חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

רשמים מתערוכת טימבר 2007

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

רשמים מתערוכת טימבר 2007

הודעהעל ידי harel » 12 נובמבר 2007, 23:49

הייתי הערב בטימבר ולמען האמת התאכזבתי.
התערוכה פרושה על שטח 3 ביתנים, בראשון מקבלים קטלוג ספקים, שחלק מהם פשוט לא מצאנו. אין איזכור לעניין פרזול, קליבות, ביטים לראוטר 1/4, ג'יגים וציוד כמו של WOODCRAFT ודברים אחרים המעניינים אותנו החובבים.
המון מכונות מרשימות לתעשיית העץ ונגריות מקצועיות, CNC וכד' ומבחינת כלים ידניים תצוגה עלובה של למלו השווצרית (מוכרים את המכשיר במחיר הכי זול בארץ אבל לא במקום אלא רושמים את הפרטים של המתעניינים), מקיטה (מיוצגת ע"י אלי טייב ומוכר במקום מבקרגת אימפקט "מלפפון" 2 סוללות ליטיום ב- 800 ש"ח), פיסטול. בנוסף דוכן של דימר שגם מציג ציוד למכונות תעשייתיות ולא ל"צעצועים" שלנו.
בנוסף, תצוגה של לבידים, פורמיקות וכד'.

טמבור-שרפון היתה קרן האור היחידה מבחינתי כי מצאתי דבק לריהטי גינה עמיד במים (לא ניתן לרכוש בתערוכה).

סה"כ די התאכזבתי, ציפיתי ליותר אך מארגני התערוכה כנראה שלא חושבים שנושא כמו חריטה קשור לתערוכה, אין נציגויות של יהודה ורשבסקי למשל או של WPW שציפיתי לראותם שם ועוד.

מה היתה התרשמותכם?
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

Re: רשמים מתערוכת טימבר 2007

הודעהעל ידי Eliko » 13 נובמבר 2007, 00:25

אבקר מחר ...
סמל אישי של המשתמש
Eliko
סופר משתמש

הודעהעל ידי Dganit » 13 נובמבר 2007, 00:30

תערוכת טימבר מיועדת לנגריות ומפעלים גדולים, היא פונה למיקצועיים ולא לנגרים חובבים כמונו ואם הולכים בראש כזה לא מתאכזבים.
אך כמו שאודי ציין, בקטלוג של התערוכה מדברים על נציגים של חברות שלא מצאנו אותן בתערוכה. פירזולים שמצויינים בקטלוג לא היו וגם מקצועות שטח שלא מצאנו. התערוכה מציגה פחות ממה שראיתי בטימבר 2005 הפעם התצוגה יותר מצומצמת מבחינת פרזולים, פורמייקות סוגי עצים וכד' אך עם הניגודים שבדברי ולמרות שהגעתי מהצפון - כשעתיים נסיעה מאד נהניתי.
(אני עדיין תוהה אם בגלל שזה היה היום הראשון , לא כל הדוכנים הוקמו או שבאמת השנה מציגים בה פחות, אלו שילכו בימים הבאים יוכלו לענות לי על תהיה זו).
Dganit
סופר משתמש

הודעהעל ידי bar tal » 13 נובמבר 2007, 07:12

מצטער שהתאכזבת אך כפי שכבר ענו לך זו אמורה להיות תערוכה מקצועית, אני הולך היום ואספר על התרשמותי - מוזר שהיו בקטלוג דוכנים וורטואליים... (אבדוק)
סמל אישי של המשתמש
bar tal
סופר משתמש

הודעהעל ידי harel » 13 נובמבר 2007, 07:52

לו היה מדובר בתערוכה מקצועית - לא הייתי מתאכזב.
זו לא תערוכה מקצועית לנגרים אלא תערוכה לתעשיינים ולמפעלים לעיבוד עץ.
99% מהמוצג שם במחינת מיכון מיועד לתעשייה וכמוהו לא רואים בשום נגריה, תערוכה שלא מוצגים בה ראוטרים, שולחנות ניסור, מסורי סרט וכד' לא הייתי קורא לה תערוכה "לאנשי מקצוע מתחום העץ" (ציטוט שלך), בטח ובטח שלא לחובבים כמונו אלא כתערוכה למפעלים ותעשיינים.
אני לא אומר שלא ראיתי שם דברים שאלמלא הייתי הולך לא הייתי רואה במקומות אחרים, אך ציפיתי (ודווקא בגלל ההודעה שלך על התערוכה מה- 9/11 - עאלקWINDOW SHOPPING - שוב ציטוט שלך :lol: ) למשהו אחר.

מטרת השרשור הזה היתה לשפוך אור על מה שיש/אין שם באמת ואם חסכתי לחבר אחד בפורום נסיעה לתערוכה מרחוק (לא כולנו פה מת"א) כי הוא הבין כמוני שיש שם ציוד ששימושי לנו כחובבים - דיינו.

ובר... אני עדיין אוהב אותך :lol: אז שבשום מצב לא ישתמע מהביקורת שיש לי כעס עליך.
נערך לאחרונה על ידי harel בתאריך 13 נובמבר 2007, 12:46, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 13 נובמבר 2007, 10:31

harel כתב:לו היה מדובר בתערוכה מקצועית - לא הייתי מתאכזב.
99% מהמוצג שם במחינת מיכון מיועד לתעשייה וכמוהו לא רואים בשום נגריה, תערוכה שלא מוצגים בה ראוטרים, שולחנות ניסור, מסורי סרט וכד' לא הייתי קורא לה תערוכה "לאנשי מקצוע מתחום העץ" (ציטוט שלך), בטח ובטח שלא לחובבים כמונו אלא כתערוכה למפעלים ותעשיינים.
אני לא אומר שלא ראיתי שם דברים שאלמלא הייתי הולך לא הייתי רואה במקומות אחרים, אך ציפיתי (ודווקא בגלל ההודעה שלך על התערוכה מה- 9/11 - עאלקWINDOW SHOPPING - שוב ציטוט שלך :lol: ) למשהו אחר.

מטרת השרשור הזה היתה לשפוך אור על מה שיש/אין שם באמת ואם חסכתי לחבר אחד בפורום נסיעה לתערוכה מרחוק (לא כולנו פה מת"א) כי הוא הבין כמוני שיש שם ציוד ששימושי לנו כחובבים - דיינו.

לי חסכת נסיעה - ותודה, אולי אני אקדיש את הזמן הזה לנגריה/חרטיה שלי... ואולי נייצר משהו במקום לראות איך אחרים מייצרים.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי Pini Gold » 13 נובמבר 2007, 12:37

moshe eshel כתב:
harel כתב:לו היה מדובר בתערוכה מקצועית - לא הייתי מתאכזב.

לי חסכת נסיעה - ותודה, אולי אני אקדיש את הזמן הזה לנגריה/חרטיה שלי... ואולי נייצר משהו במקום לראות איך אחרים מייצרים.

אהיה שם היום. חייב להחליף אווירה ולראות דברים אחרים.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

Re: רשמים מתערוכת טימבר 2007 ובכל זאת אוהבים אותי...

הודעהעל ידי bar tal » 13 נובמבר 2007, 23:30

harel כתב:ההודעה שלך על התערוכה מה- 9/11 - עאלקWINDOW SHOPPING - שוב ציטוט שלך :lol:

ובר... אני עדיין אוהב אותך :lol: אז שבשום מצב לא ישתמע מהביקורת שיש לי כעס עליך.

היי אודי, באמת מצטער שהתבאסת.
מכל מקום חלק מהביקורות מוצדקות- המון מציגים לכאורה פשוט אינם קיימים, נדמה לי שלפני שנתיים התערוכה הייתה הרבה יותר עשירה, וכן, עדיין מיועדת "לאנשי מקצוע" (תעשייה).
מכל מקום אפרופו WINDOW SHOPPING, כמעט יצאתי משם עם 900 ש"ח פחות בארנק- מזל שלא הייתה מכירה במקום. אני מתייחס לדוכן של "מחם טכניקס" עם ההדגמות של הלמלו קונקס (מחבר פריק ללא דבק) והלמלו פיקסו (הקלמרה בילטאין).
אצלם גם כמעט התפרעתי עם הרצועות קליבה ( לאחר הנחה של 20% 900)
טכניקה שכבר ראיתי אך לא הטמעתי- לייצרת ארגזים בלי כל הקלמרות בבלאגן- אלא הידוק הארגז עם רצועות שלא נוגעות בעץ אלא בלייסטיים בפינות. ( מזכיר רצועות לקשירת משאות על רכב/משאית. נראה נוח לשימוש....

אהה ונורא חשוב אודי - עם חברה טובה ( פגשנו שם עוד חבר'ה) בירה חופשית (4 חצאים :roll: ) ונישנושים - היה לי דווקא אחה"צ חביב.- מה גם שבבית חיכתה לי מתנה :wink: .

תמשיך לאהוב ושיהיה רק טוב
יאללה ביי
סמל אישי של המשתמש
bar tal
סופר משתמש

Re: רשמים מתערוכת טימבר 2007 -שרפון טמבור

הודעהעל ידי amitm » 13 נובמבר 2007, 23:45

כמציג בתערוכה אני אכן מזדהה עם אכזבות שעלו כאן. תחום העץ בארץ אינו במצב המשגשג ביותר, ותקצר היריעה מלפרט את הסיבות. יחד עם זאת חייבים להבין שכל המדינה זה בערך עיר אחת באירופה או אמריקה, ולכן כמעט שום תערוכה (למעט כאלה לקהל ההמוני כמו ריהוטים) אינה ממש משהו מדהים, וצודקת דגנית בתגובה שלה לנושא.
אנחנו לא יכולים למכור שם כי יש לנו מפיצים ואין טעם להתלכלך בשביל כמה שקלים, כפי שלפעמים קורה בעולם העסקים הפרוע.
איני יכול לראות את הנושא בעיניים של נגר חובב, כי אם כמציג וכאן אנחנו בוחנים את הדברים בצורות אחרות לחלוטין. מתערוכת 2005 ראינו גידול במכירות, ולכן החלטנו להשקיע כסף רב גם הפעם.
לגבי בר-טל, מעבר לכינוי הנפלא, שהוא כשם שתי בנותיי, אהבתי גם את הגישה הקלילה: העיקר הבירות חופשי בדוכן הסמוך לי, למה לקחת את החיים קשה?
להתראות כולם,
עמית משרפון/ טמבור
amitm

Re: רשמים מתערוכת טימבר 2007/ איזה כיף היה בדוכן של למלו....

הודעהעל ידי mich mich » 14 נובמבר 2007, 00:36

מצטרפת לדעת הרוב שחלק נרחב מהתערוכה מיועד למקצועניים (מבוססים בעיקר) ועל דוכן אחד יכולתי לפסוח לגמרי, אבל היו כמה כלים שהייתי שמחה לאמץ לדירתי (וגם מדגים שווצרי אחד :lol: )

ואכן- עם חברה טובה ומפגש עם כמה מחברי הפורום היה שווה מבחינתי :wink:
mich mich
משתמש ותיק

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים