חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

פרוייקט ראשון

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

פרוייקט ראשון

הודעהעל ידי Eliyahoo » 18 פברואר 2012, 16:35

שלום לכולם,

אני אלי,

אני חדש בפורום וחדש בנגרות בכלל. האמת שחוץ מלבנות מדפים ולתקן איזה שולחן לא עבדתי אף פעם עם עץ.

בכל מקרה, בזמן האחרון קראתי המון ברשת וממש בא לי להתחיל.

בחרתי בתור פרויקט ראשון לבנות שולחן עבודה. זה שולחן שאמור לשמש אותי לנגרות אבל גם אמור לשמש את שאר בני הבית בתור שולחן ליצירה (צביעות, הדבקות ושאר קשקושים).

בתור בסיס לתוכנית לקחתי את השולחן שהבחור הזה בנה:
http://www.youtube.com/watch?v=uFpeNVO80kY

רק מה, כיוון שהשולחן שלי צריך להתאים לנישה ספציפית בחדר ואמורים להיות לו שימושים אחרים, שינתי את המידות ועשיתי כמה שינויים נוספים. השינוי העיקרי הוא בקורות האופקיות ששיניתי כדי שיהיה אפשר גם לשבת עם כסא ליד השולחן ולא לעבוד בעמידה. התאמתי גם קצת את הגובה כיוון

שהשולחן ישמש הרבה את הילדודס.

שרטטי את התוכנית שלי בsketchup:
https://www.yousendit.com/download/M3Bs ... cFVQWWNUQw

נראה לי שסה"כ זה פרוייקט פשוט למדי. אין פה סין\גרז, אין פה זוויות, אין פה פינות מעוגלות והכל נראה ידידותי למשתמש.

עד כאן התכנון,

לגבי הביצוע,
את הפלטה העליונה אני אקנה במידה מדוייקת. (אני מתכנן שתי פלטות סנדוויץ של 15 ממ שאותם אדביק אחת על השניה. אחת מהפלטות תהיה כבר מצופה בפורמייקה לבן מט). זאת, כיוון שנראה לי קצת מוגזם לרוץ ולקנות עכשיו מסור שולחני.

לגבי החיתוך של כל שאר העץ, כאן מגיעה השאלה הראשונה שלי:
1. אני שוקל עדיין אם לקנות ג'יגסו, מסור עגול או מסור גרונג. אני מאוד מתלבט. אני משער שמה יעשה את העבודה הכי טובה זה מסור גרונג, בייחוד שאני חותך פה רגליים לשולחן ואין מקום לחוסר דיוקים. העניין הוא שאני רוצה גם משהו שישמש אותי בעתיד אם אחרי הפרוייקט הזה אני אגלה

שהעסק הזה לא בשבילי והמסור הכי רב שימושי שעדיף שיהיה בבית זה בטח ג'יגסו. מה אתם אומרים ?

אני גם לא מוצא עוד שני דברים שלדעתי אני צריך בשום מקום - מקדח שקען וזוית 90 מעלות:
2. מישהו אולי יכול להמליץ על חנות באזור חדרה או באזור המרכז ?

3. באיזה עץ כדי להשתמש על מנת לבנות את השולחן ? (שלא יהיה יקר מדי)

4. מה אתם אומרים על התוכנית\פרוייקט באופן כללי ?

תודה מראש לכולם על התשובות, אשמח גם לטיפים
קבצים מצורפים
sadna-desk-155x70x72.skp
תוכנית בsketchup
(43.3 KiB) הורד 491 פעמים
סמל אישי של המשתמש
Eliyahoo
מנהל פורום

Re: פרוייקט ראשון

הודעהעל ידי Pini Gold » 18 פברואר 2012, 20:43

ברוך הבא אליהו,
בחירה חכמה להתחיל בשולחן הזה. קל יחסית לבנות אותו אבל קח בחשבון את המשקל - הוא כבד יחסית. הבא בחשבון את גם משקל שתי הפלטות העליונות ביחס לגובה השולחן ובדוק אם מרכז הכובד נשמר (עדיף שמרכז הכובד יהיה בערך בשליש הגובה מהרצפה, אבל אני רואה שהתאמת את הגובה לילדים אך אינני רואה את המידות ב VIEWER).
ביחס לתכנית אני לא רואה שימוש לסדרת הקורות השלישית אלא אם כן תכננת משהו אחר איתם. כל השאר בסדר גמור לדעתי.
לגבי כלי עבודה - מאחר שאתה מתחיל ולא בטוח אם זו הדרך, אני ממליץ להצטייד רק במברגה ובמקדחה לבניית השולחן. הזמן במחסן העצים את החומר עם חיתוך לפי מידות שתספק להם. גם מדוייק וגם נקי. ג'יג סו איננו סלחני בחיתוך לא מיומן. בשלב זה וותר עליו עד שתתנסה בו בהמשך.
מומלץ עץ אורן בעובי 30 מ"מ מינימום לכל קורה. ציפוי עליון בפורמיקה לא בדיוק יתאים לעבודות נגרות, הייתי שוקל משהו פשוט יותר כגון פלטת MDF בעובי 6 מ"מ עם כמה שכבות של ציפוי לכה שקופה לאחר ההדבקה - ישמשו אותך גם בעבודות מסיביות בהמשך. אגב, גם את שאר חלקי השולחן מומלץ לצפות בשכבת מגן של לכה.
אלמנט נוסף מומלץ הוא לשקול להשאיר מקום למלחציים. זו היד השלישית של הנגר ובכלל יקל על עבודות יצירה אחרות.
שקען וזויתן פשוטים תוכל למצוא בכל אייס או הום סנטר בקרבת מקום, אלא אם החברים הקרובים לחדרה יכולים להציע משהו קונקרטי.
קדימה לעבודה. בחירה מצויינת של תחביב.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הודעהעל ידי yd » 18 פברואר 2012, 20:58

ברוך הבא לפורום שלנו.בתור אחד שמתחיל עליך להחליט אם אתה רוצה להתחיל לנגר או לו.אם אתה רוצה לחשוב אז בתור התחלה אתה יכול ללכת למחסן עצים ושם יחתכו לך לפי מידה מה שתבקש.העץ הכי זול הוא אורן ומתאים כמעט לכל עבודה שתעשה,יש גם עצים אחרים כגון:מהגוני ,בוק ,אלון אבל הם יקרים.בתור פרויקט ראשון זה יפה מאוד ובסיום תראה את התוצאה.
yd
סופר משתמש

הודעהעל ידי Eliyahoo » 18 פברואר 2012, 21:28

Pini Gold כתב:ברוך הבא אליהו,
בחירה חכמה להתחיל בשולחן הזה. קל יחסית לבנות אותו אבל קח בחשבון את המשקל - הוא כבד יחסית. הבא בחשבון את גם משקל שתי הפלטות העליונות ביחס לגובה השולחן ובדוק אם מרכז הכובד נשמר (עדיף שמרכז הכובד יהיה בערך בשליש הגובה מהרצפה, אבל אני רואה שהתאמת את הגובה לילדים אך אינני רואה את המידות ב VIEWER).
ביחס לתכנית אני לא רואה שימוש לסדרת הקורות השלישית אלא אם כן תכננת משהו אחר איתם. כל השאר בסדר גמור לדעתי.
לגבי כלי עבודה - מאחר שאתה מתחיל ולא בטוח אם זו הדרך, אני ממליץ להצטייד רק במברגה ובמקדחה לבניית השולחן. הזמן במחסן העצים את החומר עם חיתוך לפי מידות שתספק להם. גם מדוייק וגם נקי. ג'יג סו איננו סלחני בחיתוך לא מיומן. בשלב זה וותר עליו עד שתתנסה בו בהמשך.
מומלץ עץ אורן בעובי 30 מ"מ מינימום לכל קורה. ציפוי עליון בפורמיקה לא בדיוק יתאים לעבודות נגרות, הייתי שוקל משהו פשוט יותר כגון פלטת MDF בעובי 6 מ"מ עם כמה שכבות של ציפוי לכה שקופה לאחר ההדבקה - ישמשו אותך גם בעבודות מסיביות בהמשך. אגב, גם את שאר חלקי השולחן מומלץ לצפות בשכבת מגן של לכה.
אלמנט נוסף מומלץ הוא לשקול להשאיר מקום למלחציים. זו היד השלישית של הנגר ובכלל יקל על עבודות יצירה אחרות.
שקען וזויתן פשוטים תוכל למצוא בכל אייס או הום סנטר בקרבת מקום, אלא אם החברים הקרובים לחדרה יכולים להציע משהו קונקרטי.
קדימה לעבודה. בחירה מצויינת של תחביב.

תודה ותודה על העצות !

1. צרפתי תמונה עם מידות על מנת שתוכל לראות.
2. לגבי הציפוי לשולחן, אכן בסרט הוא משתמש במשהו שהוא קורא לו Hard board. לא ידעתי מה זה אז אמרתי שיהיה פורמייקה. האמת שזה נראה דומה לMDF. אני אקבל את העצה שלך ואנסה להשיג כזה.
3. כנ"ל מקבל את העצה לגבי הלכה.
4. לגבי סדרת הקורות השלישית, אני מניח שאתה מדבר על החלק התחתון של הרגליים ? את זה פשוט העתקתי מהבחור שעושה בסרטון. האמת שעכשיו שאתה מדבר איתי על מרכז כובד, יכול להיות שזה עוזר להוריד את מרכז הכובד ?
יש איזה דרך לשער לפני העבודה היכן יהיה מרכז הכובד ?
5. לגבי מקום למלחציים. אני מאוד רוצה אבל אני חייב שזה יהיה משהו שאפשר לפרק בקלות כיוון שאני צריך לחלוק בשולחן עם הדרדקים ועם האישה ...

תודה שוב ושבוע טוב
סמל אישי של המשתמש
Eliyahoo
מנהל פורום

הודעהעל ידי Eliyahoo » 18 פברואר 2012, 21:29

yd כתב:ברוך הבא לפורום שלנו.בתור אחד שמתחיל עליך להחליט אם אתה רוצה להתחיל לנגר או לו.אם אתה רוצה לחשוב אז בתור התחלה אתה יכול ללכת למחסן עצים ושם יחתכו לך לפי מידה מה שתבקש.העץ הכי זול הוא אורן ומתאים כמעט לכל עבודה שתעשה,יש גם עצים אחרים כגון:מהגוני ,בוק ,אלון אבל הם יקרים.בתור פרויקט ראשון זה יפה מאוד ובסיום תראה את התוצאה.

תודה. מקווה שלא ישחטו אותי במחיר של החיתוכים.

שבוע טוב.
סמל אישי של המשתמש
Eliyahoo
מנהל פורום

הודעהעל ידי Pini Gold » 18 פברואר 2012, 22:00

לא רואה את התמונה. נסה להעביר שנית.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הודעהעל ידי Eliyahoo » 18 פברואר 2012, 23:22

Pini Gold כתב:לא רואה את התמונה. נסה להעביר שנית.

מוזר, אני מצרף קובץ והוא מופיע בתצוגה המקדימה אך לא מופיע אחר כך בפורום.

הנה לינק
https://www.yousendit.com/download/M3Bs ... SlFpR01UQw
קבצים מצורפים
table.jpg
סמל אישי של המשתמש
Eliyahoo
מנהל פורום

הודעהעל ידי Pini Gold » 19 פברואר 2012, 21:02

עכשיו רואים. יופי.

כמה שיפורים מוצעים:
תמיכת המשטח העליון באמצעות קושרות אורך מתחת למשטח. אחד בחזית והשניה מאחור. (משטח באורך של 1.5 מטר פשוט כבד ועלול להתכופף מעומס המשקל העצמי).
מאחר שהגדלת את רוחב השולחן מ 60 ס"מ ל 70 ס"מ תרצה בוודאי גם להגדיל את המרחק בין רגלי השולחן לרוחבו באותו יחס ואפילו יותר. כך תתרום ליציבותו. אגב המתכנן הציב בתחתית השולחן משטח אחסון השומר גם הוא על יציבות, בחר את מה שמתאים לך.

שלח תמונות וספר על התהליך
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

בעיה ראשונה

הודעהעל ידי Eliyahoo » 19 פברואר 2012, 22:16

ראשית לגבי ההצעה לשים קושרות אורך. למה הכוונה ?

בכל אופן היום רכשתי את העץ ולפי עצתכם ביקשתי שיחתכו לי את הכל לפי מידה (אפילו עשו את זה על חשבון הבית).

אני מצרף כאן תמונה של העץ.

לפני שאני מתחיל להדביק, לקדוח ולהבריג ניסיתי לשים את הקורות אחת על השניה לראות שהכל מסתדר ו.... הפתעה. אומנם במחסן העצים אמרו לי שכשמבקשים 5X10 לא מקבלים ממש 5X10 כי אלו המידות לפני ההקצעה אבל לא קלטתי שם את המשמעות בתכנון שלי.

למעשה זה אומר אצלי שאם אני שם הכל כמו בתכנון, צד אחד של הרגל יבלוט ! (ראה תמונה).

החתיכה הבולטת היא באורך 1.4 ס"מ. יש לי עכשיו שתי ברירות. או לשים הארכה מעל כל רגל או .. לחתוך.

נראה לי שאני בכל זאת צריך מסור ...

מה אתם אומרים ? לקנות ג'יגסו ולנסר ?
קבצים מצורפים
wood.JPG
העץ שקניתי.
problem.JPG
הבעיה: חלק אחד של הרגל ארוך מדי
סמל אישי של המשתמש
Eliyahoo
מנהל פורום

Re: בעיה ראשונה

הודעהעל ידי zigi » 20 פברואר 2012, 00:52

צריך לחתוך????
תאמר מאיזה אזור אתה ובוודאי מישהו מבין חברי הפורום מסביבתך הקרובה יעזור לך בחיתוך.
אם אתה מאזור השרון, אתה מוזמן.
סמל אישי של המשתמש
zigi
מנהל פורום

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים