לפני זמן מה פרסמתי ת'רד עם תמנות של רמקולים שאני בונה, לאחרונה הייתה התקדמות רצינית ורציתי לעדכן אותכם עם התקדמות הפרוייקט.
סיימתי ללטש את הפורניר ולצבוע (בוויץ, סנדינג-סילר ולכה ספרי מבריקה).
הבטחתי גם מדריך לבניית רמקולים, ובכן, זה בדרך אבל יקח זמן (חודשים) עד שאני אוכל לפרסם אותו.
תמונות נוספות ניתן לפנות לבלוג שלי, http://myhifi.org
הרמקולים עוברים עכשיו מקצה שיפורים (מבפנים) להפחתת רזוננסים.
בלי להיכנס לעובי הקורה, יש לחזק את מבנה הרמקולים, בכדי שהתיבה שלהם לא תרעד. לא מדובר על רעידות נראות לעיין כי אם רעידות מאוד עדינות שמשנות במעט את אופי התוצאה הסופית. הרעידות הן לא רק תוצאה של התדרים הנמוכים, גם תדרים גבוהים עלולים להתלכד עם הרמוניות גבוהות של הרזוננס וגם בזה צריך לטפל, בד"כ ע"י חומרים סופגים כגון צמר סלעים (סליחה על הסינית)
הרחבה: אתם מוזמנים לבדוק את הנושא של הרזוננס, בדיקה ראשונה: תנקשו קלות (כמו על דלת) לא אמורים לשמוע דבר, כאילו לא נקשתם. בדיקה שניה, פשוט תצמידו את האוזן לדופן הרמקול שלכם (תנסו את הדופן הצדדית והאחורית) בזמן שהוא מנגן בווליום סביר (לא חייב להיות גבוהה במיוחד) אפשר לשים לב שיש תוים או רעשים מסויימים שנשמעים חזק דרך התיבה ואחרים לא, התדרים "עולים" ומהדהדים מעט. לתדרים הללו השפעה ל הצליל הסופי של הרמקול והחיזוקים הרבים נועדו לבטל אותם.
מהי התכונה הרצויה מתיבת הרמקול?
גישה אחת (המקובלת עלי) לבניית רמקול איכוותי, היא כזו שהתיבה אינה אמורה להעבר שום איפורמציה אקוסטית פרט דרך הממברנות של הדריברים. דפיקה על הדופן של התיבה לא תישמע, ובד"כ ככל שהרמקול גדול יותר משקלו יטפס לעשרות ק"ג ויותר בשל החיזוקים הרבים. אם התיבה לא מחוזקת, הדופן של התיבה עשויה להיות גם ממברנה ש-"זורקת" תדרים לא רצויים לחדר
באפון כללי, רמקול (לדעתי) צריך להיות שקוף ולא לתרום דבר, רק להעביר את האינפורמציה מוגברת, קרי, רמקול מושלם הוא רמקול שאם נקליט את הפלט שלו נקבל את המקור שניגנו, כמובן שאין דבר כזה אבל זהו הרפרנס שאליו אני שואף. יש כמובן אילוצי אקוסטיקה של החדר, אבל זה כבר סיפור אחר. בכל אופן, הרמקול לכשעצמו צריך להיות שקוף.
קצת נסחפתי עם ההסברים
בכל אופן, אפשר לפנות אלי בפרטי עם כל שאלה ואשמח לענות.
