|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Oshgili » 29 יולי 2010, 09:41
שלום לכולם (:
לא הייתי פה תקופה קצרה, אבל את כל הזמן הזה השקעתי בבניה (: מצורפת תמונה של שולחן אוכל מאגוז אפריקאי שבניתי כמתנת חתונה לאחיה של חברה. לא רואים את הפלטה כל כך טוב אבל היא יפיפה. (השולחן עדיין לא צבוע וכל זה אז אין עוד הרבה תמונות אחרות).
עכשיו אני רוצה להכין שידת החתלה כמתנה למורה שלי לערבית. השאלה העיקרית שלי היא מאיזה עץ להכין את זה: מספיק סנדוויץ', או שצריך עץ מלא? (כמובן שמאורן, לא ממשהו כבד ויקר יותר, נכון?) ואם מעץ מלא - רק המשטח העליון, או גם הקירות?
אברך על כל פנינת חכמה.
שיהיה לכולנו יום טוב! (:
אשרה.
- קבצים מצורפים
-

-
Oshgili
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 29 יולי 2010, 10:13
שולחן נראה מאד יפה!
בענין השידה, בחירת החומר תלויה גם בבחירת הגימור והעיצוב הכללי.
עץ אורן יכול להתאים ביותר, מה גם שיוסיף משקל (28מ"מ) שחשוב ליציבות השידה.
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי Moshe Eshel » 29 יולי 2010, 12:48
קודם כל סחטיין על השולחן, אני אוהב את המראה והסידור של הרגלים - מאפשר להרבה אנשים לשבת מסביב בלי להיתקע בשום דבר...
לגבי השידה - החומר לדעתי הוא בעיקר עניין של טעם, בכל מקרה את החלק העליון כמעט תמיד מכסים במזרן שכזה - ולכן לא רואים אותה...
החזית תהיה יפה באורן, אבל גם צריך לזכור שצבע בחדר ילדים זה קריטי לרוב האימהות  וגם שאפשר יהיה לנקות בקלות (פיניש עמיד)
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
על ידי Eliko » 29 יולי 2010, 16:52
יפה מאוד !!!
תמשיכי כך ?
יש תגובות מאבא ?
-

Eliko
- סופר משתמש
-
על ידי Pini Gold » 29 יולי 2010, 17:24
מבנה השולחן מוצא חן בעיני. נראה מסיבי ואיתן, עבודה נקיה ומעניינת . אגב בשולחנות TRESTLE לא חובה להשתמש בשתי קושרות, אחת עושה את העבודה.
מעניינת שיטת החיבור שבחרת בין הפלטה לרגליים (אפשר לראות תמונות?) כל השאר, פינות וזויות ישרות זה כבר עניין של טעם. לתגמיר יש משמעות - במה בחרת להשתמש?
עץ אורן מתאים לדעתי לשידת החתלה - סנביץ גם בא בחשבון. אני בדיעה אחת עם משה אשל לגבי הצבע ובמיוחד ההתאמה לשאר הרהיטים במקום.
-

Pini Gold
- סופר משתמש
-
על ידי aaron burg » 30 יולי 2010, 14:37
לגבי שידת ההחתלה אין לי מושג, אבל לגבי השולחן יש לי. השולחן נראה מדהים , העבודה נראת סופר, בקיצור תענוג.
-
aaron burg
- סופר משתמש
-
על ידי Oshgili » 30 יולי 2010, 18:43
תגובות מאבא? חי חי
כן, "יפה מאוד, עכשיו תשאבי, תסדרי את השולחן, את הכלים, את הכליבות ותתפרי את החורים בשקית השואב של המסור"
(:
אבל ברצינות: ברור שמגיע לו קרדיט. הוא טיפל בהקצעה, הציע את הרעיון לצורה של הרגליים, עזר לי בכל מיני עניינים טכניים, וכמובן: ירד למרתף כל עשר דקות כדי להציק לי, אבל התלונן והתקטנן כל פעם שעליתי למעלה לשאול אותו שאלה (:
-
Oshgili
- סופר משתמש
-
על ידי Oshgili » 30 יולי 2010, 18:48
תודה רבה על המחמאות! אני מאוד מתרגשת וברור שזה הדבר הכי מרשים שבניתי עד עכשיו, ולכן קל להבטיח שאחרי שאצבע, אוסיף פה מלא תמונות, כולל תקריב של החלקים השונים.
בינתיים, פיני, מה זה שולחן טרסטל? הצורה של הרגליים? (אין לי מושג, די העתקנו אותה משולחן אחר, לא שלמדתי על זה משהו).
אשרה.
-
Oshgili
- סופר משתמש
-
על ידי Pini Gold » 30 יולי 2010, 20:22
היי אושרה,
TRESTLE TABLE זה מה שבנית. הכוונה באמת למבנה הרגליים שמזכירות כלונסאות. כבר ביוון העתיקה היו שולחנות כאלה, אבל מאבן (יחי ההבדל הקל) והלוח העליון משיש. במנוע החיפוש באתר שלנו יש גם מקורות נוספים.
-

Pini Gold
- סופר משתמש
-
על ידי zigi » 31 יולי 2010, 08:05
אשרה שלומות לך.
היית חסרה כאן,בפעם הבאה תבקשי אישור להעדרות כה ארוכה !!!!!!
השולחן, יופי של עבודה, תמשיכי במתכונת הזו, נצלי כמה שיותר את הידע והנסיון של אביך. לגבי שולחן ההחתלה, קיבלת כבר כמה תשובות ולי אין מה להוסיף. שבת שלום.
-

zigi
- מנהל פורום
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־7 אורחים
|