חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

נגר חובב מתחיל

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

נגר חובב מתחיל

הודעהעל ידי dmmd » 17 יוני 2008, 18:58

שלום לכולם
דרושה עצת חכמים לכלי עבודה ראשוניים לביצוע עבודות עץ, למטרת יצור צעצועים עץ לנכדים. איזה כלי עבודה חשמליים, ידניים, מלחצים, שולחן עבודה ?!, סוגי עץ, דבקים וצבעים לא רעילים, איפו לקנות עץ?. אני בטוח שמישהוא כבר שאל את זה קודם. אז אם יש לינק לתשובה אשמח לקרוא. ואם לא אני פתוח לעצות. כן אני יודע לא אמרתי כמה אני יכול לפתוח את הכיס, אז בשלב זה לא הרבה.
תודה
dmmd
 
הודעות: 12
הצטרף: 17 יוני 2008, 18:52

Re: נגר חובב מתחיל

הודעהעל ידי iavihay » 17 יוני 2008, 19:58

מאיר שלום, ראשית אלו כלים יש לך..? (על מנת שלא נציע משהו קיים..) בכל מקרה אם תרצה לרכוש כלים טובים ולא זבל סיני, תצטרך להוציא סכום לא מבוטל.. (בהחלט יכול להגיע לאלפי שקלים ויותר..)
מלחציים, מקדחה, משור ג'יגסו, מלטשת, כלי עבודה ידניים,שולחן עבודה.. וכ"ו. (כשולחן ניתן להשתמש בשולחן ישן, שיוסב לתפקיד..)לבניית צעצועי עץ, אתה יכול להתחיל לאסוף עצים שאתה מוצא ברחוב, בפחים של נגריות.. ובמשטחים ישנים..לצורך צעצועים גדולים מעט יותר, כבר תצטרך לרכוש עצים במחסני עץ..תן קצת רקע ומענה להערות, ונוכל להמשיך..
iavihay
סופר משתמש
 
הודעות: 292
הצטרף: 13 אוגוסט 2007, 19:56

Re: נגר חובב מתחיל

הודעהעל ידי dmmd » 18 יוני 2008, 09:39

שלום
תודה על התשובה המהירה.
לגבי הכלים שיש לי היום: יש לי מקדחה של B&D של W150 או 200W בת כמעט 30. כשעליה ניתן להתקין מסור מסתובב, מתקן שיוף וכו' לא נראה לי שהיא עוד תעמוד הרבה בעומס כמו שימוש במסור. אולי לקדיחת חורים היא תתאים. יש לי מספר פצירות עץ, מקצוע ידני. שולחן כתיבה מסיבי (שלאחר הגבהה) ישמש לי כשולחן העבודה. יש לי מלחצים המיועדות למתכת, (שלאחר שאבצע שינוי בלחיים שלהם - התקנה/החלפה של הלחיים על מנת שלא יפגעו בעץ) אתקין אותם על שולחן העבודה. יש לי מסור עץ רגיל (לא גב) ידני. והכל בן גיל המקדחה (כשהייתי צעיר עשיתי כצת עבודות נגרות לבית).
איסוף העצים מהרחוב, והשטח הם באמת הכיוון הראשוני שלי.
בעקרון המטרה הראשונית שלי היא להתחיל בכלי רכב. שני רוצה ליצור/לעצב/לגלף מגוש אחד של עץ (כמו קוביה 10 ס"מ על 10 ס"מ באורך מתאים), ולהתקין לו גלגלים מסתובבים, גם הם על טהרת העץ.

אני מקווה שהכיוון שלי יותר ברור עכשיו.

אני מצרף דוגמא למה אני מתוון לעשות
קבצים מצורפים
מכונית.jpg
dmmd
 
הודעות: 12
הצטרף: 17 יוני 2008, 18:52

Re: נגר חובב מתחיל

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 18 יוני 2008, 10:33

לא הייתי מעז להשתמש במתקן הניסור המדובר, אבל התקן השיוף הוא בהחלט שימושי מאוד (לא ללחוץ חזק, לתת לנייר הלטש לעבוד)

לדעתי תמצא את מסור הג'יגסו מאוד שימושי (עדיף לדעתי מסור סרט - אבל הרבה יותר יקר ותופס מקום רב יחסית), וכמה מפסלות, כמו כן מומלץ סכין חדה (יפנית תספיק לרוב הדברים, ואולר מושחז לשאר) והרבה נייר לטש ברמות שונות של גסות (80, 150, 220).

חוץ מזה הכל בחזקת בונוס (למרות שיקל עליך את החיים)

עוד משהו קטן (גדול) אבל חשוב - גימור - בצעצועים שילדים אמורים לשחק בהם מאוד חשוב הגימור, גם שיהיה לא רעיל וגם שימשוך את העין. אז מומלץ לצבור קצת צבעים ולהתאמן בצביעה).
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר
 
הודעות: 2596
הצטרף: 12 אוגוסט 2007, 14:53
מיקום: מושב גמזו

Re: נגר חובב מתחיל

הודעהעל ידי Saba_jackson » 18 יוני 2008, 13:03

שלום,
גם עבודות ה"נגרות" שלי מסתכמות בייצור צעצועים לנכדים
הכלים הנדרשים הם בהתאם למה שאתה רוצה ויכול לייצר וכיצד,
היות ואני לא יודע לגלף או לחרוט אני מייצר את הצעצועים מפיסות עץ (פסולת נגריות) ומדביק עם דבק אלמרS . צובע רק בלכה שקופה של נירלט - שמשאירה כמובן את הייחוד של צעצועי העץ, והסבירו לי שם שלאחר שהמדלל מתייבש היא אינה מסוכנת לילדים.
עשינו יחד עם הנכדים בדיקות חוזק- והצעצועים עברו את מבחן ההישרדות..
אני לא משתמש בתכניות וכד' אלא בדמיון על בסיס חומר הגלם המזדמן.
ההתחלתי עם מסור "ג'קסון" ומקדחה, ובהמשך ראוטר (זה טוב לפיניש ובעיקר לגלגלים) ואז צריך לעשות לו שולחן... ואז מתברר שגם מקדחה שולחנית עוזרת וכמובן שיותר נוח ליישר ולגמר עם מלטשת..
גם בסקיצה היפה שצרפת עדיין צריך להרכיב צירים וגלגלים כך שאתה צריך להיות די מצוייד.
אם תתמקד יותר בשאלות אשמח לעזור.
בהצלחה!
קבצים מצורפים
IMG_2853 (Large).JPG
t_dscf7186_medium_155.jpg
Saba_jackson
סופר משתמש
 
הודעות: 967
הצטרף: 22 אוקטובר 2007, 01:18

נגר חובב מתחיל

הודעהעל ידי mushon » 18 יוני 2008, 21:22

לגבי צביעת צעצועים , אני משתמש בצעי גואש מכמה סיבות :

1. צבעים זולים מאוד.
2. ניתן לערבב בקלות מספר צבעים ולקבל כל מיני גוונים מיוחדים.
3. נשטפים בקלות.
4. לא רעילים.
5. וניתן להעזר בילדים / נכדים / נינים לצביעה עצמה.

לאחר שהצבע מתייבש רצוי לצבוע בלכה על בסיס מים לשמירה על הצבע.

מקווה שזה עוזר

משה
סמל אישי של המשתמש
mushon
סופר משתמש
 
הודעות: 191
הצטרף: 30 ינואר 2008, 13:32
מיקום: נורית

Re: נגר חובב מתחיל

הודעהעל ידי dmmd » 19 יוני 2008, 00:05

וואי איזה יופי של עבודות, כבר מגביר לי את החשק...
חשבתי לרכוש ג'יגסו, מקדחה וססטנד עמוד למקדחה(כזה שאפשר להרכיב ולפרק ממינו את המקדחה, בכדי לקדוח חורים מדויקים לצירי הגלגלים) יש למי שהוא המלצה על סטנד ספציפי כזה? או לחילופין, יש למישהוא נסיון עם סטנד כזה . אשמח לשמוע. אשתמש בכלים שיש לי ואוסיף עוד מפסלות.
ראיתי גם באינטרנט מתקן אשר מתחבר לג'יגסו והופך אותו למשהוא שדומה למשור סרט/נימה. כדאי? יש למישהוא נסיון עם זה?.
ראוטר ?? אשמח לקבל מידע נוסף על השימושים בו. אבל אם הוא יכול לחרוץ מגוש העץ בית לגלגלים אז הוא בטח שמתאים לי.

גלגלים - ציר הגלגלים נדמה לי שראתי בחניות ה-DIY שמוכרים מוטות עגולים במידות שונות זה מתאים?. לגבי הגלגל עצמו מה הדרך הטובה ביותר ליצור את הגולם הבסיסי לגלגל? מקדחת כוס? או ...
אם אני רוצה ליצור גלגלים מתוחכמים יותר (לא קיר צד חלק אלה יותר עיצוב משהוא כמו ג'נטים) או לעגל את החלק החיצוני שלהם. יש איזה כלי מיוחד שיכול להחזיק את הגלגל ולסובב אותו (כמו מחרטה) ואז ניתן לעבד את הגלגל? או יש צורך לבנות אותו לבד, ולהשתמש במקדחה אחוזה בשולחן למטרה זאת?.

חיבור הציר לגלגל - הכנסה בלחץ ודבק יספיקו?

אפרפו חיבור בדבק צריך קליבות? באופן כללי?.

יש לי עוד הרבה שאלות נסתפק באילו בינתיים

תודה מאיר
dmmd
 
הודעות: 12
הצטרף: 17 יוני 2008, 18:52

יאללה

הודעהעל ידי ranshara » 19 יוני 2008, 08:53

מאיר,
יש לך ידע לא קטן, על כל השאלות שלך בעצם כבר ענית!!
תתחיל עם שאריות עץ קטנות עדיף אורן בהתחלה כי הוא רך,
מקדחה, ראוטר קטן (בזהירות),מלחציים, דבק לבן, צבעי הגואש זה גאוני ויאללה לעבודה.
בהצלחה. :wink:
ranshara
מנהל פורום
 
הודעות: 766
הצטרף: 01 מאי 2008, 10:36
מיקום: שדה אילן

Re: נגר חובב מתחיל

הודעהעל ידי arsar » 19 יוני 2008, 09:42

נראה לי שאתה שואל נכון ודרכך טובה. שאל וברר אצל הטובים.
באשר לשימוש בצבעי גואש - אל תשכח להוסיף לצבעים לפני השימוש דבק פלסטי לבן.
באשר לחיתוך גלגלים: אם אתה רוצה להשיג גלגל מעוצב, באופן כללי השיטה הטובה ביותר היא עם מחרטת עץ! וכאשר זו נעדרת - אפשרות אחת היא חיתוך עיגולים בראוטר כפי שכבר פורסם כאן באתר. אפשרות שניה היא במכשיר שאת תמונתו אני מצרף. המכשיר מתחבר למקדחה.
אם תרצה להוסיף עיצוב גם יותר קרוב למרכז הגלגל - אותו הכלי כשבקצהו לא סכין עם להב חצי ) אלא להב מעוגל - שתי קדיחות. יש גם אפשרות להפוך את המקדחה למיני מחרטה. לצורך עשיית גלגלים היא תספיק.
קבצים מצורפים
חיתוך גלגלים.jpg
סמל אישי של המשתמש
arsar
סופר משתמש
 
הודעות: 107
הצטרף: 15 מרץ 2008, 10:31
מיקום: קיבוץ דגניה ב

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים

cron