חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

דף פייסבוק לכלי עבודה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

דף פייסבוק לכלי עבודה

הודעהעל ידי Itzik33 » 12 פברואר 2023, 11:16

שלום לכולם,

לאחרונה נתקלתי בדף פייסבוק שנקרא כלי עבודה יד ראשונה - iBuyIL
https://www.facebook.com/groups/344854809307701

יש שם כל הזמן דילים לכלי עבודה עם קישורים לאמאזון או לספקים מקומיים. לדעתי יש שם פשוט מציאות, אני רכשתי סוללות מקיטה, מסמרים לאקדח ותומך גלגלת בדילים שמצאתי שם.
אני חייב לומר שמסור שולחן BOSCH שרכשתי בזמנו הופיע שם במחיר זול יותר ממה שרכשתי וכנ"ל לגבי מסור פנדל/גורינג של מקיטה שפורסם במחיר הרבה יותר זול ממה ששילמתי עבורו.

ממליץ לעקוב.
Itzik33
סופר משתמש

Re: דף פייסבוק לכלי עבודה

הודעהעל ידי avian » 12 פברואר 2023, 17:43

נראה שהפעילות שם די דלילה, ברמת הודעה לחודש בממוצע.
אגב, איזה משור פנדל רכשת? האם המבצע שציינת היה על כלי ביבוא ארגנטולס או יבוא מקביל?
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 13 פברואר 2023, 01:12

הפעילות שם סופר אינטנסיבית
יש גם את האתר שמאפשר לחפש דילים בצורה יותר ספציפית, וגם לא מצריך פייסבוק
https://newtools.co.il/
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי עידן מ » 13 פברואר 2023, 08:39

בוקר טוב
צרפתי בעבר כמה קישורים שלהם כאן כאשר חיפשו כלים
קניתי דרכם כבר כמה כלים ויש להם דילים רבים ומגוונים ואפשר גם לבקש שיחפש לכם דיל, חסרון קטן הרב מחו"ל.
יש גם את עץ האורן שמביאים מגוון כלים במחירים טובים עם יתרון למי שמקזז מע"מ הם חנות אמיתית.
עידן מ
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 13 פברואר 2023, 12:40

לעץ האורן באמת יש מחירים טובים, הבעיה שהמשלוח שלהם יקר מאוד - מה שמקזז לפעמים את יתרון המחיר של המוצר, אלא אם אתה יכול להגיע ולאסוף מהחנות -שנמצאת בצפת...
לדוגמא, המטאבו kgs 216 עולה אצלם 800 ש"ח (יבוא מקביל), בעוד ברב החנויות הוא עולה אלף ש"ח וצפונה. אלא שהמשלוח של עץ האורן עולה 250 ש"ח, בעוד המשלוח ברב החנויות האחרות כלול במחיר או עולה כמה עשרות שקלים. כנראה שזה נושא שהם עוד צריכים לתת עליו את הדעת.
בשורה התחתונה יותר זול לי לקנות מ-KSP או פולק מאשר מעץ האורן.
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי Itzik33 » 13 פברואר 2023, 13:09

avian כתב:נראה שהפעילות שם די דלילה, ברמת הודעה לחודש בממוצע.
אגב, איזה משור פנדל רכשת? האם המבצע שציינת היה על כלי ביבוא ארגנטולס או יבוא מקביל?

אני רכשתי את ה- LS0815FL. בכנות אני לא זוכר אם המבצע בפייסבוק היה לדגם הזה או ל- 10". הכל מקרה הסכום שהוצע היה זול ממה ששילמתי.
לגבי יבוא מקביל או רשמי, לא זוכר. לי בכל מקרה זה לא ממש משנה, קונה איפה שזול.
Itzik33
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 13 פברואר 2023, 17:01

איציק, אתה מרוצה מהמקיטה?
הוא גם עמד על הפרק, בעיקר בגלל נסיון טוב עם כלים של מקיטה שיש לי. אבל הביקורות פושרות -פלסטיקה זולה למגע, תנועה לא מספיק חלקה של הפנדל ועוד.אשנח לשמוע את התרשמותך.
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי Itzik33 » 14 פברואר 2023, 08:59

avian כתב:איציק, אתה מרוצה מהמקיטה?
הוא גם עמד על הפרק, בעיקר בגלל נסיון טוב עם כלים של מקיטה שיש לי. אבל הביקורות פושרות -פלסטיקה זולה למגע, תנועה לא מספיק חלקה של הפנדל ועוד.אשנח לשמוע את התרשמותך.

אשתדל לענות כמיטב יכולתי.
ראשית זה מסור הפנדל הראשון שלי ומעולם לא יצא לי להשתמש באחד לפניו כך שאין לי בסיס להשוואה.
מבחינת איכות חומרי גלם לא מצאתי איזשהו פגם או חיסרון כלשהו. הוא דווקא מרגיש לי איכותי כמו שאר מוצרי המקיטה שברשותי.
אבל עזוב יתרונות, אני אזכיר כמה דברים שמפריעים לי. ראשית ההטייה הצידית אינה נוחה. יש מעין בורג פרפר גדול שצריך לסובב על מנת לאפשר את הטייה אבל מרגע שהמסור חופשי קשה לכוון לזווית הרצויה, הוא כבד וקשה ביד אחת לדייק לזווית ולנעול ביד שניה. שרוצים להחזיר למצב 0 (או 90) אין נעילה חכמה עם איזשהו קליק וצריך עם זוויתן (מסופק אחד מפלסטיק) פשוט לכוון ושוב זה מאד לא נוח.
אצלי משום מה (תקלה או כך צריך להיות איני יודע) ברגע שאני מוריד את המסור כלפי מטה, חש במעין התנגדות או חיכוך וזה די מורגש ומפריע.
הלייזר לא מצביע על קו החיתוך במדוייק, הוא משמש אותי רק על מנת להיות בערך על הקו וכדי לראות אותו (את הלייזר), המסור צריך להיות משוך לאחור. הפס נעלם עם התקדמות המסור קדימה.
התאורה לא שווה הרבה.
התומכים בצידי המסור מרגישים קצת פלסטיקיים ואם הבורג שנועל אותם לא הדוק מספיק הם יוצאים ממקומם.
אני מלכתחילה רציתי את ה- 10" אבל מה שהכריע זה המשקל והגודל לפי מקום האיחסון שיש לי, כך שהנוכחי התאים לי יותר.

לסיכום למרות החסרונות שרשמתי אני די מרוצה ממנו,בסופו של דבר הוא עושה את העבודה שבשבילה רכשתי אותו. אבל שוב, לא עבדתי מעולם עם אחד כזה כך שאין לי בסיס להשוואה ויתכן שיש טובים ממנו באותו מחיר.

שתחליט לרכוש תעדכן מה קנית ואת התרשמותך.
ממליץ לעקוב אחר דף הפייסבוק בתחילת השרשור, יש שם לפעמים דילים טובים על מסורי פנדל.
בהצלחה
Itzik33
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 14 פברואר 2023, 11:34

תודה רבה, איציק!
avian
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־19 אורחים