|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי ASAFI » 20 אוקטובר 2010, 20:01
שלום לכולם
הודעה ראשונה...קצת מתרגש -רועדת לי המקדחה
אני קורא הרבה לאחרונה על בניית מטבח בכוחות עצמי,יש לי כמה שאלות מבורות, אשמח לתשובות מחכימות.
המטבח יהיה מאובזר בדלתות פוסטפורמינג משיקולי תקציב ,השאלה הראשונה :למה לקנות דלת מוכנה מהיצרן במאות שקלים ,ולא לקחת פלטה מוכנה ,נניח 49.8 על 244 ולחתוך לי כמה חזיתות שיכנסו? במידה והקנט יהיה פי.וי.סי עבה עם אפשרות עיגול פינות ,איפה אני מפספס?
המבנה הקובייתי של המטבח נראה יחסית קליל ,מה מומלץ בייצור המגירות מבחינת חומרים לתחתית ,גב,דפנות ?
למישהו יש קבצים מוכנים בגוגל סקצ'אפ? ,הכנתי כמה ,ונראה לי שזה ייקח עוד זמן רב עד לסיום...
מספיק לפעם ראשונה...
תודה מראש לעוזרים
-
ASAFI
-
על ידי moshik » 20 אוקטובר 2010, 20:15
זה אכן פרוייקט יחסית קל לביצוע ומצריך מגוון קטן יחסית של כלי עבודה
התכנון הוא חשוב מאד.
צריך קצת נסיון בהתאמה של הדלתות והצירים וכן בחישוב והתאמה של
המסילות של המגירות.
אם יש לך גישה כללית לעבודות נגרות ויכולת מדידה שרטוט וחישובים
אתה תעבור את זה בקלות.
גודל הפלטות הוא אידיאלי לתכנון מטבח במידות רוחב 60 וגובה 80-77
עם תוספת מסגרת תחתונה של 7 ס"מ ושיש נותן גובה 90-87
122 על 244 מאפשר לשחק מצויין בגדלים האלה ללא פחת.
ניתן לרכוש פלטות כאלה עם צד אחד או שני צדדים פורמיקה או מלמין.
טיפ: לא באמצעות אקדח סיכות רק ברגים עם חור מוביל.
-

moshik
- מנהל פורום
-
על ידי udi koren » 21 אוקטובר 2010, 14:53
אכן לבנות מטבח לא מסובך, אך לפני שמניחים את השיש כדאי לדאוג שאין טעויות. כי אחרת...
אם זה טוב ואם זה רע - אין כבר דרך חזרה.
אם תרצה יש לי קבצים שהכנתי בסקצ'אפ (ושוב קריאה - לבנות פורום סקצ'אפ וספריה של עבודות ושרטוטים בskp).
[email protected]
אודי
-
udi koren
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 21 אוקטובר 2010, 19:24
ברוך הבא אסף,
הכי חשוב בנית מטבח - לקיחת מידות נכונה ומדויקת. נוח מאד לבנות מטבח על בסיס ארגזים מסנדביץ' 17 מ"מ עם ציפוי פורמייקת גב בצד אחד. לארגזים מרכיבים רגליות פלסטיק מתכווננות שמשמשות לפילוס כל היחידות. גובה רגליים נומינאלי 12 ס"מ. מקובל שגובה משטח העבודה/שיש הוא 90 ס"מ, אנשים גבוהים יותר יעדיפו עד 92 ס"מ מן הריצפה. ההפרש בין הגובה הנבחר, פחות עובי המשטח, פחות 12 ס"מ רגליות = גובה הארגזים. יש פירזולים/אביזרים שונים לתוך הארונות כאשר לצורך התאמתם יש לבנות ארון בעל רוחב חיצוני (כולל דפנות), כמוגדר במפרט האביזר. עומק הארונות/ארגזים צריך להיות 58-58.5 ס"מ כולל או לא כולל גב דיקט 4 מ"מ + פורמייקת גב. עומק השיש אמור להיות כ-65 ס"מ וכך לא יבלטו הידיות של החזיתות מעבר לו. הצוקל צריך להיות עמוק ב-3.5 ס"מ מפני הארון (לא כולל חזיתות). צוקל PVC + אלומיניום ניתן לחיבור לרגליות עם קליפים יעודיים. כמו-כן יש פינות 90 ו-135 מעלות מאלומיניום.
לצורך פילוס באמצעות הרגליות, צריך להעזר בפרופיל אלומיניום של 3 מ' לפחות, וגם לחבר את הארונות ביניהן במשולב.
ארונות עליונים סטנדרטיים הם בד"כ בגובה 75-78 ס"מ ועומק 28.5-30 ס"מ ומותקנים בגובה 50 ס"מ מעל המשטח.
חזיתות פוסטפורמינג אינן נוחות כי הן מגבילות במידות רוחב וקשה לבצע ניקוי קנטים לאחר ההדבקה. בדוק אצל ספקי חומרי הגלם האם באמצעותם ניתן להזמין חזיתות של חברת "פורמקס". חברות המטבחים וחדרי השינה עובדים איתם (גם אני, לשביעות רצון מלאה), איכות גבוהה ומידות מדויקות. יש דגם "בניאס" מס'40 בציפוי פולימר שהוא לא יקר.
לגבי מגירות, יש אפשרות למגירות תיבה רגילות בנויות מסנדביץ' מצופה פורמייקת גב + תחתית דיקט עם פורמייקה. לגבי מסילות טלסקופיות יש רגילות או שליפה מלאה/כפולה. יש מגירות עם בולמי טריקה, בעלות דפנות מתכת. לגביהן עושים רק תחתית וגב מסנדביץ' 17 מ"מ.
זה קצה - קצהו של "תורת" בנית המטבחים. לא דברנו על ה"מגדל", דלתות קלפה, מג'יק קורנר וכו'.
תיכנון כללי של מטבח הוא לא פשוט מן ההבט של הנדסת אנוש, יש כללים לגבי מיקום יחסי בין מקרר, תנור, כיריים, כיור.
התחל בסיורים בתצוגות של חברות למטבחים, בחן את הפירזולים/התקנים ופטנטים. אם לא תדע מה עומד לרשותך, יהיה לך קשה לתכנן.
אם אתה מאזור חיפה, אתה מוזמן לתאם איתי או לשוחח איתי:
04-8392323
אלכס
פורמקס: http://www.formex.co.il/
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי udi koren » 22 אוקטובר 2010, 02:03
ממצה וקולע  יישר כח
בכל מקרה כדאי בפעמים הראשונות להתייעץ עם איש מקצוע לפני תחילת הבנייה בשביל למנוע עוגמת נפש.
לגבי ניקוי קנט בעיגול של הפוסטפורמינג - שיטה נוחה שהציע לי ידיד היא להתחיל בדרך הרגילה עם סכין מקצוע, ואת העיגול לעשות עם סכין יפנית כאשר הדלת עומדת על הקנט (כלומר בעצם מבפנים כאשר הדלת עצמה היא המוביל של הסכין, ולא מבחוץ כרגיל) - יצא לו יפה מאוד.
אודי
-
udi koren
- סופר משתמש
-
על ידי ASAFI » 24 אוקטובר 2010, 20:48
קודם כל תודה לכל העונים ,במיוחד לאלכס על התשובה הארוכה.
קראתי עוד כמה שעות ,עברתי על קטלוגים של החברות המובילות ,שרטוט בגוגל סקצ'אפ ,סרטונים ביו טיוב ,וכמו בפרוייקט הקודם שלי (צירפתי )
הכיוון נראה כך :
מסד הארון: במה בגובה 12 ס"מ מעץ סנדוויץ. הכיסוי מצופה פורמייקה,כנגד כניסת חרקים למינהם במקום רגליות.
גב הארון: לביד 4 מ"מ מצופה פורמייקה פנימית לבנה (גב הארון מרוחק 18מ"מ מהקיר לניתוק מגע מהקיר למניעת לחות ישירה).
מדפים: לביד בעובי 17 מ"מ מצופים בפורמיקה פנימית לבנה.
תחתית ומכסה ארון:עומק 57 ,גובה 75 , סנדוויץ 17 פורמייקה צד אחד
דפנות ארון :57 עומק גובה 75 (מחבר נסתר עדיין לא ברור לחלוטין איך)
פרזול:צירים - צירים ,בלימה שקטה ,קניה אפשרית מאי ביי(3.69 דולר/יח')
מגירות - בשליפה מלאה עם מנגנון "BLUMOTION" למניעת טריקה.(אי ביי)
מערכות אחסון- מגירות בניה עצמית ,עם מסילות +מנגנון נגד טריקה (שוב אי ביי בכוונת)
יצרני חזיתות יש פרומקס ופורמדור ,נבדוק את דגם בניאס (אפשר הערכת עלות?)
נושא בנייית הארגזים נראית אפשרית ,ההתאמה בין המגירות למסילות נראית האתגר ,מכיוון שהפתיחה/סגירה רבה ,ועומס משתנה בין המגירות.
יש מעט דפנות(בעצם צד אחד ובילט אין -צד אחד ארוך) האם שווה להתעסק עם הבדקה בבית או להזמין כבר פלטה אחת מצופה משני הצדדים כשצד אחד כבר מצופה בגוון החיצוני כמו הדלתות(אבל אז יהיה לי פחת גדול, גדול מאוד ?)
אני משכיל מכל הערה ,אשמח לתגובות נוספות.
- קבצים מצורפים
-

-
ASAFI
-
על ידי udi koren » 26 אוקטובר 2010, 11:37
מומלץ לעשות את הארון בעומק 59 - ניצול מלא של הפלטה, והימנעות מבעיות של חוסר מקום למגירות.
את המסילות כדאי לדעתי לקנות בארץ, ולו רק כדי שתהיה לך אחריות אם צריך, וגיבוי מקצועי מצד המוכר / הסוכן. כדאי לחשוב על הטיש - קצת יותר זולים ולא פחות טובים.
הדבקה בבית חוסכת צורך במחבר נסתר, אך דורשת כלים וידע. אם אתה רוצה מחבר נסתר, יש שעונים ויש את המחבר של חברת למלו - קלמקס (אם יש לך מכשיר למלות). כמו כן אפשר לחבר עם זוית.
את עניין הפחת אפשר לפתור על ידי שימוש בפלטה לצרכים נוספים, כמו מדפים וכד'.
צירים עם בלימה שקטה לטעמי זה סתם גימיק.
אם צריך עזרה, צור קשר.
אודי
-
udi koren
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 26 אוקטובר 2010, 14:54
הרשה לי מספר הבהרות לתשומת ליבך:
1 - כדי לנצל את הלוח באופן המירבי, בוא נבנה 60.5, זו לא המטרה. הסברתי בפרוטרות את מימדי העומק כולל נימוקים. אגב, מסילות או מגירות חצי מוכנות מגיעות בקפיצות של 5 ס"מ, מגירות של מטבחים הם תמיד בעומק 55 ס"מ.
2 - מעולם לא חיברו חלקי מיבנה של ארונות מטבח עם חיבורים נסתרים וכנראה שגם לא יחברו. זה שלא רואים אותם זה בגלל שהברגים/סיכות מוחדרים לתוך הדפנות מכיוון מטה ומכיוון מעלה.
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי Alex Milch » 26 אוקטובר 2010, 15:08
1 - אל תבנה על צוקל קבוע, תצטרך לאלתר את העברת צנרת המדיח במידה ויהיה מדיח. בנוסף, אל לך לחשוש מחוסר אטימה, לצוקל PVC שני אטמים, כלפי הארון וכלפי הריצפה. עם צוקל עץ (שיטה מיושנת מאד) לעולם לא תוכל לפלס את הארון.
2 - אל תזמין שום פירזול מחו"ל. קנה הכל בארץ.
3 - מגירות, זה לא אתגר, זה בעיקר עבודה שחורה. לכל סוג מגירה/מסילה יש נתונים טכניים בכמה פחות רוחב ועומק לבנות ביחס לארגז.
4 - אל תהיה פרנואיד! אם תהיה רטיבות, היא תהיה בכל מרחק מן הקיר. אם יתפתח שם עובש, הוא יגיע לכל מרחק. אל תתרחק יותר מ-1 ס"מ בהתחשב בעקמומיות הקיר כולו. אחרת תגרור שרשרת לא הגיונית ולא מעשית של תוספת למידות העומק.
5 - לגבי דופן גלויה/קצה, יש שיטה קלה. מזמינים לוח מן החומר של החזיתות, במידת גובה של דופן הארון ועומק כמידה מן הקיר לפני חזית הארון + עובי חזית + 1/2 ס"מ. האחרון נועד לתיקונים לבלוע אי-דיוקים של הקיר. את הלוח מתקינים עם 4 ברגים מבפנים, לאחר התקנת השיש.
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־5 אורחים
|