חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

התיעצות לגבי קניית רוטר

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

התיעצות לגבי קניית רוטר

הודעהעל ידי dudi9000 » 15 יוני 2010, 00:21

שלום לחברי הפורום
אני מעוניין לקנות רוטר באתר toolking בארה"ב
התעניינתי לגבי Bosch 1617 PK לצערי אזל במלאי (עלה 150$)
מה דעתכם על DeWalt DW621? נמכר ב-170$ מחודש
http://www.toolking.com/dewalt-dw621r-f ... nge-router
אשמח לשמוע את דעתכם...
בתודה
דודי
dudi9000
משתמש ותיק

Re: התיעצות לגבי קניית רוטר

הודעהעל ידי harel » 15 יוני 2010, 03:36

שני מכשירים שונים. הבוש בא עם פלאנג' ופיקס בייס, אין לו מהירות משתנה והדיוולט מגיע רק עם פלאנג' ויש לו מהירות משתנה. את הבוש אתה יכול לחבר למעלית בשולחן ראוטר להחליף בין הבסיסים, במקרה של תקלה אתה לא מאבד את כל הערכה וצריך רק להחליף את החלק שהתקלקל (מנוע או הבסיס) בעוד שהדיוולט בדגם שבחרת הוא רק פלאנג' ראוטר.
כשאני התלבטתי בשעתו ההשוואה היתה מול DEWALT DW618PK או Porter-Cable 893PK ודומיו. לא ניתן להשוות בין מכשיר Multi Base ל- Plunge.
יש לי שני בוש 1617 (2HP מהירות קבועה שיושב קבוע בשולחן הראוטר ו- 2.25HP מהירות משתנה). אני מאד מרוצה מהאיכות, האמינות והשקט. אגב, את שניהם רכשתי Factory Reconditioned, נוח לי לדעת שמישהו הפעיל את המכשיר לפני שנכנס לקופסא ולא ישירות נארז מפס הייצור.
מהשוואות וביקורות שקראתי אני העדפתי את הבוש.
קח בחשבון שלראוטר כזה יש הרבה אביזרים נילווים ורצוי לבצע קניה של חבילה מלאה כולל Edge Guide, Template adaptor+Guide Set ו- Dust Extraction Hood Kit שלא מגיעים תמיד יחד עם המכשיר ועלותם לחוד כ- 100$ נוספים. קרא השוואות בין המכשירים,תמתין למבצעים ואל תנעל על חנות אחת.
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

הודעהעל ידי moshik » 15 יוני 2010, 08:13

המלאי של הבוש יתחדש מתי שהוא
שווה לחכות ואל תרכוש ראוטר בלי מהירות משתנה (חבל על הכסף)
יש לי שני 1617 EVS שקטים מאד ונוחים לשימוש
הדבר היחיד שמפריע לי זה שמפסק ההפעלה הוא לא על הידית ולא קפיצי.
כדי להפסיק את הראוטר צריך לחפש את המפסק,עם הזמן זה פחות מפריע כי מתרגלים לשינוי בדפוסי הבטיחות.
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי dudi9000 » 04 יולי 2010, 23:14

תודה על היעוץ המקצועי
שאלה נוספת, האם הרוטר של דה וואלט הפלאנג' יכול להתחבר לשולחן רוטר (אני מבין שצריך לייצר או לקנות פלטה שמתחברת לשולחן) או שהוא משמש רק לעבודה באחזקה ידנית של הכלי?
אשמח לשמוע את דעתכם
בתודה
דודי
dudi9000
משתמש ותיק

הודעהעל ידי harel » 05 יולי 2010, 01:57

כל רוטר אתה יכול לחבר במהופך ולעבוד איתו. הפלאנג' DeWalt DW621 הוא פלאנג' קבוע (המנוע לא מתנתק מהבסיס) והוא יחובר לפלטת אלומיניום או פרספקס שיש בה מספיק "בשר" להשקיע את הברגים שיתחברו לבסיס הראוטר. כל פעם שתרצה לעבוד ידנית תאלץ לפרק את כל ההתקן. זה בשונה מהPACK של בוש או דיוולט שמגיעים עם 2 בסיסים ואז אתה יכול לחבר אחד לשולחן באופן קבוע ולפרק רק את המנוע ולהעביר אותו בין הבסיסים (מתחבר בקליפס והפירוק/הרכבה זה שניה וחצי) או להשתדרג במעלית שהיא למעשה מגיעה עם הפלטה ורק המנוע של הרוטר מתחבר אליה ולעבודה ידנית יש לך לבחור בין 2 בסיסים.

קשה לי להבין את ההתעקשות שלך על ה DeWalt DW621 שנחות בהרבה ממכשירים שהצענו לך (לא רק בוש), פחות חזק, אין לו מהירות משתנה והפאנז' קבוע. במחיר שאתה הולך להשקיע (קניה, מיסים ומשלוח) ההבדל יוצא זניח והאפשרויות שלך הרבה יותר רחבות. לעניות דעתי ומנסיוני, ככל שתתקדם בתחביב אתה תבין שעשית טעות ותצטער על הרכישה הזאת בעתיד. לשיקולך   :idea:

מעבר לזה.. אני מאמין שאם תספר מהיכן אתה ותבקש יפה תוכל להגיע לאחד מהחברים פה שיראה לך על מה מדובר ואולי תבין טוב יותר את ההסבר התיאורטי. אני מרמת גן :lol:
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

הודעהעל ידי yossi » 05 יולי 2010, 09:57

הבעיה העקרית של שימוש ברוטר עם פלנג' בשולחן היא כוון הגובה שנעשה בלחיצה כנגד קפיץ המקשה על כוון קל ומדוייק.
לכן הייתי ממליץ לך לקנות רוטר עם בסיס קבוע שם ניתן לכוון את הגובה בקלות רבה ובנוחות.
אכן כדאי לקנות רוטר עם מירב האפשרויות (בהתאם לכיס כמובן).
המלצה ראשונה (מנסיון רב) רק רוטר שהקולט שלו מוציא את הביט החוצה עם הפתיחה,אחרת יש מצבים בהם למרות שחרור האום ישאר הניט תפוס בקולט.
המלצה שניה זו מהירות משתנה. אומר לך בכנות שברשותי רוטר עם מהירות משתנה מספר שנים ועד כה לא השתמשתי בפונקציה זו אך כמו שאומרות הפולניות שיהיה.
yossi
סופר משתמש

הודעהעל ידי dudi9000 » 05 יולי 2010, 19:15

שלום הראל
תודה על התשובות המפורטות והברורות
אני מבין שההתעקשות נראית לך מיותרת...
הבעיה היא כזאת: חבר שגר בארה"ב הגיע השבוע לביקור, התיכנון היה לקנות את הבוש עם הבסיס הכפול ושהוא יביא לי אותו לארץ.
בדקתי באתרים רבים ולצערי ברגע שרציתי לבצע את הקנייה המלאי אזל ולשאלתי באתר ענו לי שלא יחודש בקרוב.
הייתי קצת לחוץ על הכלי מפני שאני מתכנן לבנות שולחן לימודים לבתי שעולה לכיתה א' השנה (דרך אגב אשמח להמלצות לתוכנית לשולחן עם 2 מגירות).
ברגע של אימפולס החלטתי שעדיף את הדיוולט מלא כלום...ורכשתי.
בקיצור כרגע התהליך לא הפיך!
אשמח ללמוד קצת על עבודה עם רוטר, אולי בדומה להדרכה שערכתם על מסור שולחן...
אני גר בטבעון
בתודה
דודי
dudi9000
משתמש ותיק

הודעהעל ידי harel » 05 יולי 2010, 20:57

היי דודי,
כשאתה מציג את זה ככה... (לפחות לא שילמת מיסים ומשלוח). מאחר ואני מאמין שכמו מרביתנו מהר מאד תגיע למסקנה שצריך עוד ראוטר אז זו חצי צרה.
לגבי המכשיר עצמו בקישור הבא יש דיון די ממצה על המכשיר כמו גם הסברים על העבודה איתו בשולחן: http://www.varioustopics.com/woodworkin ... table.html

הבעיה העיקרית בלהמיר את המכשיר לעבודה בתוך שולחן תהיה להתגבר על המפסק שלו שמצריך לחיצה קבועה, תקרא בקישור הזה איך אנשים שיש להם את אותו המכשיר התגברו על העניין.

לגביי בניית השולחן גם אני התחלתי עם ראוטר פאנז' (קבוע) כמו שלך ובניתי לו שולחן שתמונות שלו אפשר לראות בשרשור הזה:
http://www.nagaroot.com/forum1/viewtopi ... f2e2f58088

אח"כ השתדרגתי מעט:

http://www.nagaroot.com/forum1/viewtopi ... 093&t=1022

דביר לביא כתב מאמר שלם בעניין:

http://www.nagaroot.com/forum1/viewtopi ... 526a3619a0

כמו שאתה רואה את רוב התשובות לשאלות שלך ניתן למצוא בלשונית חיפוש באתר נגרות, ויש הרבה חומר על שולחנות ראוטר שחברים פה בנו.
אם ביקור אצלי רחוק לך, אני מאמין שמי מהצפוניים ישמח לארח אותך ולהדריך אותך מעט על המכשיר (אגב.. עם איזה שנאי אתה עובד?).

לגבי שולחן לילדה, כמו שעניתי גם לאחרים ששאלו... זה עניין של טעם, מיקום וכד'... חפש בגוגל תמונות ואם יהיה קשה לך להמיר את התמונה לתוכנית עבודה - נשמח להיות לך לעזר. מנסיוני הדל עם תאומים שעולים לכתה ב'... את השיעורים הילדים לא יכולין להכין לבד וצריכים השגחה צמודה כך שמהר מאד המטבח הופך לפינת השיעורים, בכל מקרה חפש רעיון שתוכל לשנות את גובה משטח העבודה עם הגדילה של הילדה... אם זה מעניין אותך ראיתי כמה דוגמאות לשוחנות כאלה. בהצלחה עם הרוטר ובכתה א' :wink:
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

הודעהעל ידי dudi9000 » 05 יולי 2010, 22:15

שוב שלום
המאמר של דביר מרשים ביותר!
מכיוון שאני רק בתחילת הדרך... אתחיל לעבוד ואז אבחן את נושא בנית השולחן,
לקראת המאורע אשמח ליצור קשר, אני מגיע למרכז בתדירות די גבוהה.
לגבי השנאי ראיתי את ההמלצות באתר ובדקתי בטל-מיר בחיפה והיה די יקר (1000 ש"ח)
לבסוף השגתי שנאי 1200 וואט תוצרת הארץ דרך קשרים אישיים בעלות סמלית.
אני מפעיל איתו גם למלו של דהוולט אמריקאי שעובד יפה מאוד.
את הרוטר לא הפעלתי עדיין ואני מעדיף לקבל הדרכה ראשונית תחילה.
קניתי גם שלושה כרסמים בסיסיים 0.5 אינטש ואשמח לנסות אותם בקרוב.
לגבי השולחן, זו דרישה של האישה ותרגול טוב בשבילי... :wink:
גם אני חושב שבסופו של דבר כל הפעילות תתרכז סביב המטבח :?
dudi9000
משתמש ותיק

Re: :!:הדרכה עם הרוטר :!:

הודעהעל ידי Alex Milch » 06 יולי 2010, 07:24

צור איתי קשר 04-8392323 ויותר מאשמח להדריך אותך. הרוטר הוא אחד הכלים היותר מסוכנים למפעיל הלא מנוסה.
אתה גר לא רחוק ממני, אני מזמין אותך לנצל את זה ותקבל גם הדרכה לבנית השולחן.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־12 אורחים