|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי shwekwek » 22 דצמבר 2009, 10:44
שלום לכולם
אני וחבר שלי עובדים עכשיו על פרוייקט בניית שעון מכני מעץ (הוא נגר, אני מתעסק בתיאוריה). כל הידע נרכש מהאינטרנט. לצורך העבודה חיפשנו מסור נימה נגיש, והצלחתי לקבל בהשאלה מחבר את המסור הבא, שלא נעשה בו שימוש אף פעם.. אומנם הוא קצת חלוד, אבל נטפל בזה. הייתי רוצה לשמוע את חוות דעת המקצוענים על המסור הזה. בהסתכלות ראשונית מסתבר שהואן תוצרת טיוואן, שנת ייצור 96, עם שולחן ניתן להטייה, מהירות קבועה. צינורית אוויר לניקוי הנסורת, 220V, אני מאוד הופתעתי מהגודל והמשקל - לפי הצבע והצורה נראה תעשייתי, הוא מאוד מאוד מאסיבי, גדול וכבד לטעמי, לפחות למנה שציפיתי. אין לי מושג לגבי המחיר בו הוא נרכש ולגבי איכותו, אשמח לשמוע את דעתכם. כמובן שאני אנקה אותו מחלודה ואחליף משורית, ואעדכן לאחר שננסה אותו בפועל לחיתוך גלגלי שיניים קטנים...
- קבצים מצורפים
-

-

-

-

-

-
shwekwek
- סופר משתמש
-
על ידי Moshe Eshel » 22 דצמבר 2009, 11:16
נראה נחמד ביותר, הנושא של המהירות הקבועה יכול להיות קצת מציק אבל לא נראה לי שזו בעיה אמיתית. גדול וכבד זה בעיה רק אם צריך להרים אותו - אחרת זה יתרון גדול - יציבות, צמצום רעידות.
מה גודל השולחן, והמפתח (המרחק בין הכניסה לקצה האחורי של הזרוע)? איזה סוג תפסנית יש לו בשביל המשוריות (חשוב אם עושים ניסורים בתוך חומר דרך קידוח, פחות אם עובדים על ניסור רגיל).
המנוע נראה מספיק חזק לרוב הדברים, אבל אני ממליץ לא לחתוך מעל עובי של 2-4 ס"מ (נראה לי ש4 כבר יהיה לא כל כך קל במיוחד בעצים יותר קשים).
לגבי גלגלי השיניים, מאיזה עץ אתם מתכננים לעשות את המנגנון? נראה לי דורש מחשבה רצינית...
בהצלחה, ותעלו עוד תמונות!
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
על ידי shwekwek » 22 דצמבר 2009, 12:12
תודה על התגובה המהירה. מבטיח למדוד הערב ולחזור עם תשובות. לגבי התפסנית - מצ"ב תצלום של החלק העליון. מלמטה הוא תפוס באותה צורה - סוג של מחבר מתכת שנסגר עם מפתח אלן.
- קבצים מצורפים
-

-
shwekwek
- סופר משתמש
-
על ידי Eliko » 22 דצמבר 2009, 17:22
מסורי נימה מודרנים יותר ניתנים לויסות המהירות. קשה לי לראות את הדיוק בחיתוך גלגלי שיניים מעת בעזרת משור נימה.בד"כ עושים גלגלי שיניים מעת בעזרת ראוטר שמוצמד ל"מזחלת" של מחרטת מתכת.את הסכינים החותכים צריכים ליצור במיוחד לגלגלי השיניים בזויות שונות 32 מעלות , 10 מעלות.נראה לי די קשה ליצור במשור נימה.
-

Eliko
- סופר משתמש
-
על ידי shwekwek » 22 דצמבר 2009, 17:49
באופן חד משמעי, לאחר מאות שעות בקריאת חומר, תוכניות, השתתפות בפורומים, ויצירת קשר עם מתכננים ומבצעים - ישנם שלשה דרכים לייצר גלגלי שיניים:
1. CNC - הדרך המומלצת והיקרה
2. מסורי נימה - וזוהי הדרך הפופולרית והמקובלת, עם הרבה מאוד דוגמאות באינטרנט. אפשר גם לייצר אפילו במסור סרט, עיין בסרטון יוטיוב המצ"ב.
3. לייזר - אפשרות בעייתית לאור המחיר והשריפה השחורה בקצה שיוצרת משטח 'דביק' עם חיכוך גבוהה מאוד ובעייתי.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rSuBodOfz7I&feature=player_embedded
[/youtube]
-
shwekwek
- סופר משתמש
-
על ידי elico » 23 דצמבר 2009, 01:28
ֳ¸ֳ· ֳ÷ֳ¹ֳ©ֳ ֳ¬ֳ¡, ֳ¹ֳ₪ֳ§ֳ©ֳ÷ֳ¥ֳ× ֳ₪ֳ¸ֳ ֳ¹ֳ¥ֳ°ֳ© ֳ¹ֳ ֳ°ֳ²ֳ¹ֳ₪ ֳ¡ֳ²ֳ¦ֳ¸ֳ÷ ֳ®ֳ±ֳ¥ֳ¸ ֳ±ֳ¸ֳ¨ ֳ¥ֳ¬ֳ ֳ®ֳ±ֳ¥ֳ¸ ֳ°ֳ©ֳ®ֳ₪,
ֳ¡ֳ°ֳ¥ֳ±ֳ³ ֳ®ֳ±ֳ¥ֳ¸ֳ©ֳ÷ ֳ¹ֳ¬ ֳ®ֳ±ֳ¥ֳ¸ ֳ°ֳ©ֳ®ֳ₪, ֳ ֳ®ֳ¥ֳ¸ֳ₪ ֳ¬ֳ§ֳ÷ֳ¥ֳ× ֳ ֳ¥ "ֳ¬ֳ ֳ«ֳ¥ֳ¬" ֳ®ֳ«ֳ¬ ֳ₪ֳ«ֳ©ֳ¥ֳ¥ֳ°ֳ©ֳ , ֳ¬ֳ₪ֳ¡ֳ£ֳ©ֳ¬ ֳ®ֳ®ֳ±ֳ¥ֳ¸ֳ©ֳ ֳ£ֳ®ֳ¥ֳ©ֳ© ֳ°ֳ©ֳ®ֳ₪ ֳ¹ֳ°ֳ®ֳ«ֳ¸ֳ©ֳ ֳ₪ֳ©ֳ¥ֳ ֳ¡ֳ¹ֳ¥ֳ· ֳ¡ֳ±ֳ¡ֳ©ֳ¡ֳ¥ֳ÷ 500 ֳ¹"ֳ§ , ֳ¹ֳ®ֳ©ֳ¥ֳ²ֳ£ֳ©ֳ ֳ¸ֳ· ֳ¬ֳ§ֳ©ֳ÷ֳ¥ֳ× ֳ°ֳ¢ֳ£ֳ©, ֳ¥ֳ¬ֳ²ֳ¥ֳ¡ֳ© ֳ®ֳ¥ֳ¢ֳ¡ֳ¬ ֳ®ֳ ֳ£ <ֳ¡ֳ®ֳ©ֳ¥ֳ§ֳ£ ֳ¡220 V >
-

elico
- מנהל פורום
-
על ידי Eliko » 23 דצמבר 2009, 01:52
החכמתי
מזה זמן רציתי לבנות שעון עץ (יש לי תכניות וכד) ומה שהרתיע אותי זה חיתוך גלגלי השיניים בדיוק. עכשיו במחשבה שניה....
-

Eliko
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־6 אורחים
|