חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

הרכבת ארונות מטבח עליונים על קיר גבס

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

הרכבת ארונות מטבח עליונים על קיר גבס

הודעהעל ידי finkey » 24 פברואר 2012, 14:29

ברצוני לבנות ארונות מטבח עליונים על קיר גבס, ברצוני לומר שעשיתי לא מעט עבודת נגרות, אך לא עשיתי ארונות מטבח.

ברצוני להתייעץ עם הפורום והאנשים המקצועיים יותר ובעלי הניסיון לגבי מספר דברים

1. מאיזה חומר מומלץ להכין את הארונות מסנדוויץ עם כן איזה עובי או מחומר אחר.מה לגבי הדלתות אותה דילמה.

2. האם יש בעיה לתלות אותו על קיר גבס? אם לא כיצד עושים זאת

3. כיצד מחברים את הארונות אחד לשני וכיצד מחברים אותם לקיר הגבס.

4. אשמח לקבל הדרכה ועצות, כמו כן, האם יש חומר או אתרים באינטרנט שאפשר להעזר בהם.
finkey
משתמש ותיק

Re: הרכבת ארונות מטבח עליונים על קיר גבס

הודעהעל ידי KOBI-c » 24 פברואר 2012, 15:08

היי, בהחלט לא פרויקט פשוט.

1. סנדביץ / דיקט זה בסדר גמור, אני אישית מעדיף משבבית. לך על עובי 17 מ"מ.
לגבי הדלתות זה תלוי בסוג הגימור אם תבחר ציפוי בצבע או פורמיקה מבריקה אז בשום פנים ואופן לא דיקט.
2. תליה על קיר גבס היא לא אידיאלית אבל אפשרית, את אמצעי התליה תחבר לניצבים, (אם הקיר עדיין לא בנוי, רצוי שתוסיף חיזוקים בקונסטרוקציה).
הערה: כדי לא ליצור עומס על הארונות יש לחשב את יחס שבין עומק הארון לגובהו שכן תמיד קיים אפקט "מנוף" (ככל שהארון פחות עמוק כך מופעל פחות עומס).
3. ניתן לחבר באמצעות ברגי סיבית ( אם אתה מתכנן מדפים בארונות אז זה מקום מצוין למיקום הברגים לצורך חיבור בין דופן אחת לשניה שכן לאחר הנחת המדף לא רואים את הברגים.
אפשרות שניה היא ברגי הצמדה ( סוג של זכר ונקבה ) דורש קידוח מדויק.
4. גוגל.

מקווה שעזרתי.
KOBI-c
סופר משתמש

הודעהעל ידי TOMER » 24 פברואר 2012, 19:04

הי

בעיקרון יש מספר שיטות לחבר לגבס. בגדול תמיד עדיף לחבר לניצבים.
ברגע שתדע את המשקל הצפוי של הארון עם התכולה ואת עומקו ניתן יהיה להתאים אמצעי חיבור לגבס (משפיע על המומנט).
אם הגבס עוד לא בנוי שווה לבחון את האופציה להשתמש בפרופיל גדול (לדוגמה 10 ) ולא 5.
TOMER
סופר משתמש

הודעהעל ידי goli » 24 פברואר 2012, 19:07

תומר, תעשה חיפוש פה בפורום על "קיר גבס" ותמצא חומר מענין. במיוחד את התיחסותו של אלכס לתליית ארון מטבח עליון על קיר גבס:
http://www.nagaroot.com/forum1/viewtopi ... f26a9b869a
goli
סופר משתמש

הודעהעל ידי finkey » 25 פברואר 2012, 09:46

תודה לכולם עזרתם לי מאוד.
מבקש לדעת כיצד מחברים את ארונות העליונים לקיר ?. האם בדופן הארון לקיר יש דיקט 3-4 מ"מ או שיש דופן עבה יותר שהיא מחוברת לקיר ומחוזקת גם לארון.

תודה מראש למשיבים
finkey
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Alex Milch » 25 פברואר 2012, 13:37

אבהיר כמה דברים בסיסיים מבוססים על נסיון העבר שלי:

- אין צורך לנחש את עומק הארון, יש מידה מקובלת שהיא כרשום בשרטוט המצורף.
- מאד לא מומלץ לבנות ארון עליון מסיבית עקב משקל מוגזם. סנדביץ' 17 מ"מ הוא המתאים ביותר.
- אין צורך להתחשב בשום צורה במומנטים כביכול (הנושא הועלה כאן), כיוון שלא נוצרים מומנטים בעלי גודל שיש להתחשב בהם בזמן שהארון צמוד לקיר בצורה נכונה וטובה.

לעצם ההתקנה:

על מנת להחליט על אופן התקנה מסוים, יש לקחת זאת בחשבון בזמן תיכנון ובנית הארון.

אחת השיטות הנפוצות היא ע"י זוג "לייסטים" של סנדביץ' 17/20 מ"מ או אותו הדבר מעץ אורן עם שילוב זוית של 30-45 מעלות ביניהם. את החיבור על הארון הכי נכון לבצע עם ברגים לתוך הדופן העליונה + לתוך הדפנות האנכיות. אני נוהג להוסיף גם דבק. רוחב מומלץ 6-10 ס"מ לכל "לייסט". יש צורך בהתקנת "לייסט" בעל אותו עובי (אפשר צר בהרבה) על מנת לתת תמיכה לחלקו התחתון של הארון. יש צורך במספר קיבועים דרך "לייסט" זה, בתלות באורך הארון, רק כדי למנוע תנודתיות.
בשיטה זו צריך לדאוג להתקנת דפנות צד שיכסו את התוספת עבור ה"לייסטים". כך גם לגבי התחתית. אפשר לבנות את הארון עם דפנות ותחתית רחבות יותר ובסוף לצפות הכל בפורמייקה.

שיטה נפוצה נוספת היא לנצל את חיפוי הקרמיקה. מתקינים את הארונות הרצפתיים, שיש וקרמיקה. הארון העליון אמור להתישב על הקרמיקה ומחובר לקיר דרך משולשי פח יעודיים בכמות שבהתאם לגודל הארון.

התקנה על קיר גבס באמצעים שמתוארים בלינק ש-goli טרח והעלה.
קבצים מצורפים
lastscan.jpg
חתך צד של מיבנה הארון העליון
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי KOBI-c » 25 פברואר 2012, 14:18

1 "מאד לא מומלץ לבנות ארון עליון מסיבית עקב משקל מוגזם." - בשנה האחרונה יצא לי לראות אלפי ארונות עליוניים מסיבית, אפ אחד מהם לא נפל כתוצאה ממשקל ובטח לא מוגזם.
2 "אין צורך להתחשב בשום צורה במומנטים" - ובכן, באופן מקצועי אין דבר כזה "בשום צורה" אני מפנה אותך לת"י - 5555 , שם זה מוסבר באופן מקצועי.
KOBI-c
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 27 פברואר 2012, 18:48

1. אכן, מאד לא מומלץ לבנות ארונות עליונים מסיבית מאותה סיבה שציינתי. אני מודה שנסיוני בראיית ארונות מסיבית מצומצמת בהרבה מן הכמות שציינ ורחוקה ממני שנות אור. לא ראיתי ולא אראה בשארית חיי אלפי ארונות סיבית. אשריך.
2. אני מודה שמאז שעזבתי את עיסוקי בהיי-טק ההתיחסות שלי לתקנים התגמדה פלאים. אני מעריך מאד את שקידתך בנושא ויועיל לכולנו שתחשוף את אותם תקנים חשובים. תודה.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי finkey » 28 פברואר 2012, 12:08

ושוב תודה לכל אלו שעזרו ונתנו טיפים ועצות מועילות על סמך ידע ונסיונם הרב.
finkey
משתמש ותיק

הודעהעל ידי aloni45 » 09 ספטמבר 2013, 15:17

למישהו מכם יש המלצה עבור חברת קרמיקה באזור המרכז? סיימנו עם המטבח, עשינו מטבח כפרי מעץ, עכשיו התור של המקלחות בבית..
aloni45

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד