חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

צבעים ודוגמאות לדלתות פורמייקה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: צבעים ודוגמאות לדלתות פורמייקה

הודעהעל ידי mimi » 09 ינואר 2012, 18:13

באמת תודה על התשובה, ועכשיו עוד שאלה כהמשך, האם כדאי להזמין דלתות לארון או ראש מיטה מחברה שמיצרת דלתות כי יש לה באמת יותר אפשרויות להציע, והאם ניתן לסמוך על סוג ההדבקה של חברה? או שהזמנה מנגר פרטי תעלה יותר זול ותהיה יותר עמידה לאורך שנים, גם אם זה במחיר ויתור על דוגמה.
והאם יש כאלו הפרשים גדולים במחירים, כי לפי מה שידוע לי, לפעמים בהזמנת דלתות בלבד מחברה, ניתן להגיע למחיר ארון. האם זה נכון?
mimi
משתמש ותיק

הודעהעל ידי KOBI-c » 09 ינואר 2012, 19:17

היי,
בשאלותיך חסרים המון פרטים. באיזה חברה מדובר? ממה המוצר מורכב ( מ.ד.פ , שבבית, דיקט ....) מה סוג הציפוי ? וכו׳ אם מדובר בהדבקה של פורמייקה לדעתי יש יתרון לחברות שמדביקות במכבש להבדיל מנגר פרטי שמדביק בדבק מגע אני לא רוצה להכליל, יש נגרים שמדביקים במכבש ויש כאלה שקונים חומר גלם מודבק, כשכמובן ההדבקה יותר טובה במכבש. לדעתי כדאי לך ליצור קשר עם חברות שמחזיקות פורמייקות, ולקבל מהם קולקציות של דוגמאות, כמעצבת זה רק יכול לעזור.

מושיק, אני משתדל אתה יודע...
KOBI-c
סופר משתמש

הודעהעל ידי najimovm » 09 ינואר 2012, 20:31

מימי, את מעצבת או מייצרת?
אם את רק מעצבת (זה לא כזה רק..) ומזמינה את המוצר מנגר, אז לא צריך להיות אכפת לך אם הוא מייצר בעצמו או קונה מחברה. קחי כמה הצעות מחיר, הסתכלי על איכות העבודה ובחרי במתאים לך ביותר.
אם את גם מייצרת בעצמך, אז הכל תלוי בזמן בידע ובכלים שיש לך. לא תמיד דלתות מוזמנות יהיו זולות או איכותיות יותר, מה גם שלפעמים זמן האספקה שלהן מאוד ארוך. המחיר כמו שכבר אמרו הוא לפי מטר מרובע, אבל יש גם מחיר מינימום ליחידה, ואם יש הרבה חזיתות קטנות זה לא בהכרח משתלם.
בקשר לצבעים, כמו שכבר אמרתי יש אלפי סוגים ומרקמים. יכול להיות שצבע מסויים מט יראה מת, ובמבריק יראה חי יותר. אם תשיגי את הקטלוג של ARPA יש להם גם פורמייקות מקושקשות בכל מיני צבעים.
najimovm
סופר משתמש

הודעהעל ידי mimi » 09 ינואר 2012, 20:38

היי, כיף הפורום הזה, עונים לי מיד בלי להשאיר אותי ממתינה, באמת תודה!

אני התכוונתי לדלתות MDF מצופות פורמייקה, כשלחברה יש את היתרון ליצור דוגמאות שאין אותם לנגר, כמו למשל המיטה שהבאתי למעלה, המיוצרת ע"י ר"א,
יצרתי קשר עם חברות פורמייקה, ויש לי גם כבר כמה מניפות, כיום כמעט כל חברות הפורמייקה מיצרות גם דלתות MDF מצופות פורמיקה בהזמנה, ועל זה שאלתי, כי לדוגמא בפורמייקה סנטר, במחירון של הדלתות, ראיתי שזה יוצא נורא יקר, כמעט תשלום של עוד ארון.
mimi
משתמש ותיק

הודעהעל ידי KOBI-c » 09 ינואר 2012, 20:59

אני בדעה שמעצבת בהכרך צריכה לדעת איך הספק מתכוון לממש את המוצר. למעצבת שעומדת מול לקוח יש אחריות לא רק לקונספט הוויזואלי של הפרויקט במקרה זה חדר ילדים אלא גם לאיכות המוצר ולהתאמתו לשימוש. במקרה של חדר ילדים יש לקחת בחשבון עמידות בפני פגיעות למיניהן כגון שריטות, מכות, עמידות של המגירות ( לדוגמה, הילד שלי אוהב ״לרוקן״ את המגירות...) אני מסכים שלפורמייקה יש יתרון בהיבטים הנ״ל, יש מגוון רחב של פורמייקות ויש הבדלים משמעותיים בין אחת לשניה, למשל עובי הפורמייקה, אתה הצעת פורמייקות של ארפא שהן מצויינות ואיכותיות, לחזיתות אני ממליץ על עובי 1מ״מ לפחות מודבק משני הצדדים, עוד הבדל זה במרקם / גימור, כלומר עם את בוחרת פורמייקה מבריקה אזי לא הייתי ממליץ להדביק על דיקט אלא על מ.ד.פ מפאת בעיה של גלייות בדיקט שבקלות תראה על הפורמייקה. כמובן שהכל עניין של מחיר, וזאת עוד סיבה למה מעצבת צריכה להבין איך הנגר עושה מה ואיפה. 
KOBI-c
סופר משתמש

הודעהעל ידי mimi » 09 ינואר 2012, 21:08

מסכימה איתך קובי בכל מילה, אני לא מתכוונת לייצר מתי שהוא, אבל בתור מעצבת בודאי שאני מוכרחה לדעת כל דבר איך עשוי וממה, ותודה שאתם עוזרים לי להבין.
mimi
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Alex Milch » 09 ינואר 2012, 21:26

בתמונה שהעלית, הדלתות בנויות ממסגרת MDF בציפוי ניר בדוגמאות שונות והמילואה ככל הנראה גם מ-MDF עם ציפוי פורמייקה או מלמין דבר שלו ניתן להבחין בצילום.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 09 ינואר 2012, 21:29

יש קנטים בצבעים ודוגמאות שונות, ברוחבים שונים מ-PVC ומפורמייקה. הבעיה שלא לכל פורמייקה או מלמין יש קנט תואם ב-100%. כל נגר יכול לבצע עבודה כזו ללא כל בעיה. ההסתיגות שלי היתה לגבי מסגרת בעובי 0.5 ס"מ.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 09 ינואר 2012, 21:34

חזיתות הם האלמנט השולט בעלויות של ארונות בין אם זה למטבח או לבגדים או כל דבר אחר. נגר בד"כ יעדיף להזמין חזיתות ממפעל מתמחה. זו נקודה שעליך לדעת/לקחת בחשבון במסגרת עיסוקך בעיצוב. אינך חייבת ליצר מאומה, אך את חייבת לדעת כיצד רהיטים מיוצרים כדי לדעת לתכנן דברים ברי ביצוע, כדי לא להגיע למצב שמישהו יגיד לך ש"הניר סובל הכל".
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי mimi » 10 ינואר 2012, 01:30

ואם כבר הזכרנו את הנושא של דלתות פורמייקה, יש לי שאלה נוספת בנושא. הפעם מדובר בחדר ילדים שלנו, המיטה בהירה, והארון אינו תואם, ארון מעולה עם דלתות עץ מלא מצופות פורמייקה חום כהה. אני רוצה לתת לארון גוון בהיר השאלה היא איך?
הדלתות עץ מלא - חבל לי לזרוק אותם ולהזמין דלתות חדשות מנגר.
אולי אצבע אותם? שמעתי שאפשר על ידי צביעת צבע בסיס, ואז צביעת הצבע הרצוי, השאלה היא האם לבסוף אגיע לרמת גימור יפה או שכל מי שיראה ידע מיד שאיזה חובבן טיפל פה.
שמעתי שיש גם טפטים שמדביקים על דלתות, האם הם נותנים מראה יפה לארון, או ששוב זה נראה כמו איזה משהו חפלפ.
או שכדאי לצפות שוב את הארון כמות שהוא בפורמייקה מתאימה,
אני רוצה לדעת מה הכי כדאי הן מבחינת הגימור הסופי והן מבחינת שווי הנזק.
תודה
mimi
משתמש ותיק

הקודםהבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים