חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מקורות לקנית חומרים

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

מקורות לקנית חומרים

הודעהעל ידי izaks » 30 מרץ 2009, 14:51

שלום לכולם,

אני מחפש Boiled Linseed Oil (לא יודע איך קוראים לזה בעברית – אולי סוג של שמן פשתן?!?).

אני מחפש גם סופר-גלו (CA) תעשייתי. ניסויים שעשיתי עם StickFast להדבקת יריעות דקיקות של אלומיניום לעץ לא עלו יפה וכל הקונסטרוקציה התפרקה...

מהיכן אפשר לקנות חומרים כאלו בארץ?

תודה, איציק.
izaks
משתמש ותיק

Re: מקורות לקנית חומרים

הודעהעל ידי eldadm » 30 מרץ 2009, 16:26

זה נקרא אכן שמן פשתן מורתח.
ניתן להשיג בחנות "פיגמנטים" בת"א.

יש להם גם חנות באינטרנט וניתן להזמין דרך האתר.
תסתכל בקישור הבא, בערך באמצע העמוד:

http://pigmentim.co.il/store.php?subCatID=16

באותו עמוד מופיעים גם דבקים מסוג CA. תוכל להתייעץ עם המוכר מה מתאים.

בהצלחה.
סמל אישי של המשתמש
eldadm
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 30 מרץ 2009, 17:05

izaks כתב:שלום לכולם,

אני מחפש Boiled Linseed Oil (לא יודע איך קוראים לזה בעברית – אולי סוג של שמן פשתן?!?).

אני מחפש גם סופר-גלו (CA) תעשייתי. ניסויים שעשיתי עם StickFast להדבקת יריעות דקיקות של אלומיניום לעץ לא עלו יפה וכל הקונסטרוקציה התפרקה...

מהיכן אפשר לקנות חומרים כאלו בארץ?

תודה, איציק.

ענה לך אלדד לגבי איפה לקנות, לגבי הדבקה של אלומיניום לעץ - זה לא דבר פשוט בכל מקרה - להדביק מתכת לעץ... צריך לעשות לפחות עבודת הכנה על האלומיניום - שריטה שלו באמצעות נייר לטש וניקוי באצטון לפני ההדבקה. וגם אז מדובר בהצלחה לא גבוהה, מומלץ להתייעץ עם מומחים לגבי איך להדביק (ובעיקר איזה דבק להשתמש) - נסה את חברת שרפון (ליעוץ).
לגבי סופר גלו, אני לא מכיר "תעשייתי" רובם די דומים, יש שלושה סוגים עיקריים, Thin, Medium , Thick לכל אחד מהם תכונות קצת שונות (בעיקר יכולת ספיגה וזמן עד ליבוש), ויש גם ואריציות שאינני יודע אם ניתן למצוא בארץ כגון ללא ריח וצבעוניים (סופר גלו בדרך כלל שקוף).
ההבדל העיקרי בין החברות השונות הוא באיכות הדבק עצמו, אבל זה מתבטא יותר בזמן חיי המדף מאשר באיכות ההדבקה...

בהצלחה!
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי izaks » 30 מרץ 2009, 18:09

תודה - אני אפנה אליו ואבדוק.

יש בעיה להדביק אלומיניום לעץ (אני משייף קלות עם נייר לטש 120 לפני ההדבקה). אני מחבר יריעות אלומיניום דקיקות (עשירית המ"מ עובי) לפורנירים ואותם לעץ. קראתי בפורום אחר שהיתה למישהו את הבעיה הזו. יעצו לו להחליף ל CA תעשייתי וזה פתר לו את הבעיה. לא מצאתי את החומר שהומלץ לו בארץ.
izaks
משתמש ותיק

הודעהעל ידי ezerzur » 30 מרץ 2009, 18:18

דבק CA אני קונה אצל ראובן זאלק בקרית יערים , אני קונה דבק + מאיץ ומשתמש בהם להדבקה של צינוריות הנחושת ליצור עטים , מחזיקי מפתחות ואפילו שיש מלאכותי
ezerzur
סופר משתמש

הודעהעל ידי ykyk » 31 מרץ 2009, 09:16

שלום
סופר גלו אפשר להשיג בחנויות של תיסנים
ועוד חומרים אפשר להשיג אצל שמואל חן חיפה שד' ההסתדרות 99
ביי
סמל אישי של המשתמש
ykyk
סופר משתמש

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ