חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

חריטת מזוזה 2

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

חריטת מזוזה 2

הודעהעל ידי shwekwek » 20 פברואר 2013, 18:36

חזרתי לסורי. אני ממשיך לנסות לחרוט עץ במחרטה החדשה ישנה. זו התוצאה - תמונה לפני ואחרי לכה. לא יעזור כלום, העץ כמו שהוא - טבעי לחלוטין ללא לכה - הרבה יותר יפה בעיני. אולי אנסה לכה מט.
עץ בוק ואגוז. את השין חרטתי ידנית עם דרמל. היה מדהים לגלות כמה קשה לקדוח בבוק (ביחס לאגוז ובכלל, המחרטה הייתה קרובה להעצר, כשהתחלתי ממקדח שש ועליתי כל פעם במ"מ עד מקדח 14)
קבצים מצורפים
20130218_013238.jpg
20130218_212345.jpg
shwekwek
סופר משתמש

Re: חריטת מזוזה 2

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 20 פברואר 2013, 20:11

יפה מאוד!
לא אמור להיות כל כך קשה לקדוח בבוק... מקדח 14 אצלי קודח בכיף - לבדו.
תבדוק אחד מארבעה אפשרויות (שאני יכול לחשוב עליהן).
1. המקדח לא יושב טוב במחרטה ומסתובב עצמית במקום (עם הסיבוב של המחרטה) וככה מאבד כוח קידוח.
2. מהירות הזנה - אם אתה מנסה לדחוף את המקדח פנימה מהר מדי - תן לו לאט לאט לקדוח, מקדח אמור לחתוך, לא לשפד. כמו כן סובב את המחרטה במהירות איטית יחסית (300-500 סיבובים לדקה, אין צורך ביותר).
3. המקדח מאוד לא מושחז - תשחיז, או קנה חדש.
4. אולי (פחות סביר בעיני) למחרטה אין כוח מספיק, אבל זה בדרך כלל חייב להיות משולב עם אפשרות 2/3 - כי גם מנוע חלש יחסית, אבל עם מהירות הזנה איטית ומקדח מושחז יקדח היטב... אני בבית משתמש לעיתים במקדחת EggBeater ושם יש 0 כוח, רק סיבוב והשחזה, וכשהמקדח מושחז, זה קודח יופי, גם בבוק (וגם אם הילד בן ה5 קודח).
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים