חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

שאלת בטיחות - מסור שולחן

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

שאלת בטיחות - מסור שולחן

הודעהעל ידי Shirazsagaliam » 07 מרץ 2018, 22:20

שלום,
אני לקראת קניית מסור שולחן חדש, מתקדמת מהMLT 100 למסור של חברת פרנהייט קרמיק ( חברה גרמנית )
הטיית המסור היא לכיוון הגובל/ הסרגל
זאת פעם ראשונה שאני רואה הטייה מסוג זה. האם יש סכנה בצורת הטייה זאת בה החתיכה הנחתכת בזוית כלואה בין הגדר למסור או שזה תקין?
אשמח לתשובות לפני קניית המסור
תודה לכולם
Shirazsagaliam

Re: שאלת בטיחות - מסור שולחן

הודעהעל ידי Se7eN » 08 מרץ 2018, 00:28

בכל המסורים שאני עבדתי איתם עד היום (זה לא יותר מדי אבל לא אחד) את הגובל היה אפשר למקם בשני הצדדים של הלהב, כך שלא משנה לאן ההטיה.
בכל מצב, אתה יוצר מצב שבו יש חתיכה בין הגובל לבין הלהב, אחרת אין לך שימוש בגובל, נכון? אז תמיד חתיכה "כלואה" שם. בגלל זה צריך לדעת איך לעבוד עם הכלי המסוכן הזה, וכמובן גם לכוון את הגובל כדי למנוע מצב כזה.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי Alex Milch » 08 מרץ 2018, 08:32

Shirazsagaliam כתב:שלום,
אני לקראת קניית מסור שולחן חדש, מתקדמת מהMLT 100 למסור של חברת פרנהייט קרמיק ( חברה גרמנית )
זאת פעם ראשונה שאני רואה הטייה מסוג זה. האם יש סכנה בצורת הטייה זאת בה החתיכה הנחתכת בזוית כלואה בין הגדר למסור או שזה תקין?
תודה לכולם

לפני הכל, "פרנהייט קרמיק" זה שם של חברה ישראלית שמיבאת מכונות שונות לעיבוד עץ ומתכת. לגבי המוצרים שהיא מייבאת אין לי מידע.
אני אנסה להרגיע אותך לאחר שתציין את סוג המכונה שברצונך לרכוש. האם קרייזיג או CABINET SAW?
צא מתוך הנחה שייצרן/מתכנן של מכונות שפועל תחת תקנים בתחומו לא מוציא מכונות/כלים שחורגים מן התקנים שהוא מחויב להם. המעתיקים מקפידים על תאימות מלאה.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי א.פ » 08 מרץ 2018, 20:14

טעות.
א.פ
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Shirazsagaliam » 08 מרץ 2018, 22:44

Alex Milch כתב:
Shirazsagaliam כתב:שלום,
תודה לכולם

לפני הכל, "פרנהייט קרמיק" זה שם של חברה ישראלית שמיבאת מכונות שונות לעיבוד עץ ומתכת. לגבי המוצרים שהיא מייבאת אין לי מידע.
אני אנסה להרגיע אותך לאחר שתציין את סוג המכונה שברצונך לרכוש. האם קרייזיג או CABINET SAW?
צא מתוך הנחה שייצרן/מתכנן של מכונות שפועל תחת תקנים בתחומו לא מוציא מכונות/כלים שחורגים מן התקנים שהוא מחויב להם. המעתיקים מקפידים על תאימות מלאה.

זה המסור שאני רוצה לקנות:
http://www.fahrenheit-ceramic.com/product-page/ho-805-מסור-שולחן
זה cabinet saw
Shirazsagaliam

הודעהעל ידי Alex Milch » 10 מרץ 2018, 08:06

אחרי שמצאתי את המוצר שאתה רוצה לרכוש (הלינק נפתח - אין מוצר כזה) אני יכול לנסות להרגיע אותך, אין שום דבר משונה במכונה הזאת. אני לא מכיר מכונות שההטיה לא נועלת את לוח העץ בין הלהב ללאדה (הגדר), אבל זה בגלל שאני לא מכיר את כל המכונות ניסור שבעולם.
אמצעי הזהירות הבסיסי צריך להיות שאין לחתוך במצב של "נעילה" בין להב ללאדה לוח שרוחבו גדול מאורכו!!! זה המצב ליצירת כליבה ו-KICKBACK!!! זה נכון לגבי כל מצב/זוית של הלהב (גם 90 מע') כיוון שאין למכונה עגלה.
דבר נוסף, שים לב שאתה מקבל ציר בקוטר 30 מ"מ. להבים איכותיים יותר זמינים אף שהקוטר החיצוני הוא "10.

בהצלחה, תהנה וזהירות מירבית!
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־15 אורחים