חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מסור שולחני לבית מלאכה ביתי

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

מסור שולחני לבית מלאכה ביתי

הודעהעל ידי shwekwek » 18 יוני 2012, 23:29

שלום לכולם
לאחר שקראתי את מה שנכתב בפורום לאחרונה בנושא מסור שולחני 'חובבני', מסוג קבלנים, 'קבינט', ואחרים, אבקש להעלות כמה נקודות ולשמוע את דעתכם המקצועית לפני רכישה. לפני כן אקדים מעט על עצמי כדי לתת רקע לדרישות שלי מהמסור. מצטער על האריכות, אני לא קבוע בפורום, אז תסלחו לי אם הכתיבה שלי לא מתאימה למקובל.
אני בא מתחום העיצוב התעשייתי, עוסק ביום יום בניהול בנייה בירושלים וגם מלמד עיצוב ריהוט לאדריכלים. אציין שבמסגרת עבודתי היום יומית אני נפגש ועובד עם לא מעט נגרים בירושלים, ויוצא לי באופן די שוטף לבקר בנגריות ובשאר בתי מלאכה.
אוהב לבנות בעץ, בעיקר מלא, ורכשתי כבר מעט כלים (ראוטר, טרימר, משור נימה איכותי, מקדחת עמוד, ג'יקסו, מברגת אימפקט וכו' - כולם איכותיים מחברות טובות). אני משתמש הרבה בלייזר ובסיאנסי לחיתוך עץ ופרספקס.
המוצרים שאני אוהב לייצר הם בקנה מידה קטן: אני אוהב מאוד גלגלי שיניים מעץ. אני בונה שעוני מטוטלת, מכונות מעץ שזזות ועושות דברים לשעשוע (=אוטומטות), קופסאות עץ קטנות, מוצרי יודאיקה וכו'. אני לא מתכוון לייצר ארונות או דברים הדורשים חיתוך של פלטות. ואם כן - ככל הנראה אזמין חתוך.
כאן אפשר לראות שני מוצרים שלי שהוצגו במוזיאון המדע. אני מתנצל שהכתוב באנגלית, אבל בחו"ל יש יותר קהל...
http://thoughtsdesign.blogspot.co.il/
את לימוד התחום אני עושה באופן עצמי דרך האינטרנט, ומיישם בעליית הגג שם יצרתי לעצמי סדנה קטנה. אני נעזר ביוטוב, בספרות כתובה מארה"ב בעיקר, ובהרצאות בוידאו. משתמש הרבה בתכנון במחשב עם תוכנות תלת מימד.
עוד כחודש אני עובר דירה, ושם יהיה לי חדר שלם (3X4) שישמש כסדנה.
הרכישה הבאה שלי צריכה להיות מסור שולחני. קצת נמאס מלבקש טובות מנגרים כל הזמן, ושלגי'ג הכי פשוט שאתה רוצה לבנות צריך להזמין חתוך או לחכות לטובה ממישהו. כמובן שאין לי כסף או מקום לקרייזק, מה שהופך אותי כנראה לנגר חובב.
מעיון בפורום אני מתרשם שהנישה הזאת פשוט חסרה בארץ: מסורים טובים, יציבים, קבועים וקטנים, 'קבינט', בטווח מחירים בינוני, נניח עד 6K, עם נטייה לכיוון K4.5 שיישאר מספיק כסף גם למלטשת או מסור סרט. לא נראה לי שזה הגיוני במצבי להכנס להרפתקאה של הזמנה מחו"ל (אני לא יכול לסכן את כספי כך), לכן גריזלי וכדומה יורד מהפרק, למרות שהוא מייצג את האב-טיפוס. מסורי הקבלן הם אכן ניידים ומיועדים לעבודה בשטח, ואני 'נפגש' עם מסורים כאלו כל הזמן: מקיטה, מטבו, בוש, וכו'. אבל אני צריך משהו יציב. נחמד אולי שיהיו לשולחן שלו שני גלגלים, אחרי הכל הסדנה לא גדולה, אבל השימוש הקבוע שלו נמצא באותו מקום כל הזמן.
עוד שיקול: מהספרות בה אני נעזר, שרובה אמריקאית, אני מתרשם שהשיטה של מסור עם מסילות מובנות (שיטה אמריקאית) טובה בהרבה מאשר עגלות לא מדוייקות במשורים בנוניים. ניתן לייצר ג'יג'ים פשוטים מאוד עם סרגלים שרצים בתוך המסילות, וכך מגיעים לדיוק מצויין, שמכפר על הבעיתיות המובנית במשור, ולמעשה מייתר את הצורך בעגלה עם סרגל הניצב למסור (אני יכול לשלוח דוגמאות מסרטי הדרכה למועניינים). אך מכיוון שנראה לי שהמסור שהכי מתאים לצרכיי הוא שפך TKU 4000 - שכפי הבנתי אין לו מסילות אלא פח מכופף כשולחן עם עגלה - כיצד בכל זאת ניתן להגיע לדיוק? אציין שהמסור ישמש אותי לחתוך עץ מלא וסנדביץ במידות קטנות ובעוביים דקים יחסית, לטובת יצירת גם מחברים, שיניים, שקעים והבלטות וכו', דברים שדורשים דיוק וכפי שאמרתי - שימוש בג'יג'ים. אני מניח שיהיה לי שימוש רב גם בהטיית משור לצורך יצירת מחברים 45 מעלות לקופסאות קטנות - לכן חשוב יציבות ודיוק. גם המרווח הרב שיש בין השולחן לסכין (ביחס לקרייזק מקצועי) מדאיג אותי, כיוון שחלק מהשימוש יהיה לדקק לוחות עץ, כאשר מעמידים אותם בצמוד לסרגל.
אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית, ממכם, בעלי הנסיון.
רוב תודות
shwekwek
סופר משתמש

Re: מסור שולחני לבית מלאכה ביתי

הודעהעל ידי moshik » 19 יוני 2012, 01:02

שלום

אין שום סיכון בלהזמין מוצרים מחו"ל, נכון להיום ואחרי כ 100 הזמנות מחול
הכל הגיע .

לדעתי מסור עם עגלה הוא יותר נכון ממסור עם חריץ, נראה לי שגם האמרקיאים מתחילים לעבור למסור עם עגלה.

אני תמיד ממליץ על הדגם הקודם של shepach מסור חזק ושקט
עם עגלה יציבה ומדוייקת , ניתן למצוא יד שניה במחיר של כ 2000 ש"ח.

אם מחברים אותו לרצפה הוא גם הופך להיות יציב .

עם הרבה סבלנות תוכל למצוא בארץ מסור יד2 שיתאים לך.

בהצלחה
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי shwekwek » 19 יוני 2012, 13:11

אולי אני חושב בצורה מיושנת, אבל בהזמנה מחו"ל - ראשית יש להוסיף שנאי שלדעתי יעלה בסביבות האלף שקלים. שנית - מה עם האחריות? שלישית - נניח שהסחורה מגיעה פגועה/פגומה - מי נותן לי גב? ועוד דבר קטן - אם מזמינים מסור גריזלי נניח - הסרגל של העגלה מגיע באינצ'ים - לא?
מכל הסיבות האלו נראה לי שבהזמנה של מוצר יקר ומאסיבי יש לא מעט סיכונים - אבל אשמח לדעת שאני טועה ולנסות גם את חלקי.

בנוגע לדגם הישן של שפך - האם יש לך את מספר הדגם? האם זהו דגם בצבע כחול, שייתכן שראיתי תמונה שלו באחד הפרסומים בנושא פה בפורום?
תודה
shwekwek
סופר משתמש

הודעהעל ידי yossi » 19 יוני 2012, 17:54

אענה לך אחד לאחד
1.יש לגריזל משורים שעובדים על 220 וולט אין צורך בשנאי
2. שנאי בארה"ב פחות מ1000 ש"ח
3.אם יגיע חלק פגום ישלחו לך אחר.
4.הסרגל של העגלה מגיע גם באינצ'ים וגם בס"מ.
5. יש ליקנות באמזון סרגל להדבקה.
6. הבאתי דברים יקרים ועד היום לא היו בעיות.
7.בהצלחה במה שתחליט
yossi
סופר משתמש

הודעהעל ידי najimovm » 19 יוני 2012, 19:53

מסכים עם קודמי ומוסיף-
לפי תיאור הצרכים שלך, מסור בשיטה האמריקאית הרבה יותר מתאים לך.
בנוגע לקניה בחו"ל- בקניה דרך איביי יש תוכנית להגנת הצרכן. אם אתה לא מקבל בדיוק את מה שהזמנת בדיוק במצב שתואר, הכסף יוחזר לך.
אני מאמין שברכישה מחברות גדולות אין שום סכנה לקבל פגום, וחוץ מזה, תודעת השירות האמריקאית גבוהה ביותר וסביר להניח שכל תלונה שלך תטופל.
אני קניתי עד עכשיו רק דברים קטנים מחו"ל, אבל הכל הגיע, בטווח הזמן שנאמר ובמצב שנאמר.
בהצלחה
najimovm
סופר משתמש

הודעהעל ידי moshik » 19 יוני 2012, 20:17

אני משלם רק דרך פייפל יש שם הגנה מושלמת על הכסף.
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי LiorT » 20 יוני 2012, 09:25

הייתי שמח להסבר קצר על הבדל בין המסורי העגלה למסורים האמריקאים.

תודה
ליאור
LiorT
סופר משתמש

הודעהעל ידי shwekwek » 20 יוני 2012, 13:31

אז כנראה שאני צריך קצת להכנס יותר לעומק בעניין הזה של ייבוא עצמי מארהב:

1. אני מבין שאפשר להשיג משורים מארה"ב (גריזלי, פאוור משהו) במתח שמתאים לישראל? ראיתי שמישהו המליץ על חברה אחרת שמכילה עגלה שמתקבעת וגם מסילות. יש פרטים?
2. ראיתי שיש בעיה בתדר המתח, שיוצר הפחתה של 10% במהירות ובכוח המסור. זה נכון? יש לזה פתרון?
3. איפה אפשר לבדוק עלויות ומחירים של ייבוא? אולי אפשר לקבל פרטים של מישהו שעשה את זה לאחרונה? האם צריך לעבור דרך חברה שעושה את זה או להזמין עצמאית? צריך לאסוף את זה מהנמל? כמה זמן כל התהליך? אשמח לקבל קצת יותר מידע או הפנייה לדיון כזה אם נעשה בעבר.
לגבי מסור אמריקאי לעומת עגלה, עיין בוויקפדיה table saw.
המסורים קבינט האמריקאים מגיעים עם שני חריצים משני צידי המסור, איתם מסתייעים בהובלה מקבילה של עזרים, אביזרים וג'יגים.
השיטה השנייה היא מה שמקובל בארץ בקרייזקים - עגלה על מיסבים שמאפשרת להוביל את העץ בצורה יציבה בזמן החיתוך.

רוב תודות
shwekwek
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 20 יוני 2012, 16:45

א. את כל הפרטים הקשורים להבאת טובין מארה"ב בלחיצות כפתור בלבד, תמצא באתר הבא:
http://usa.buy2.co.il/BUY2USA/Shopping
שמו של האתר שונה, הרבה חבר'ה מכאן מכירים ומנצלים את השרות כולל אותי. הם אמינים ומנוסים.

ב. בדומה לאחרים, גם אני בעד לחפש ציוד ביד 2.

ג. כיוון שאתה מכיר כ"כ הרבה נגריות, במקום לבקש טובות, אפשר לקנות את השרות בתשלום וכך שני הצדדים יהיו מרוצים.

ד. בעבר הייתי בעליו של SCHEPPACH (אינני זוכר את הדגם) עם עגלה בעלת יכולת חיתוך פלטה לאורך. היה כלי מדויק למדי, חתכתי איתו לא מעט (בעיקר) עץ גושני. הייתי מאד מרוצה.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי yossi » 21 יוני 2012, 09:34

1.אין בעיה עם התדר במיוחד במשור עם מנוע 3 כ"ס
2, לגריזלי יש עגלה מצויינת לחיתוך של עד 125 ס"מ
הרבה יותר מסיבי מהשפך
yossi
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר