חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

עזרה בהכנת ספרייה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

עזרה בהכנת ספרייה

הודעהעל ידי arie » 09 מאי 2009, 23:49

אני מעוניין להכין ספריה שתוכל לשאת כמות גדולה של ספרים לאורך זמן
הספריה באורך של 2 מ' לגובה של 2.2 מ'
באיזה עץ מומלץ להשתמש? (האם כדאי בבוצ'ר בלוק יש לי כמה לוחות)
תודה
arie

Re: עזרה בהכנת ספרייה

הודעהעל ידי Pini Gold » 10 מאי 2009, 19:35

שלום אריה,
גם אני מתכנן לבנות ספריה, נמוכה יותר מהמידות שלך, אבל באותו אורך. אני גם שוקל להשתמש בבוצ'ר אקליפטוס או מייפל ומתכנן את המרווחים בין תומכי המדפים לכ 50 עד 60 ס"מ למניעת התכופפות.
החלוקה האנכית תיהיה פונקציונלית בהתאם ל"גובה" הספרים הקיים ושכיחותם.
לנו, החובבים, עץ מלא עדיף בעבודות מעין אלה על לוחות סנדביץ מהסיבה שיש ל"סגור" את הסנדביץ עם קנטים וזה ה מ ו ן עבודה. יתכן שלוחות מצופים בפורמיקה יהיו זולים יותר וקלים יחסית לביצוע. אבל אני אוהב עץ ופורמיקה יש לי מספיק במטבח. עניין זה הוא סובייקטיבי.
עץ מלא מאפשר גם הוספת מעניינת של כיסויי דלתות לארונית / ספריה - דבר המעניק חמימות נוספת ובמקרה של בוצ'ר - גיוון מעניין ולא משעמם.
החיבורים יהיו באמצעות פיני עץ וסין וגרז.

מאחר שעומק ספריה הוא קטן יחסית, כ 25 ס"מ, יש לעגן אותה לקיר.

אשמח להתעדכן.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 10 מאי 2009, 22:43

Pini Gold כתב:שלום אריה,
לנו, החובבים, עץ מלא עדיף בעבודות מעין אלה על לוחות סנדביץ מהסיבה שיש ל"סגור" את הסנדביץ עם קנטים וזה ה מ ו ן עבודה. .

פיני, זה ממש אבל ממש לא המון עבודה. כבר עשיתי מטרים רבים של סגירה כזו, והתוצאה מצויינת.
אני מדביק בדבק מגע רצועה של פורניר (מערימת הזבל של "המדביק" בתל אביב), רחבה קצת יותר מהסנדביץ'. כשזה מתייבש תוך דקות, אני חותך בסכין יפני את העודפים משני הצדדים, ומה שנשאר אני משייף קלות בפצירה ו/או בנייר זכוכית - וזהו. היתרון כמובן הוא שהקאנט הזה נצבע ללא כל בעיות, ממש כמו הלוח העיקרי. בדיוק אותו דבר עשיתי גם עם לוח MDF מצופה, כך שגם הקאנטים הם בעלי טקסטורה.
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

הודעהעל ידי Pini Gold » 11 מאי 2009, 07:56

Yair Feldmann כתב:
Pini Gold כתב:אני מדביק בדבק מגע רצועה של פורניר (מערימת הזבל של "המדביק" בתל אביב), רחבה קצת יותר מהסנדביץ'...

יאיר, תודה על ההארה.
לעיתים פורניר אינו הפתרון. הסיבה לשימוש בלייסטים עבים בהרבה מפורניר הוא התכנון לעיבוד נוסף של צידי הלוחות והמדפים המרכיבים את הארונית (עיבוד שפה בראוטר / העגלת זויות וכו').
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־12 אורחים