חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

יחידת כיור ברביקיו - בקשת עזרה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

יחידת כיור ברביקיו - בקשת עזרה

הודעהעל ידי Efi » 30 ינואר 2008, 01:07

ראשית כל אני חייב להביע את התפעלותי מהפורום ומהתורמים לו. אני עצמי לא מגדיר את עצמי אפילו כנגר חובב אלא "סתם" כחובב DIY.

ולעצם הבעייה...לאחר שסיימתי זה עתה לבנות את בית חלומותיי התפניתי להקים את פינת הברביקיו ("מנגל") בחצר. קניתי כיור נירוסטה (מידות 116X50 ב"מאיר פריד" ברמלה ליד כלא איילון -650 ש"ח למי שמתעניין) והתלבטתי איך לבצע את הארון לכיור כשבסוף נפלה ההחלטה על ארון עץ שיונח על "צוקל" של 10 ס"מ מבלוקים עם קרמיקה.
שמתי את פעמיי למחסן העצים הקרוב ("ארזים" בעמק-שרה בב"ש) וביקשתי לחתוך פלטה של עץ אורן 18 מ"מ.
את ה"קובייה" במידות של 115X50X80 אפשר לראות בתמונות.
יש בכוונתי בנוסף לשים גב דיקט 4 מ"מ מצופה פורמייקה ודלתות וכמובן לצבוע את הכל בלזור.

השאלות שלי הן:

1. חדי העיין ישימו לב בוודאי לטעות שעשיתי עם חיתוך צידי הארון בכיוון ההדבקה הלא הנכון של פסי האורן. ניסיתי ל"כפר" על טעות זאת ע"י הברגת פסים של 4X1 ס"מ. האם לדעתכם זה יהיה מספק ? אם לא כיצד ניתן לשפר ?

2. הייתי רוצה להרכיב גם שתי דלתות מפלטות אורן כך שמידת כל דלת תהיה 56 רוחב על 75 ס"מ גובה בקירוב . באלו צירים אני צריך להשתמש ? שלושה צירי ספר בכל צד ?

בתודה מראש על כל תגובה !
קבצים מצורפים
DSCF2442 (Large).JPG
DSCF2443 (Large).JPG
ארון כיור
Efi

Re: יחידת כיור ברביקיו - בקשת עזרה

הודעהעל ידי moshik » 30 ינואר 2008, 01:25

זה נראה מצויין
אם זה יעמוד בחוץ תשקיע בציפוי טוב שיוכל לעמוד בפגעי השמש והמים ותחדש את הציפוי אחת לשנה.
לגבי הצירים:
אם יש לך אפשרות תשים צירי מטבח עם קפיץ
מצריך מקדחת עמוד ומקדח 35 מ"מ.
אם אין לך תמיד אתה יכול לבוא לפה ואני אקדח לך את החורים.
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי Alex Milch » 30 ינואר 2008, 05:53

לגבי המיבנה עשית נכון את התוספות לחיזוק,זה בהחלט מספיק.
כמו שנאמר, בענין הצירים, אם אין לך אפשרות לצירי 35 מ"מ, שים צירי ספר, בכל ציר שתבחר לא יותר מ-2 לכל דלת.
אם אתה עושה את הדלתות מאותו חומר (יש לו נטיה להתכופף), הוסף 2 חיזוקים אופקיים ו-1 באלכסון ביניהם-בצורת האות Z, זה יוסיף גם מראה כפרי אם תעשה את זה מבחוץ.
שיהיה בהצלחה ושיהיה טעים, שלח צילומים של המוכן.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי javali » 30 ינואר 2008, 10:51

הארונית נראית יפה מאוד, אבל אם יורשה לי אביע דיעה הפוכה מזו של קודמי. המדובר ברהיט שיעמוד בחוץ, ויהיה חשוף לשינויי מזג אויר. כשהעץ סופג לחות מהסביבה הוא נעשה רחב יותר וכאשר הוא מתיבש הוא נעשה צר יותר. זה אומר שהגובה של הארונית שלך ישתנה בסדר גודל של סנטימטר בין הקיץ לחורף. הפסים ימנעו את השינוי הזה בהתחלה, אבל לאחר כמה זמן משהו יכנע - יכול להיות שהצדדים יתנתקו מהפסים ויתעקמו, אפשרי שהצדדים ייסדקו, ויכול להיות שהפסים יתפצלו. משהו יקרה. השאלה היא רק מה ומתי. זה יכול להיות שזה ייקח 15 שנה ואז אולי לא ממש איכפת לך, וזה יכול להיות שזה יקרה בחמסין הראשון ואז קצת חראם.

אותה בעיה יש בחיבורים בין הצדדים לתחתית. הצדדים ישחקו עם הגובה שלהם אבל לא בעומק. התחתית רוצה לשחק עם העומק ולא עם האורך. החיבור שלהם מונע מהתחתית לזוז, ושוב, אחרי כמה זמן, משהו שם ייכנע.
ֿ
לכן, אם יש אפשרות, אני מאד ממליץ להחליף את הצדדים כך שהסיבים ירוצו אנכית ולא אפקית. אם זה לא אפשרי, אני ממליץ להחליף את החיבורים לחיבורים שיאפשרו לעץ לזוז.

בשביל זה, בפסים שהוספת אני מציע לשנות את החורים כך שהבורג האמצעי יישב בחור עגול, אבל הברגים האחרים יישבו בחורים מוארכים שייתנו להם חופש תנועה של מילמטר או שניים למעלה ולמטה. בצורה כזו הבורג מצמיד את הלוח לפס, אבל מאפשר ללוח להתרחב ולהתכווץ. באותה מידה הייתי מחליף את החיבור בין הצדדים לתחתית בפס עץ של בערך 3 על 3. את הברגים לדפנות ואת הבורג הקדמי לתחתית הייתי עושה בחורים עגולים, ואת הברגים האחרים לתחתית בחורים מאורכים. את הגב הייתי מחבר כך שהוא מעל התחתית ולא מוצמד אליה כל שהיא תוכל להתרחב מתחתיו.

במידה ואתה בוחר להשאיר את הצדדים כמו שהם, אני מאד ממליץ לעשות את הדלתות כך שהסיבים יהיו אופקיים, עם פסים דומים לאלו שבצדדים. כך הדלתות והצדדים יזוזו באותה מידה ולא יפעילו עומס על החיבור ביניהם.

בהצלחה...
סמל אישי של המשתמש
javali
סופר משתמש

הודעהעל ידי Efi » 30 ינואר 2008, 12:54

תודה על התגובה.

לכיור הנירוסטה יש מעין אוזניי מתכת לכל היקפו, כך שהן נכנסות לתוך חריץ 3 מ"מ שעשיתי בהיקף העליון של הארונית. אם אני ממשיך את קן המחשבה שלך, הרי שאם אשנה את כיוון הסיבים לכיוון אנכי הרי שיש סיכוי שלמעשה משהו יישבר עם החריצים מכיוון שלא הגיוני שההתפשטות של כיור הנירוסטה תהיה בהתאמה מלאה לזה של העץ...

דרך אגב, כל היחידה יושבת בפינה של פרגולת בטון כך שהיא אומנם חשופה למזג האוויר אך לא לגשם או שמש ישירות...האם זה משנה במשהו ?

תודה.
Efi

הודעהעל ידי Efi » 30 ינואר 2008, 12:57

עוד משהו...מה תהיה ההשפעה של ה"תנועה" של הארונית על גב הדיקט ?

האם היה כדאי לעשות את זה מלכתחילה עם פלטות סנדוויץ/פורמייקה ?
Efi

הודעהעל ידי javali » 31 ינואר 2008, 08:19

אתה צודק - אם אתה משנה את כיוון הסיבים לאנכי העומק של הארונית ישתנה. בשביל זה אפשר לעשות חריץ מעט יותר עבה בצד האחורי וכך הכיור ישאר לשבת שם. אבל אני לא בטוח אם זה הכרחי - אם איני טועה, ניירוסטה יותר גמישה למתיחה מאשר עץ, ויכול מאוד להיות שהיא פשוט תסתדר עם זה.

לגבי הגב - אם אתה משנה את הצדדים, אין לך בעיה. אם אתה משאיר אותם כמו עכשיו אז תלוי איך אתה מחבר אותו. מסמרים בדרך כלל מגיבים לתנועה יותר טוב מברגים - הם פשוט מתעקמים קצת כשהעצים זזים האחד מול השני. אם אתה מחבר בברגים צריך לאפשר להם תנועה אנכית. בכל מקרה, החיבור לפס העליון לא יהיה בעיה.
סמל אישי של המשתמש
javali
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Majestic-12 [Bot] ו־6 אורחים