ספר חדש בספרייתי הצנועה - תבריגים בעץ
9 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
Re: ספר חדש בספרייתי הצנועה - תבריגים בעץהבחור (
RE: תבריגים - עוד שיטותבשבוע שעבר החלפתי כמה מכתבי דוא"ל עם פרד דווקא בנושא זה. הבחור קנה כמעט כל ערכה שיצאה לשוק. מעבר לכך ישנן שתי שיטות עשה בעצמך. ניו זילנדי בשם ניומן מכין את הכלים מתבריזים המשמשים להברזת צנרת. הגדיל לעשות קמבל שגילה שיטה להכין כלים אלא מבורג רגיל. יש לי על זה כתבה בת עמוד. פרד ממליץ על השיטה כפשוטה ויעילה.
מקס
Re: RE: תבריגים - עוד שיטותמדהים כמה הכל כבר כתוב לפני 150-200 שנה בספרים של הולצזאפל (Holtzapffel) - אמנם באנגלית לא קלה לקריאה והרבה מידע מבלבל מסביב (שלא לדבר על הניסוח והמילים שלא ממש משתמשים בהם היום יותר). אבל הבן-אדם היה אחד מהמהנדסים המבריקים יותר ומתאר בספרים שלו את כל השיטות לעשות כל דבר שקשור בתחום החריטה, כולל חריטת מתכת וגם דברים מחוץ לתחום...
לימוד מסודר ורציני של כתביו יכול להביא לכל אחד רעיונות ליצור כלים שאף אחד לא מייצר היום יותר (ושהוא מתייחס אליהם כמובנים מאליהם) כמו למשל ייצור בורג והברגה בצורה ידנית לחלוטין ללא מחרטה אפילו... ומדויק. Turning and Mechanical Manipulation Hand or Simple Turning The Principles and Practice of Ornamental or Complex Turning
Re: RE: תבריגים - עוד שיטותמסכים עם מה שכתבת על Holzapffel. ממליץ גם לקרוא ב- Popular Woodworking Blog על שחזור שולחן העבודה שלו.
על-כל-פנים, בנוגע לספר שציינת, לא צריך לרכוש ב- Amazon. החלק השלישי ,לפחות, נמצא בקישור הבא להורדה: http://wkfinetools.com/z_tDownL/art/184 ... anipul.asp
Re: ספר חדש בספרייתי הצנועה - תבריגים בעץהספר לא רע.
לצערי יש מעט מאד ספרות בנושא הברגות. אני לא מדבר על כאלה שעושים בחריטה, אלא על כאלה שמבצעים בצורה ידנית. יש לי 3 סטים של מברזים ומחרוקות (1/2", 3/4", 1") אבל התוצאות עד כה לא מושלמות לצערי. נסיון במוטות בוק עגולים כשל לגמרי. נסיון במוט בוק שנחרט למידה ואח"כ הוברז, מספקות. אך עדיין במספר מקומות העץ נשבר במקום לקבל את צורת סכין המברז. בכוונתי להשחיז את הסכין ולנסות שוב. תמונות בקרוב.
Re: עוד שיטותאביזרים נוספים, ע"פ ההתכתבות שלי עם פרד:
Nova Ornamental Turner, the Bonnie Klein Threading Jig, the Beall Masterpiece Turner (no longer being made) אני התרשמתי מהמכשיר של Beall. אולי ניתן להשיגו בebay. "????? ??? ????, ???? ????? ????? ??? ???? ??? ????" (??? ?????)
Re: ספר חדש בספרייתי הצנועה - תבריגים בעץהתופעה ידועה, חריטת הברזות זו לו עבודה לאנשים שמתייאשים בקלות. מדובר ללא ספק במשימה לא פשוטה.
אם קוראים את ה' וגם כל האחרים ממליצים להשתמש בעץ הכי קשה שניתן, כי ההברזה היא מאוד לא נעימה לעץ... מומלץ להסתכל (לאו דוקא לקנות) את בספר של מייק דרלו (Mike Darlow) האוסטרלי שמראה מספר הדגמות של נסיונות הברזה לא מוצלחים בשימוש באותם כלים שנותנים תוצאות מעולות בסוגי עצים מסוימים. בנוסף לכל הצרות, גם כשכבר מצליחים לעשות הברזה יפה - בעץ ה threads מאוד חלשים וצריך להיות עדינים איתם שלא ישברו... וכמובן בשביל לסתור את עצמי, אני חייב לספר שקניתי מן כלי כזה מ Harbor Freight שעושה הברגות לעץ, והוא דוקא עובד מצוין על עץ בוק ונותן תוצאות שהן תאוה לעיניים, אם אני זוכר נכון הם מספקים גם את החלק ההפוך (זה שעושה את הנקבה) במחיר סביר ביותר - בטח לעומת ביל שגונבים מאות דולרים על דבר שהוא לא מאוד מתוחכם. אני אצלם ואסרוק כמה תמונות יותר מאוחר כשאהיה בבית עם הספרים והכלי.
Re: RE: תבריגים - עוד שיטותכן ירבו הורדות כאלה. כל האתרים שהזכרת מעולים.
9 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים | |||||