חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

האם צריך/רצוי לעשות איזולציה על MDF .

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

האם צריך/רצוי לעשות איזולציה על MDF .

הודעהעל ידי Amir28 » 16 פברואר 2010, 02:40

שלום רב לחברי הפורום .

ראשית אני מאחל מעל שירשור זה הצלחה הן למושיק - מנהל פורום נגרות והן לרן מנהל פורום צביעה עלו והצליחו .

שאלתי היא כזו אני מעוניין בעזרת אקדח צבע כמובן .

לצבוע MDF בשלייפלק , האם לפני שאני מתיז את היסוד פוליאסטר בצבע לבן , כדאי רצוי להתיז איזולציה ? .

באם כן מה נותנת האיזולציה ? .

כמה זמן לאחר התזת האיזולציה , ניתן להתיז את הפוליאסטר ? .

אני יודע שראשית צריך לשייף את ה- MDF עם נייר ליטוש 240 ואח"כ 320 .

לאחר מכן לנקות בעזרת לחץ אוויר את האבק .

באם לא נדרשת איזולציה , אפשר להתחיל להתיז את הפוליאסטר הלבן שמורכב(מפוליאסטר לבן חומר גלם + מאיץ + מקשה - הבנתי שאסור בתכלית האיסור לערבב בין המאיץ למקשה כי זה גורם לפיצוץ , מדלל מתאים ) .

לפני שמוסיפים לפוליאסטר את המאיץ והמקשה - מערבבים אותו טוב .

לאחר הוספת כל המרכיבים מערבבים אותו ואז מסננים , בעזרת פילטר חד פעמי - ואז שופכים את הכל לכוס של אקדח הצבע .
מתיזים לאורך ה -שתיו וערב , שעבה ראשונה , הפסקה של דקות ואז עוד שכבה ואז נונתים לו להתייבש 24 שעות לפחות , ואז מלטשים ע"מ להחליק את המשטח .
בעזרת נייר 240 , 320 400 - מנקים את האבק בעזרת לחץ אוויר .
לאחר מכן ניתן לצבוע בעזרת צבע פוליאורטני דו רכיבי .

הבנתי שללא חדר צבע לא מומךץ לעבור את ה- 25% ברק לערך , כי לא תתקבל תוצאה טובה .

אם מישהו רואה שמה שכתבתי לא מדוייק אשמח לקבל תיקונים , הבהרות בנושא .

בתודה ושבוע טוב ,אמיר .
Amir28
סופר משתמש

Re: האם צריך/רצוי לעשות איזולציה על MDF .

הודעהעל ידי ranshara » 16 פברואר 2010, 12:36

ראשית אני מודה לך אבל לא אני מנהל הפורום אלא אליקו ולו הברכות.
שנית איזולציה היא איטום נגד מים ואין סיבה סתם לעשות זאת.
אם אתה עושה איזולציה (אין לי נסיון עם פוליאסטר)אתה יכול לעלות עם היסוד מיד אחרי שסיימת את האיזולציה.
אם אתה מיישם לכה פוליאוריטנית למה לך ליישם יסוד פוליאסטר??
החומר הפוליאוריטני הרבה יותר ידידותי למשתמש.
רן.
ranshara
מנהל פורום

Re: ֳ₪ֳ ֳ­ ֳ¶ֳ¸ֳ©ֳ×/ֳ¸ֳ¶ֳ¥ֳ© ֳ¬ֳ²ֳ¹ֳ¥ֳ÷ ֳ ֳ©ֳ¦ֳ¥ֳ¬ֳ¶ֳ©ֳ₪ ֳ²ֳ¬ MDF .

הודעהעל ידי elico » 17 פברואר 2010, 00:29

ֳ¸ֳ¯
ֳ¡ֳ¨ֳ§ ֳ₪ֳ¥ֳ  ֳ®ֳ÷ֳ«ֳ¥ֳ©ֳ¯ ֳ¬ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ ֳ´ֳ¥ֳ·ֳ±ֳ©

ֳ¦ֳ®ֳ¯ ֳ₪ֳ©ֳ©ֳ¡ֳ¥ֳ¹ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£ ֳ¡ֳ«ֳ£ֳ© ֳ¬ֳ¹ֳ©ֳ©ֳ³ ֳ₪ֳ¥ֳ  ֳ₪ֳ¸ֳ¡ֳ₪ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ®ֳ₪ֳ©ֳ¸ ֳ®24 ֳ¹ֳ²ֳ¥ֳ÷, ֳ¡ֳ÷ֳ°ֳ ֳ© ֳ¹ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ®ֳ÷ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ«ֳ®ֳ¥ֳ÷ ֳ₪ֳ°ֳ«ֳ¥ֳ°ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ®ֳ·ֳ¹ֳ₪,

ֳ¡ֳ©ֳ®ֳ©ֳ­ ֳ§ֳ®ֳ©ֳ­ ֳ©ֳ¹ ֳ ֳ´ֳ¹ֳ¸ֳ¥ֳ÷ ֳ¡ֳ÷ֳ¥ֳ× ֳ¨ֳ¥ֳ¥ֳ§ ֳ·ֳ¶ֳ¸ ֳ¹ֳ¬ ֳ¹ֳ²ֳ₪ ֳ¹ֳ²ֳ÷ֳ©ֳ©ֳ­ ֳ¬ֳ¹ֳ©ֳ©ֳ³ ֳ¥ֳ¬ֳ₪ֳ÷ֳ©ֳ¦ ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ¢ֳ®ֳ¸
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

הודעהעל ידי Amir28 » 17 פברואר 2010, 00:57

ערב טוב .

אני מתכנן לצבוע MDF - יש שתי אפשרויות לצבוע יסוד :

1) להתיז יסוד פוליאורטני לבן .

2) להתיז יסוד בשם "פוליאסטר" לבן , שלפוליאסטר מוסיפים מקשנ ומאיץ ומדלל - סה"כ יסוד תלת רכיבי , הבנתי שהיסוד הנ"ל "מעבה" את המראה של הצבע .

על אחד היסודות שאני אבחר אני יצבע בצבע גמר דו רכיבי פוליאורטני .

בימים חמים כמו היום כמה זמן לוקח ליסוד פוליאסטר להתייבש למגע ? .

וכמה זמן יקח לצבע גמר להתייבש למגע ? .

אני מדבר על צביעה בחצר ולא בחדר צבע .
Amir28
סופר משתמש

Re: ֳ¦ֳ®ֳ¯ ֳ©ֳ©ֳ¡ֳ¥ֳ¹ ֳ¹ֳ¬ ֳ¶ֳ¡ֳ²

הודעהעל ידי elico » 17 פברואר 2010, 10:52

ֳ¬ֳ«ֳ¬ ֳ§ֳ¡ֳ¸ֳ₪ ֳ©ֳ¹ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ¥ֳ¸ֳ ֳ¥ֳ÷ ֳ₪ֳ₪ֳ«ֳ°ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ֳ₪
ֳ¥ֳ₪ֳ¥ֳ¸ֳ ֳ₪ ֳ¡ֳ£ֳ¡ֳ¸ ֳ₪ֳ©ֳ©ֳ¡ֳ¥ֳ¹,
ֳ§ֳ´ֳ¹ ֳ²ֳ¬ ֳ₪ֳ÷ֳ¥ֳ¥ֳ©ֳ÷

ֳ®ֳ₪ֳ°ֳ±ֳ©ֳ¥ֳ¯ ֳ¹ֳ¬ֳ© ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ²ֳ©ֳ­ ֳ₪ֳ£ֳ¥ ֳ¸ֳ«ֳ©ֳ¡ֳ©ֳ©ֳ­<ֳ ֳ¥ ֳ¡ֳ÷ֳ¥ֳ±ֳ´ֳ÷ ֳ®ֳ ֳ©ֳµ> ֳ®ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ֳ  ֳ®ֳ÷ֳ©ֳ©ֳ¡ֳ¹ -ֳ¡ֳ©ֳ©ֳ¡ֳ¥ֳ¹ ֳ§ֳ©ֳ¶ֳ¥ֳ°ֳ© ֳ¬ֳ´ֳ§ֳ¥ֳ÷ - ֳ÷ֳ¥ֳ× ֳ¹ֳ²ֳ₪ ֳ¹ֳ²ֳ÷ֳ©ֳ©ֳ­, ֳ¢ֳ­ ֳ ֳ§ֳ¸ֳ© ֳ¹ֳ¡ֳ¥ֳ² ֳ¬ֳ  ֳ©ֳ÷ֳ©ֳ©ֳ¡ֳ¹ ! ֳ¥ֳ«ֳ°ֳ¸ֳ ֳ₪ ֳ¹ֳ₪ֳ÷ֳ¸ֳ«ֳ¥ֳ¡ֳ÷ ֳ¬ֳ  ֳ₪ֳ©ֳ©ֳ÷ֳ₪ ֳ¡ֳ®ֳ©ֳ£ֳ₪ ֳ₪ֳ°ֳ«ֳ¥ֳ°ֳ₪,

ֳ ֳ®ֳ©ֳ¸
ֳ ֳ¬ ֳ÷ֳ₪ֳ±ֳ± ֳ¬ֳ¡ֳ¶ֳ² ֳ°ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ© ֳ¥ֳ¨ֳ²ֳ©ֳ©ֳ₪, ֳ«ֳ«ֳ₪ ֳ¬ֳ¥ֳ®ֳ£ֳ©ֳ­ ֳ₪ֳ«ֳ© ֳ¨ֳ¥ֳ¡
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

הודעהעל ידי ranshara » 17 פברואר 2010, 15:00

אמיר שלום
תצבע יסוד פוליאוריטן ולכה פוליאוריטנית.
את היסוד תתן שכבה אחת דלילה יותר כ-50% מדלל תמתין כ-20 דקות ואז תשייף עם נייר 400+ בעדינות וברכות מכיוון שהחומר עדיין רך.
תתן מיד עוד שכבה יסוד כמו שצריך במינונים הרגילים.
תן לזה להתייבש לפחות 3-4 שעות עדיף לילה.
שייף ותן לכה מיד.
זמן לייבוש לאבק בין 15-20 דקות.
למגע קצת יותר.
לעבודה לפחות 6 שעות
ז"א שאתה צריך לשמור ולהגן מאבק עד חצי שעה וגם זה הרבה.
רן.
ranshara
מנהל פורום

Re: זמן ייבוש של צבע

הודעהעל ידי ranshara » 17 פברואר 2010, 15:03

אם לא מתייבש סימן מובהק לכך שלא שמו מקשה.
רן.
ranshara
מנהל פורום

הודעהעל ידי Amir28 » 17 פברואר 2010, 19:46

האם את צבע הגמר עדיף לצבוע בתוך חדר סגור - כמובן שלא מתגוררים שם - מאשר בגינה. הרצון הוא שיהיה שם פחות אבק מאשר בחצר הבית.

כמובן שאם זה עדיף אני ארטיב במים את הריצפה באותו חדר ע"מ למזער את כמות האבק .

שכחתי לומר תודה רבה לרן ואליקו על התשובות והעזרה .
יש לי שאלה נוספת לגבי אקדח צבע: האם בשביל להתיז את היסוד - דיזה 1.8 תתאים? ולגבי צבע גמר, האם דיזה 1.4 תתאים?
אני מאמין שאם יהיה רצון להרים מיפגש בנושא צביעה בהתזה - זה יתרום להרבה חברים ללמידה בנושא.

בינתים שיהיה ערב טוב, אמיר.
Amir28
סופר משתמש

Re: האם צריך/רצוי מפגש בנושא של צבע

הודעהעל ידי zigi » 17 פברואר 2010, 20:47

בעבר קיימנו מספר מפגשים בנושא של צבע, וננסה שוב להעלות את הנושא באחד המפגשים הבאים. בינתיים יש לנו מפגש בתאריך 5 במרץ, בנושא של שואבי אבק ומערכות פיקוד חשמליות לנ"ל .פרטים בהמשך.
סמל אישי של המשתמש
zigi
מנהל פורום

Re: ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ¡ֳ§ֳ£ֳ¸ ֳ±ֳ¢ֳ¥ֳ¸

הודעהעל ידי elico » 18 פברואר 2010, 00:44

Amir28 כתב:ֳ₪ֳ ֳ­ ֳ ֳ÷ ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ₪ֳ¢ֳ®ֳ¸ ֳ²ֳ£ֳ©ֳ³ ֳ¬ֳ¶ֳ¡ֳ¥ֳ² ֳ¡ֳ÷ֳ¥ֳ× ֳ§ֳ£ֳ¸ ֳ±ֳ¢ֳ¥ֳ¸ - ֳ«ֳ®ֳ¥ֳ¡ֳ¯ ֳ¹ֳ¬ֳ  ֳ®ֳ÷ֳ¢ֳ¥ֳ¸ֳ¸ֳ©ֳ­ ֳ¹ֳ­ - ֳ®ֳ ֳ¹ֳ¸ ֳ¡ֳ¢ֳ©ֳ°ֳ₪. ֳ₪ֳ¸ֳ¶ֳ¥ֳ¯ ֳ₪ֳ¥ֳ  ֳ¹ֳ©ֳ₪ֳ©ֳ₪ ֳ¹ֳ­ ֳ´ֳ§ֳ¥ֳ÷ ֳ ֳ¡ֳ· ֳ®ֳ ֳ¹ֳ¸ ֳ¡ֳ§ֳ¶ֳ¸ ֳ₪ֳ¡ֳ©ֳ÷.

ֳ«ֳ®ֳ¥ֳ¡ֳ¯ ֳ¹ֳ ֳ­ ֳ¦ֳ₪ ֳ²ֳ£ֳ©ֳ³ ֳ ֳ°ֳ© ֳ ֳ¸ֳ¨ֳ©ֳ¡ ֳ¡ֳ®ֳ©ֳ­ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ¸ֳ©ֳ¶ֳ´ֳ₪ ֳ¡ֳ ֳ¥ֳ÷ֳ¥ ֳ§ֳ£ֳ¸ ֳ²"ֳ® ֳ¬ֳ®ֳ¦ֳ²ֳ¸ ֳ ֳ÷ ֳ«ֳ®ֳ¥ֳ÷ ֳ₪ֳ ֳ¡ֳ· .

ֳ«ֳ®ֳ¥ ֳ¹ֳ ֳ®ֳ¸ֳ÷ֳ© ֳ¬ֳ× ֳ¡ֳ²ֳ¡ֳ¸, ֳ₪ֳ¡ֳ²ֳ©ֳ₪ ֳ₪ֳ²ֳ©ֳ·ֳ¸ֳ©ֳ÷ ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ₪ֳ©ֳ  ֳ₪ֳ¢ֳ¦ֳ©ֳ­ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ¹ֳ®ֳ¸ֳ§ֳ´ֳ©ֳ­ ֳ¡ֳ ֳ¥ֳ¥ֳ©ֳ¸ ֳ¥ֳ°ֳ¥ֳ§ֳ÷ֳ©ֳ­ ֳ²ֳ¬ ֳ₪ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ¥ֳ­, ֳ¬ֳ«ֳ× ֳ©ֳ¹ ֳ®ֳ¶ֳ¡ ֳ¹ֳ§ֳ£ֳ¸ ֳ±ֳ¢ֳ¥ֳ¸ ֳ©ֳ¢ֳ¸ֳ¥ֳ­ ֳ¬ֳ÷ֳ¥ֳ¶ֳ ֳ₪ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ¢ֳ¸ֳ¥ֳ²ֳ₪, ֳ¥ֳ²ֳ£ֳ©ֳ³ ֳ«ֳ¡ֳ¸ ֳ¡ֳ§ֳ¥ֳµ ֳ²ֳ­ ֳ®ֳ ֳ¥ֳ¥ֳ¸ֳ¸ ֳ¬ֳ«ֳ©ֳ¥ֳ¥ֳ¯ ֳ₪ֳ¸ֳ§ֳ¥ֳ· ֳ®ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪, ֳ®ֳ¡ֳ§ֳ©ֳ°ֳ÷ ֳ₪ֳ ֳ¡ֳ· ֳ¦ֳ₪ ֳ´ֳ§ֳ¥ֳ÷ ֳ®ֳ¹ֳ®ֳ²ֳ¥ֳ÷ֳ© ֳ ֳ­ ֳ₪ֳ ֳ©ֳ¦ֳ¥ֳ¸ ֳ°ֳ·ֳ© ֳ¥ֳ ֳ©ֳ¯ ֳ¸ֳ¥ֳ§ ֳ₪ֳ°ֳ¥ֳ¹ֳ ֳ÷ ֳ²ֳ®ֳ₪ ֳ§ֳ¬ֳ·ֳ©ֳ·ֳ©ֳ­ ֳ ֳ¥ ֳ¡ֳ¸ֳ§ֳ¹ֳ©ֳ­ ֳ¬ֳ®ֳ©ֳ°ֳ©ֳ₪ֳ­, ֳ«ֳ®ֳ¥ֳ¡ֳ¯ ֳ¹ֳ§ֳ£ֳ¸ ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ±ֳ¨ֳ¸ֳ©ֳ¬ֳ© ֳ₪ֳ¥ֳ  ֳ₪ֳ ֳ¥ֳ¬ֳ¨ֳ©ֳ®ֳ¨ֳ©ֳ¡ֳ© ֳ¬ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ®ֳ·ֳ¶ֳ¥ֳ²ֳ©ֳ÷

Amir28 כתב:ֳ©ֳ¹ ֳ¬ֳ© ֳ¹ֳ ֳ¬ֳ₪ ֳ°ֳ¥ֳ±ֳ´ֳ÷ ֳ¬ֳ¢ֳ¡ֳ© ֳ ֳ·ֳ£ֳ§ ֳ¶ֳ¡ֳ²: ֳ₪ֳ ֳ­ ֳ¡ֳ¹ֳ¡ֳ©ֳ¬ ֳ¬ֳ₪ֳ÷ֳ©ֳ¦ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£ - ֳ£ֳ©ֳ¦ֳ₪ 1.8 ֳ÷ֳ÷ֳ ֳ©ֳ­? ֳ¥ֳ¬ֳ¢ֳ¡ֳ© ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ¢ֳ®ֳ¸, ֳ₪ֳ ֳ­ ֳ£ֳ©ֳ¦ֳ₪ 1.4 ֳ÷ֳ÷ֳ ֳ©ֳ­?

ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£ ֳ₪ֳ¥ֳ  ֳ±ֳ®ֳ©ֳ× ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ®ֳ¨ֳ¡ֳ²ֳ¥ , ֳ¢ֳ­ ֳ£ֳ©ֳ¦ֳ₪ 1.7 ֳ©ֳ«ֳ¥ֳ¬ֳ₪ ֳ¬ֳ₪ֳ÷ֳ ֳ©ֳ­,
ֳ§ֳ¹ֳ¥ֳ¡ ֳ¢ֳ­ ֳ÷ֳ®ֳ©ֳ£ ֳ¬ֳ₪ֳ÷ֳ ֳ©ֳ­ ֳ ֳ÷ ֳ¬ֳ§ֳµ ֳ₪ֳ ֳ¥ֳ¥ֳ©ֳ¸ ֳ¬ֳ«ֳ®ֳ¥ֳ÷ ֳ₪ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ¥ֳ₪ֳ®ֳ°ֳ©ֳ´ֳ₪, ֳ¬ֳ®ֳ¸ֳ§ֳ· ֳ®ֳ₪ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ¥ֳ­, ֳ¥ֳ¬ֳ®ֳ₪ֳ©ֳ¸ֳ¥ֳ÷ ֳ¹ֳ₪ֳ©ֳ£ "ֳ²ֳ¥ֳ¡ֳ¸ֳ÷" ֳ²ֳ¬ ֳ₪ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸,

ֳ¬ֳ¢ֳ¡ֳ© ֳ₪ֳ¢ֳ®ֳ¸, ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ ֳ´ֳ¥ֳ·ֳ±ֳ© ֳ®ֳ÷ֳ ֳ©ֳ­ ֳ²ֳ¡ֳ¥ֳ£ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ 1.2 , ֳ¥ֳ¹ֳ¥ֳ¡ ֳ₪ֳ«ֳ¬ ֳ²ֳ°ֳ©ֳ©ֳ¯ ֳ¹ֳ¬ ֳ©ֳ£ ֳ®ֳ ֳ¥ֳ®ֳ°ֳ÷, ֳ°ֳ±ֳ©ֳ¥ֳ¯ ֳ¥ֳ¨ֳ²ֳ©ֳ₪, ֳ¡ֳ±ֳ¥ֳ´ֳ¥ ֳ¹ֳ¬ ֳ£ֳ¡ֳ¸ ֳ«ֳ¬ ֳ ֳ§ֳ£ ֳ²ֳ¥ֳ¡ֳ£ ֳ¡ֳ¹ֳ©ֳ¨ֳ₪ ֳ¹ֳ₪ֳ«ֳ© ֳ°ֳ¥ֳ§ֳ₪ ֳ¬ֳ¥, ֳ¥ֳ¡ֳ®ֳ±ֳ¢ֳ¸ֳ÷ ֳ₪ֳ÷ֳ·ֳ¶ֳ©ֳ¡ ֳ¹ֳ©ֳ¹ ֳ¬ֳ¥, <ֳ ֳ°ֳ© ֳ®ֳ°ֳ©ֳ§ ֳ¹ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ¬ֳ  ֳ¶ֳ¥ֳ¡ֳ² ֳ¡ֳ´ֳ©ֳ±ֳ¨ֳ¥ֳ¬ֳ¨ ֳ¹ֳ¬ 1600segoolaֳ¹"ֳ§>
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־10 אורחים