חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

צביעת עץ בוק

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

צביעת עץ בוק

הודעהעל ידי maya1914 » 23 פברואר 2009, 19:52

שלום חברים

רציתי לשאול על צביעת עץ בוק:

אנחנו מתכננים מטבח חדש מעץ בוק, אני רוצה שצבע העץ יהיה חום כהה- אגוז כהה, הנגר אמר שאפשר לצבוע את עץ הבוק לחום כהה אבל אני לא בטוחה שהתוצאה תהיה מה שאני רוצה כי כפי שהבנתי עץ הבוק הוא עץ בהיר בטבעו

שאלתי היא האם הנגר צודק? האם באמת אפשר לצבוע עץ בוק בצבע אגוז כהה ויהיה יפה כמו עץ אגוז או וונגה ?

האם הצביעה פוגעת באיכות העץ ?

מדובר רק על הדלתות של הארונות כי גוף המטבח יהיה מסנדוויץ'

תודה,
מאיה
maya1914

Re: צביעת עץ בוק

הודעהעל ידי maamoon » 23 פברואר 2009, 20:51

אם יש לך מספיק כסף לכי למקור.. עץ אגוז אמריקי עולה באיכות והיופה על בוק , עץ מהגוני יותר חם מעץ בוק ויותר יציב, אבל גם עץ בוק בצביעה נכונה יצא חום אגוז כהה כרצונך ויפה מאוד, הכלל אומר כל עץ בהיר ניתן להכנות עם בוויץ עץ כהה יהי קשה להבהיר ויצרך תהליך חמצון...
עץ בוק צבוע עם חום אגוז או וונגה מאוד יפה, ואם את רוצה הוכחות תבקשי מהנגר דוגמאות לפני הצביעה ותדאגי שיהי לך חתיכה מהדוגמה להשוואה אחרי זה
סמל אישי של המשתמש
maamoon
סופר משתמש

Re:תודה מאמון ועוד שאלה קטנה

הודעהעל ידי maya1914 » 23 פברואר 2009, 21:06

תודה רבה מאמון , האמת שהנגר הציע עץ מייפל או בוק , הלכנו על עץ בוק כי יותר זול , האם לדעתך יש הבדל גדול באיכות בין מייפל לבוק ?

ועוד שאלה:

יש לך מושג לגבי מחירים של מטבחים ?

הנגר ביקש 28 אלף שח על 15 מטר של מטבח - המחיר לא כולל פרזול פנימי של ארונות ומגירות או ידיות - וגם לא כולל משטח שיש ואריחים (באלאט יעני )

כלומר המחיר הוא רק על עבודת הנגרות, האם המחיר סביר? יש לי תחושה שזה קצת יקר... אנחנו מדברים על דלתות של ארונות ומגירות מעץ בוק (מסגרת) וגוף המטבח מבפנים יעני מסנדוויץ'

אודה לך מאד אם תענה לי
maya1914

הודעהעל ידי maamoon » 24 פברואר 2009, 20:02

15 מטר עליון ותחתון, יענו ה 15 מטר זה המטבח על הרצפה? ויש עוד עליונות? או 15 מטר כולל הכל?
28000/15 = 1866 שקל למטר זה הגיוני ביותר זה כולל חומר כולל הרכבה כולל צבע זה הגיוני.
סמל אישי של המשתמש
maamoon
סופר משתמש

הודעהעל ידי maya1914 » 24 פברואר 2009, 21:04

היי

אני באמת לא יודעת אם ה15 מטר זה רק מטבח תחתון או תחתון ועליון !!! איך מודדים? לוקחים מטר ומותחים מההתחלה עד הסוף למטה ואז עושים כפול 2 ?

ואם נגיד זה 15 מטר מלמעלה ומלמטה ביחד? אז יוצא שהמחיר מאד יקר ומוגזם ??

אני גם התפלאתי שהנגר אמר שזה לא כולל ידיות, הוא אמר לנו לקנות את הידיות לבד וגם לא כולל פרזול פנימי למטבח כמו קרוסלה למשל שמאד הכרחית בשבילי לארון הפינתי כי בכל פעם שאני צריכה משהו אני צריכה ממש להיכנס לתוך הארון וזה קשה
הוא גם לא רוצה לשים לי מגירות עם בלימה שקטה כי לדעתו כל מגירה כזאת עולה 600 שח - אבל ראיתי באתרי חברות לפרזול שזה עולה מקסימום 250 שח
הקרוסלה אמנם די יקרה ועולה מינימום 1000 שח

טוב מצטערת שאני משעממת אותך בפרטים האלה אבל פשוט יש לי הרגשה שהנגר הזה רוצה להרוויח כמה שיותר מאיתנו והבעיה שהוא חבר של חמי ובעלי לא מוכן להביא נגר אחר
maya1914

הודעהעל ידי maamoon » 25 פברואר 2009, 18:46

למה לא לבקר בנגריה נוספת ולבקש הצעת מחיר מנגר נוסף, האם הנגר עם תעודות , ועוד פעם מטר תחתון רץ + מטר עליון רץ זה מחושב בנפרד , יש מקומות שאין בהם עליון ויש מקומות שהם ארון מהרצפה עד למעלה שזה גם תחתון וגם עליון, זה נשמע הגיוני 1500 שקל למטר רץ
סמל אישי של המשתמש
maamoon
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־8 אורחים