חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

צביעה בצבע על בסיס מים לאחר שימוש בשמן פשתן

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

צביעה בצבע על בסיס מים לאחר שימוש בשמן פשתן

הודעהעל ידי aviel » 18 נובמבר 2011, 15:04

שלום רב,

לפני כחודש בניתי שולחן מעצים שמצאתי ברחוב (חלק ממנו נבנה מספסל ישן ואין לי מושג מאיזה עץ הם ).
לאחר הורדת הצבע הישן וחשיפת העץ כולו בניתי את השולחן ( כולל הדבקות וסתימת חורים בדבק נגרים ונסורת) לאחר הליטוש הסופי שימנתי בשמן פשתן ( לפי המלצת המוכר בטמבוריה).
לאחר מריחת השמן ראיתי שהחלקים שנמרחו בדבק נגרים בלטו יותר ופתאום נעשו הפרשים בצבע (כנראה כי השמן לא חדר את הדבק)
בשל כך תכנוני לצבוע בלכה על בסיס טרפנטין התבטלה וכיום אני חושב לצבוע את השולחן בצבע לא אטום על בסיס מים ( גם ליצור את הגוון שאני רוצה וגם לקוות שהבדלי הצבעים בגלל הדבק יעלמו).
השאלה שלי ( לאחר ההסבר המובן אני מקווה ) היא האם אפשר לצבוע את העץ בצבע על בסיס מים לאחר שימון בשמן פשתן ( השמן הוא שמן פשתן של טמבור) ואיזה צבע על בסיס מים כדאי לי להשתמש אשר ישמור לי על הטקסטורה של העץ ולא יהיה אטום לגמרי?

מצורפת תמונה לפני השימון בשמן פשתן.

תודה
קבצים מצורפים
IMG_4381[1].JPG
aviel

Re: צביעה בצבע על בסיס מים לאחר שימוש בשמן פשתן

הודעהעל ידי najimovm » 20 נובמבר 2011, 18:09

שמן נועד לדחות מים, ולכן צביעה עם לכה ע"ב מים עלולה להיות בעייתית.
למרות זאת, יש בפורום מומחים גדולים ממני לנושא גימורים, אז כדאי שתחכה לתגובות נוספות
najimovm
סופר משתמש

Re: צביעה בצבע על בסיס מים לאחר שימוש בשמן פשתן

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 20 נובמבר 2011, 18:22

יש סיכוי לא קטן שבעקבות השימון יווצר משטח שאכן דוחה מים, והצבע עלול להתקלף.

יש לחכות מספר ימים לפחות לאחר השימון (אם לא שבועות), עד שהשמן מתייבש , שמן פשתן הוא בדרך "מבושל", שזה אומר שהוא מכיל חומרים שעוזרים לו להתייבש לגמרי.

לאחר מכן אפשר יהיה לשייף מעט, ולצבוע בכל צבע שרוצים... בשביל להיות בטוחים מומלץ לעבור על המשטח עם אצטון שדוחף את כל השמן שנשאר לתוך העץ...

בשביל לקבל צבע ש"שומר" על הטקסטורה (אני משער שאתה מתכוון שאפשר לראות את הציורים של העץ...), עדיף להשתמש בצבע לא אטום - מה שנקרא באנגלית Stain - בדילול מסוים ומעלה זה רק יתן גוון לעץ, ולא יסתיר אותו.

מומלץ לעשות נסיונות במספר דילולים שונים ומספר גוונים שונים על חלק נסתר ברהיט, או על חתיכת עץ זהה שנשארה כעודף כדי לראות מה נותן את התוצאה האופטימלית לעיניך...
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים