חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

בניית ארון מטבח עליון עם French cleat

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

בניית ארון מטבח עליון עם French cleat

הודעהעל ידי YesIWood » 15 פברואר 2022, 14:27

שלום לכולם! אני בונה ארון מטבח עליון בשיטת French cleat (כי הקיר עקום ואני רוצה כמה שפחות להסתמך עליו)

מתלבט איך לבנות את הארון כך שיהיה כמה שיותר חזק.
הגעתי לשתי אופציות אפשריות - אופציה A (הלייסט מתחבר דרך הגב לגג הארון) ואופציה B (הלייסט מתחבר רק לגב אבל תומך בגג הארון שנשען עליו) - הציורים מראים מבט צד של הארון ללא הדפנות. הקיר מצד שמאל והדלתות מצד ימין.
מבחינת חוזק וכיוון הברגים (כפי שמופיע בתרשים) חשוב לדעת שהכל סנדוויץ' 17ממ (לכן ניסיתי שהברגים יהיו כמה שפחות לאורך הסיבים כי כיוון זה חלש יותר)
מידות הארון - 80סמ גובה ו-35סמ עומק כולל הגב (לא כולל הלייסטים של ה-French cleat). לארון אין דפנות פנימיות, כלומר הלייסט מתחבר רק לגג ולדפנות החיצוניות.
הארון אמור לתמוך בכ-40 קילו תכולה.

כרגע אני מתלבט בין האופציות הבאות:
אופציה A - בורג ארוך דרך הגב אל הגג הוא חזק, אבל החיבור אולי קרוב מדי לקצה העליון של הגב ולא בהכרח יחזיק את כל משקל הארון
אופציה B - הגג יושב על הלייסט ובכך החיבור לא נסמך רק על הברגים מהלייסט, אלא על יותר ברגים גם מהגג לדפנות, אך חיבור הלייסט עם ברגים קצרים יותר.

אחת האופציות הועלתה בעבר ע"י אלכס כאן: viewtopic.php?t=4543 אך לא דובר על נושא החוזק מול האלטרנטיבה.
הערה: מאחר והדפנות החיצוניות עם פורמייקה, אי אפשר לחבר ברגים דרך הדופן כיוון שיראו אותם בחוץ. על כן אין ברגים מהדפנות פנימה, אלא רק מהגב לכיוון פנים הארון.

אינטואיטיבית, מאחר ואין לי דפנות באמצע, אני מרגיש שאופציה B חזקה יותר בגלל שהגג (שמחובר לדפנות ביותר נקודות ועם יותר ברגים) נשען על הלייסט עם השיפוע, אולם אין לי ניסיון בכך ורציתי לשמוע דעת מומחים
איזו מן האופציות יותר חזקה לדעתכם?

תודה!

מטבח עליון חזית משנית 1.png
אופציה A
מטבח עליון חזית משנית 2.png
אופציה B
YesIWood

Re: בניית ארון מטבח עליון עם French cleat

הודעהעל ידי ofir1977 » 15 פברואר 2022, 19:15

אפשרות ב' יותר טובה.
כמובן יכול לחבר דרך הגג כמות של ברגים. הייתי שם 5 ברגים.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk
ofir1977
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־3 אורחים