אז משה! אליך שוועתנו, הך בסלע כי צמאים אנו!
עד כאן דברי אריה.
משה בוודאי יגיד לך - כנראה עם צדק עובדתי - ש-500 חברים באתר חדש יחסית, וחמש הודעות ביום, זה נתון יפה מאוד, בהשוואה לאתרים כלל עולמיים (באנגלית), ובהתחשב בכך שלפני השינויים הצפויים שעליהם דיווח במיפגש גמזו, האתר בעצם עדיין לא מיוחצן.
ואני חושב, שהמכשלה אינה בצד הטכני, וגם לא במספר החברים - אלא בתוכן. יש כאן מעט מאוד - מעט מדי! - נושאים חדשים ענייניים (למשל: פרוייקט בהתהוותו, כלי חדש שנרכש, תוכנית מעניינת שנתקלתם בה באתר אינטרנט, שיפורים לציוד קיים), והרבה יותר נושאים שכבודם במקומו מונח (חשבו בעצמכם על דוגמאות) אך לא הם שיוצרים אתר ופורום ראויים לשמם, כאלה שבא לך לחזור ולהיכנס אליהם ולהמליץ בפני חבריך.
-

Yair Feldmann
- סופר משתמש
-
על ידי harel » 22 יוני 2008, 18:00
500 זה מעט. מעט מידי. בפורום פעילים 30 איש מקסימום  ויתר 470 הרשומים הם מזדמנים או צופים מהצד. בפורום המקביל הפעילות לא ערה יותר, למרות שיש כאלה שבוחרים לזגזג בין שני הפורומים ויש נאמנים לפורום אחד.
אנחנו מדינה קטנה, התחביב שלנו יקר (חומר הגלם, הכלים שרובנו מייבאים מח"ול באין חלופות מקומיות וכד'), ולהתפלא על שהפורום לא נוסק זו בניסוח עדין - התממות.
להשליך את העניין לפתחו של משה אשל - נו באמת...
-

harel
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 22 יוני 2008, 18:12
אינני רואה בעיה בלזגזג בין שני הפורומים. מבחינתי, כיוון שאני לא מרבה להעלות נושאים, אלא עונה או מיעץ במידת יכולתי, לא מוצא טעם לפגם. אינני מפלה אף אחד מן הפורומים ולא רואה בזה חוסר נאמנות, מה גם שהשתתפותי כאן ושם, לא באה זה על חשבונו של זה.
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי harel » 22 יוני 2008, 18:23
ציינתי עובדה.
לא באתי לרגע למתוח ביקורת 
-

harel
- סופר משתמש
-
על ידי yossi » 22 יוני 2008, 20:35
היה אפשר גם לארגן מפגשים?
הרי אם יבואו 50% למפגש נצטרך אולם ארועים
-
yossi
- סופר משתמש
-
-
על ידי Alex Milch » 22 יוני 2008, 20:40
גם אני 
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי eyal g » 22 יוני 2008, 21:02
הי
אני חבר חרישי בפורום. מתעדכן בכל יום אך לא "יוצא למתפרצת". הרגשה כללית שלי טובה לגבי הזרימה של הפורום אצל המשתמשים ה"פעילים".
החוכמה הגדולה של כל בן אדם זה להגיד את הדבר הנכון בזמן הנכון, ואם אין מה לתרום - אז זה בסדר לשבת ולספוג קצת ולרוות מדברי חכמים.
התאבון לעבודה בעץ באה מהפורום המקביל, ועל אף מגבלות של
פנאי/כסף/מקום בבית (אני עובד בסלון) אני מספיק להתקדם ולרכוש ידע וכלים, ןמקוה שיום אחד יהיה לי מה לתרום משלי.
בקיצור - תמשיכו להתגלגל וכדור השלג יבוא.
איל
-
eyal g
- סופר משתמש
-
על ידי Pini Gold » 22 יוני 2008, 22:01
אני שמח שהעלית את הנושא לדיון.
האם זה יכול ליהיות איכותי?
מבלי להנחות מקצועית חבורה שכזו - אין סיכוי לשמר את הרמה. נכון, לשם כך נוצרו הפורומים המקצועיים, וראה לדוגמא את ההובלה של נושאי הצבע והתגמירים.
פרט לכך אפשר בהחלט להסתכל אחורה בגאווה ובעיקר בזכות המפגשים האיכותיים בהם חלקנו נושאים חשובים מבעלי כישורים נדירים. זהו נכס חשוב אותו יש להמשיך ולטפח. לפחות 6 מפגשים על טהרת המקצוענות במהלך שנה.
שער בנפשך איזה אוצר היה אוסף הכתבות הטכניות המרכזות את הנושאים אותם גמאנו במפגשים (כן, גם באלה שלא תמיד יצא לך להקשיב ...  )
מדבריך אפשר אף להבין שאתה מלין, ובצדק, על מיעוט התוכן האטרקטיבי. אני סבור שהצורך בתיעוד מסודר לתהליכי העשייה - חיוני. תיעוד איכותי מעורר עניין, מושך משתתפים ומאפיין ארגון מסודר - אך הכנתו דורשת מחשבה וזמן. למי יש זמן? הרי אנחנו גומרים דבר ורצים לספר לחבריה ...
הנחיה מקצועית, שתקבע מטלות ולו"ז, כולל התנדבויות וכאלה, על פני מגוון נושאים תוכל להניב משהו על מנת לשמר את הקיים.
השאלה היא האם בגמר משחקי היורו נהיה כולנו עירנים ורגועים יותר ונוכל להשקיע בתיעוד הרצוי?
-

Pini Gold
- סופר משתמש
-
על ידי moshik » 22 יוני 2008, 22:37
זה מה שנחמד בתחביב..
אני מציע לא לשפוט אותנו בחומרה ולהסתפק במה שיש (לטעמי יש הרבה)
העניין אצלי בתחביב זה שלא דחוף כלום ואין נכון או לא נכון.
וכך גם צריך להתייחס לאתר,אני נכנס לאתר מספר פעמים ביום ותמיד
יש דברים חדשים ומגוונים.
אם לא נתכנן כלום אולי גם נגיע למקומות לא צפויים.
אני מאד מרוצה מהאינטימיות שיש באתר ומהיכולת להכיר באופן אישי כמעט את כולם.
יאאאלה ספרדדדדדדדדד
-

moshik
- מנהל פורום
-
על ידי Daniel Ron » 23 יוני 2008, 01:02
למרות שבזמן האחרון יוצא לי להכנס לאתר לעיתים יותר רחוקות מבעבר, בכל פעם שאני נכנס אני לומד משהו חדש, ושלא לדבר על המפגשים שבאופן אישי תרמו לי אוצר עצום של מידע, והאפשרות להעזר בכל רגע במי מהחברים כאן שאני מכיר או שלא זה דבר עצום.
אני מסכים עם כל מילה של מושיק, הרי בסופו של דבר מדובר בתחביב ולא במקצוע או עבודה קבועה, וכל מי שיש לו מה להוסיף (בעצם כולנו רוצים להוסיף בכל הזדמנות שרק יש לנו) ובזמנו החופשי מוסיף, הרי זה מבורך.
"כישלון הוא רק הזדמנות להתחיל מחדש בדרך נבונה יותר"
-

Daniel Ron
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־2 אורחים
|