חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

אסור ומותר, ראוי ולא ראוי בפורום

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

אסור ומותר, ראוי ולא ראוי בפורום

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 09 נובמבר 2011, 18:27

בשרשור של איתמר, שההודעה הראשונה בו עסקה בבנייה של דלפק
http://nagaroot.com/forum1/viewtopic.php?t=4144
כתב איתמר:
לאמיר
תודה על התגובה.
ליאיר,אלכס,מקס
..אף מילה על הדלפק??
ביקורת בונה גם טוב!
...אז השרשור הוסט לדיון חשוב על לכות?
פירגון?משהו?
ממש נפגעתי

כאחד מן השלושה שאליהם הופנתה הטענה, וגם כעורך הפורום, אני רוצה להבהיר את עמדתי.
אני מסכים שפירגון והתייחסות (עדיף, חיובית...) הם דבר טוב, ואולי הדבר העיקרי שכל יוצר ואומן מצפים לו. וכאלה לא חסרים כאן בפורום. מנגד, אני חושב שממש אין מקום לבוא בטענה למי שלא התייחס (בין אם בהודעת-המשך שכתב בשרשור, ובין אם בכך שלא כתב דבר). יכולות להיות לכך סיבות שונות ומשונות: החל מזה שהאיש הוא רע-לב ולא מפרגן וכלה בכך שחשב שהעבודה לא ראוייה להתייחסות מפני שאינה חדשנית, ואולי אפילו לא מוצאת חן בעיניו. ברור, שיש עוד אלף סיבות.

אבל, פירגונים והתייחסות טובה או רעה מקבלים (באהבה, אם אפשר) - אבל הם ממש לא זכות מוקנית, כזו שחייבים אותה למישהו.

להערה השנייה, בעניין הסטת הדיון מהדלפק לשאלת הלכות והצבעים: משה אשל אומר לי כי קיים המושג Thread Highjacking שמתאר תופעה זו. אני חושב שזה ממש לא המקרה. על אריק שרון אמרו שכאשר נשאל שאלה לא נוחה בראיון, היה אומר: זאת לא השאלה - ואז היה עובר לדבר על מה שנוח לו.

אולם, כל מי ששאל (כולל אני) והשיב בנושא הלכות - בתוך השרשור של איתמר על הדלפק - בוודאי לא עשה זאת מתוך מניע כזה, והדיון התפתח וזרם בצורה טבעית. כעורך הפורום, אין לי כל כוונה להיות שוטר-מחשבות ומוחק הגיגים, גם אם הם בורחים מן הנושא הראשון (אלא אם כמובן מישהו יציג עבודה שעשה - והודעת המשך תיצור לינק מסחרי בנושא. ברור שאמחק הודעה כזו). הרבה יותר נכון, אם בכלל, להיפגע מחוסר-התייחסות - מאשר מהסטת הדיון לנושא אחר, שהוא באופן טבעי קשור וקרוב לנושא העיקרי.

יתרה מכך: ישנם מקרים גבוליים (מעטים מאוד, לשמחתי) שאני כעורך שואל את עצמי האם להתערב ולמחוק. למשל, לאחרונה השיב מישהו, בתמימות אמיתית, לבונה דגם של סירה כי ישנם סוגי עץ המתאימים למים ואחרים שאינם מתאימים, וכותב השרשור השיב לו ברשעות: מה באמתתת??? פששש לא ידעתי.
כעורך, אני מאוד לא אוהב התבטאות לא ראוייה כזו, אבל את משימות החינוך השלמתי עם ארבעת הילדים שלי, ואני רק מקווה שמי שקורא תשובה כזו מתייחס לכותב שלה כמוני. אבל למחוק תשובה כזו? לא. שוטרי מחשבות וסגנון, כשהם משמשים בתפקיד של עורך או מנהל פורום, הם ממש לא הצירוף שנראה לי ראוי.

מה דעתכם? הדיון נפתח.
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

Re: אסור ומותר, ראוי ולא ראוי בפורום

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 09 נובמבר 2011, 19:02

תודה ליאיר על העלאת הנושא לדיון, אני בשלב הזה לא רוצה לחוות דעה אם יורשה לי (יש לי כל מיני מחשבות על הנושא, אבל אני מעדיף לא להתקבע על שום דבר לפני שאשמע דעות מגוונות על הנושא).

אשמח אם באמת אנשים יתייחסו להודעה הזאת כהזמנה לדיון - כי זה מה שהיא מנסה להיות, בואו והשמיעו את דעתכם וננהל דיון מכובד ורציני על העניין. מי שלא מפריע לו לכאן או לכאן יכול להימנע מכתיבה - או פשוט לציין את העובדה ולכתוב למה...

יאיר - עורך האתר - פרס פה את משנתו, ואני מכבד את דעתו, אבל באמת הוא ואני רוצים לשמוע את כולכם - ורק אז לקבל החלטה (יכול להיות שההחלטה תהיה לא להחליט, אבל הפידבק שלכם חשוב לנו בכל מקרה).

(הערה: אני כבר רואה את החוכמולוג שינסה להסיט את הנושא, וזה יהיה בהחלט סוג של אירוניה, גם אם צפויה מראש :lol: אז אני כבר צוחק!)
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי goli » 09 נובמבר 2011, 19:05

מילים בסלע = שותף מאוד לדעתך.
בכלל, אני רוצה לציין מנסיוני הבינתיים לא ממושך בפורום וגם במפגש שהיה את החברות, הסבלנות, הפתיחות והרצון לעזור ולהשתתף בחוויות זה של זה. אחלה פורום. אני מניח שאיתמר היה מתנסח קצת אחרת בדיעבד, אבל אם הוא צעיר כמוני בתחום אז אני מבין את הרצון שלו למשוב, זה כנראה חלק בלתי נפרד מהתפתחותנו המקצועית.
goli
סופר משתמש

הודעהעל ידי moshik » 09 נובמבר 2011, 19:08

להציג עבודה פעם ראשונה בפורום לוקח לפעמים זמן וקצת אומץ
אני לא חושב שלאיתמר הייתה טענה אמיתית כלפיכם
זו הייתה בסך הכל תגובה חיננית וחברית מלווה במבוכה קלה ולא יותר.

אני חושב שהדיון מיותר
אם יש לך משהו לברר או להגיד לאיתמר אז תעשה את זה (עדיף בהודעה פרטית)
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי yossi » 09 נובמבר 2011, 21:24

אני פתרתי את הבעיה בפשטות.
אני לא מציג עבודות כך שאינני מתאכזב
מאי התייחסות
yossi
סופר משתמש

הודעהעל ידי icemen » 09 נובמבר 2011, 22:53

מסכים לחלוטין עם מה שכתב יאיר, ולא מסכים עם יוסי שלא להציג עבודות..
אם נחשוש מתגובות החברים, לדעתי,הפורום יהיה משעמם , ואני מניח שעבור עוד כמה.. תמונות העבודות מהנות אותי, מלמדות ומעוררות ליצירה..
וגם הגאווה העצמית נותנת סיפוק .. גם אני לא תמיד מגיב לחלק מהעבודות שמוצגות כאן, (מהסיבות שהוזכרו) אבל תמיד נהנה לראות עבודות..
אני מאמין שהסטייה מנושא עבודתו של איתמר,לא הייתה מכוונת, ולא נבעה מרוע לב.. וגם מה"סטייה" הזו, הפקנו תובנות בנושא הלכות..
ואני מציע שמי שלא יעלה תמונות, יועבר אוטומאטית לפורום בתפוז למשך חודש ימים..סתאאאאאאאם..
icemen
סופר משתמש

הודעהעל ידי et » 10 נובמבר 2011, 01:38

אולי לא הובנתי נכון,ולכן אסביר
לא התכוונתי להתבכיין על חוסר תגובות לעבודה שהוצגה,ממש לא.להגיב זו זכות,ומיותר לדון בכך.
הדגש בתגובתי היה על פתיחת דיון חדש בתוך דיון מתנהל,אשר גורם לניתוק הקשר למקור,וכתוצאה מכך וברור לי שלא במתכוון,הנושא המקורי מתמוסס שלא בדרך הטבע.
איתמר
et
משתמש ותיק

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים