חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

פרוייקט הרמקולים בשלב מתקדם

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

פרוייקט הרמקולים בשלב מתקדם

הודעהעל ידי Yoel.p » 22 יולי 2008, 23:38

שלום לכולם,

לפני זמן מה פרסמתי ת'רד עם תמנות של רמקולים שאני בונה, לאחרונה הייתה התקדמות רצינית ורציתי לעדכן אותכם עם התקדמות הפרוייקט.

סיימתי ללטש את הפורניר ולצבוע (בוויץ, סנדינג-סילר ולכה ספרי מבריקה).

הבטחתי גם מדריך לבניית רמקולים, ובכן, זה בדרך אבל יקח זמן (חודשים) עד שאני אוכל לפרסם אותו.

תמונות נוספות ניתן לפנות לבלוג שלי, http://myhifi.org

הרמקולים עוברים עכשיו מקצה שיפורים (מבפנים) להפחתת רזוננסים.
בלי להיכנס לעובי הקורה, יש לחזק את מבנה הרמקולים, בכדי שהתיבה שלהם לא תרעד. לא מדובר על רעידות נראות לעיין כי אם רעידות מאוד עדינות שמשנות במעט את אופי התוצאה הסופית. הרעידות הן לא רק תוצאה של התדרים הנמוכים, גם תדרים גבוהים עלולים להתלכד עם הרמוניות גבוהות של הרזוננס וגם בזה צריך לטפל, בד"כ ע"י חומרים סופגים כגון צמר סלעים (סליחה על הסינית) :)

הרחבה: אתם מוזמנים לבדוק את הנושא של הרזוננס, בדיקה ראשונה: תנקשו קלות (כמו על דלת) לא אמורים לשמוע דבר, כאילו לא נקשתם. בדיקה שניה, פשוט תצמידו את האוזן לדופן הרמקול שלכם (תנסו את הדופן הצדדית והאחורית) בזמן שהוא מנגן בווליום סביר (לא חייב להיות גבוהה במיוחד) אפשר לשים לב שיש תוים או רעשים מסויימים שנשמעים חזק דרך התיבה ואחרים לא, התדרים "עולים" ומהדהדים מעט. לתדרים הללו השפעה ל הצליל הסופי של הרמקול והחיזוקים הרבים נועדו לבטל אותם.

מהי התכונה הרצויה מתיבת הרמקול?
גישה אחת (המקובלת עלי) לבניית רמקול איכוותי, היא כזו שהתיבה אינה אמורה להעבר שום איפורמציה אקוסטית פרט דרך הממברנות של הדריברים. דפיקה על הדופן של התיבה לא תישמע, ובד"כ ככל שהרמקול גדול יותר משקלו יטפס לעשרות ק"ג ויותר בשל החיזוקים הרבים. אם התיבה לא מחוזקת, הדופן של התיבה עשויה להיות גם ממברנה ש-"זורקת" תדרים לא רצויים לחדר

באפון כללי, רמקול (לדעתי) צריך להיות שקוף ולא לתרום דבר, רק להעביר את האינפורמציה מוגברת, קרי, רמקול מושלם הוא רמקול שאם נקליט את הפלט שלו נקבל את המקור שניגנו, כמובן שאין דבר כזה אבל זהו הרפרנס שאליו אני שואף. יש כמובן אילוצי אקוסטיקה של החדר, אבל זה כבר סיפור אחר. בכל אופן, הרמקול לכשעצמו צריך להיות שקוף.

קצת נסחפתי עם ההסברים :)
בכל אופן, אפשר לפנות אלי בפרטי עם כל שאלה ואשמח לענות.
קבצים מצורפים
final_construction 013__.JPG
הרמקול מוכן!
final_construction 008__.JPG
רגע לפני הרכבת הדריברים
סמל אישי של המשתמש
Yoel.p

מעניין אותי - מה יתרון הרמקולים שלך על קנויים?

הודעהעל ידי eyal g » 23 יולי 2008, 21:09

מחיר? איכות?
או סתם ההנאה ביצירה לא שיגרתית.
מאיפה הידע מעבר לנגרות (בחירת רמקולים/עוצמות/מתחים) - תן לינק קטן לאנושות :lol:
eyal g
סופר משתמש

Re: מעניין אותי - מה יתרון הרמקולים שלך על קנויים?

הודעהעל ידי Saba_jackson » 24 יולי 2008, 00:57

וואוו
קראתי בעיון ובחנתי התמונות בהנאה

עכשיו רק צריך לצרף קבצי קול שנשמעים ברמקולים הללו.... :D :D

אבל איך מבודדים את הגוף מהרצפה עליו הוא עומד או הקיר עליו הוא תלוי?
Saba_jackson
סופר משתמש

Re: מעניין אותי - מה יתרון הרמקולים שלך על קנויים?

הודעהעל ידי Yoel.p » 24 יולי 2008, 09:12

בידוד הרמקול מהרצפה, אחת הטענות שקראתי בדבר הצורך לבודד את הרמקול מהרצפה היא שהגלי קול עוברים במהרות גבוהה פי שלוש במוצקים מאשר באוויר, והתנודות דרך התיבה עוברוץ לרצפה, מתפשטות בחדר ומזיזות כל מני חפצים (בתדר העצמי שלהם)

(במאמר מוסגר: אם הרמקול כבד מספיק ומכיל חיזוקים הוא אמור להיות "חסין" לתופעה הזו בקנה מידה בעיתי.)

בדר"כ משתמשים בספייקים (קוצים) על מנת לצמצם את שטח הפנים שבא במגע בין הרמקול לרצפה, בבלו-טק (חומר דמוי פלסטלינה), ובעוד כל מני שיטות.

אפשר לקרוא עוד כאן:
http://www.audioholics.com/education/lo ... -the-point

לגבי הבניה עצמה, כמו כל נגר חובב אני מאוד נהה לעבוד עם עץ וליצור. אני לא מחפש סיבות אני פשוט בונה.
התוצאה הסופית יכולה להיות טובה יותר או פחות ממוצר קנוי.

אם הכוונה היא לחסוך רכישת מערכת רמקולים שעולים 2000 ש"ח, כל הנראה לא יהיה חסכון גדול בעלויות.

אם הכוונה להשקיע כמה אלפי שקלים בזוג רמקולים אחד, ייתכן (לא בטוח) שבניה עצמית תהיה איכותית יותר

בוני רמקולים ברמה גבוהה יכולים ממש לחסוך כסף, אבל זה לא העניין, ההנאה מהבניה עצמה, מתלכדת עם ההנאה מהמוצא וביחד סכום השלם עולה על סכום חלקחו בנפרד.

כמובן שכל העניין של החלוקה לסכומים שכן כדאי ולא לא רצינית וכל מקרה לגופו.

הרי אחד הפרויקטים האהובים עלי:
http://www.diyaudio.com/forums/showthread/t-72574.html

הדריברים שהבונה הזה קנה עולים בקרוב 3K דולר, כמות העץ והציוד שוליים ביחס לזה, בנוסף הוא רכש פילטר דיגיטלי ב-3.5K דולר נוספים.
אכן סכומים לא קטנים, הרמקול שאותו הבונה העתיק עולה 20K דולר, רק לשם ההשוואה.

האם התוצאה הסופית דומה לרמקול המקורי? לא ידוע ולא מעניין, עד שלא נעמיד אותם אחד ליד השני ונבדוק לא נדע, אבל, הבניה בפרוייקט הזה הייתה מחושבת, והיא פרי לימוד עצמי של כמה שנים ופרוייקטים ואין ספק שיש בפרוייקט הזה תמורה למאמץ.

אפשר לבנות פרוייקטים שעלות החלקים שלהם זולה הרבה יותר, או לקנות דריברים או יהיה אפילו יותר פשוט יותר לקנות רמקול יד שני במצב טוב ולבנות לו תיבה חדשה.

התהליך של הלימוד ארוך ולא מיידי, וגם התוצאה הנחשקת לא תמיד ידועה כשמתחילים, אבל עם השנים מתפתחת הבנה של איך נשמע רמקול מאוזן ואיכותי וכיצד בונים אותו.

לצערי לא מצאתי שום הסברים ראויים בשפת הקודש המסבירים באופן כללי איך בונים רמקולים, אבל יש עוד אנשים שבונים ומספרים ע"כ בעברית, לדוגמא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&p=556051

(ייתכן ותצתרכו להרשם לפורום הזה בשביל לראות את התמונות)

יואל
סמל אישי של המשתמש
Yoel.p

תודה על הרחבת האופקים- נהניתי

הודעהעל ידי eyal g » 24 יולי 2008, 15:57

:lol:
eyal g
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־3 אורחים