בשרשור של איתמר, שההודעה הראשונה בו עסקה בבנייה של דלפק
http://nagaroot.com/forum1/viewtopic.php?t=4144
כתב איתמר:
לאמיר
תודה על התגובה.
ליאיר,אלכס,מקס
..אף מילה על הדלפק??
ביקורת בונה גם טוב!
...אז השרשור הוסט לדיון חשוב על לכות?
פירגון?משהו?
ממש נפגעתי
כאחד מן השלושה שאליהם הופנתה הטענה, וגם כעורך הפורום, אני רוצה להבהיר את עמדתי.
אני מסכים שפירגון והתייחסות (עדיף, חיובית...) הם דבר טוב, ואולי הדבר העיקרי שכל יוצר ואומן מצפים לו. וכאלה לא חסרים כאן בפורום. מנגד, אני חושב שממש אין מקום לבוא בטענה למי שלא התייחס (בין אם בהודעת-המשך שכתב בשרשור, ובין אם בכך שלא כתב דבר). יכולות להיות לכך סיבות שונות ומשונות: החל מזה שהאיש הוא רע-לב ולא מפרגן וכלה בכך שחשב שהעבודה לא ראוייה להתייחסות מפני שאינה חדשנית, ואולי אפילו לא מוצאת חן בעיניו. ברור, שיש עוד אלף סיבות.
אבל, פירגונים והתייחסות טובה או רעה מקבלים (באהבה, אם אפשר) - אבל הם ממש לא זכות מוקנית, כזו שחייבים אותה למישהו.
להערה השנייה, בעניין הסטת הדיון מהדלפק לשאלת הלכות והצבעים: משה אשל אומר לי כי קיים המושג Thread Highjacking שמתאר תופעה זו. אני חושב שזה ממש לא המקרה. על אריק שרון אמרו שכאשר נשאל שאלה לא נוחה בראיון, היה אומר: זאת לא השאלה - ואז היה עובר לדבר על מה שנוח לו.
אולם, כל מי ששאל (כולל אני) והשיב בנושא הלכות - בתוך השרשור של איתמר על הדלפק - בוודאי לא עשה זאת מתוך מניע כזה, והדיון התפתח וזרם בצורה טבעית. כעורך הפורום, אין לי כל כוונה להיות שוטר-מחשבות ומוחק הגיגים, גם אם הם בורחים מן הנושא הראשון (אלא אם כמובן מישהו יציג עבודה שעשה - והודעת המשך תיצור לינק מסחרי בנושא. ברור שאמחק הודעה כזו). הרבה יותר נכון, אם בכלל, להיפגע מחוסר-התייחסות - מאשר מהסטת הדיון לנושא אחר, שהוא באופן טבעי קשור וקרוב לנושא העיקרי.
יתרה מכך: ישנם מקרים גבוליים (מעטים מאוד, לשמחתי) שאני כעורך שואל את עצמי האם להתערב ולמחוק. למשל, לאחרונה השיב מישהו, בתמימות אמיתית, לבונה דגם של סירה כי ישנם סוגי עץ המתאימים למים ואחרים שאינם מתאימים, וכותב השרשור השיב לו ברשעות: מה באמתתת??? פששש לא ידעתי.
כעורך, אני מאוד לא אוהב התבטאות לא ראוייה כזו, אבל את משימות החינוך השלמתי עם ארבעת הילדים שלי, ואני רק מקווה שמי שקורא תשובה כזו מתייחס לכותב שלה כמוני. אבל למחוק תשובה כזו? לא. שוטרי מחשבות וסגנון, כשהם משמשים בתפקיד של עורך או מנהל פורום, הם ממש לא הצירוף שנראה לי ראוי.
מה דעתכם? הדיון נפתח.