חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

הדבקת פורניר על לוח עץ מלא?

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: הדבקת פורניר על לוח עץ מלא?

הודעהעל ידי hallel » 02 פברואר 2009, 09:25

עבור מי שעקב אחר ה-thred הזה ומתעניין התייעצתי עם מי שנחשב לאחד המומחים הגדולים ל-marquetry בקנדה - Ron Bowman. להלן תשובתו:

Veneer can be applied to solid wood providing the grain of the veneer and wood run in the same direction. Since the sides are joined to the ends with dovetails this should prevent any wood movement problems. To be on the safe side you could lay a counter veneer between the solid wood and outer veneer (same color wood as the others with the grain running perpendicular to the others). Always veneer both sides.

ברכות,
הלל.
hallel

הודעהעל ידי gal291 » 06 פברואר 2009, 09:42

אני לא מבין גדול בעץ מלא בפורנירים קצת יותר...
פורניר מייצרים מהקליפה של העץ מלא ולכן אני לא מותא סיבה להדביק פורניר על עץ מלא.
כל מה שתרצה לעשות עם הפורניר ניתן לעשות עם עץ מלא לצבוע לחרוט.
פשות תקנה עץ דובדבן ותקבל את אותה דוגמא שהיית מקבל אילו היית מדביר פורניר דובדבן על עץ מלא.
gal291

הודעהעל ידי ranshara » 06 פברואר 2009, 13:18

גל שלום,
כל המטרה של הלל היא ליצור צורות ו/או ציורים בעזרת פורנירים בגוונים שונים או בכיוונים שונים כאשר חותכים פורנירים בצורות שונות ומדביקים אותם על משטח זה לצד זה.
לדוגמא :
http://www.youtube.com/watch?v=q2Ry0k0iUlw

רן.
ranshara
מנהל פורום

הודעהעל ידי gal291 » 06 פברואר 2009, 23:17

היי הלל
יש עץ מלא מחובר שנקרא בוצר בלוק ו או תלת שכבתי ועליהם ניתן להדביק פורניר משולש דובדבן
מומלץ להשתמש בבוצר דובדבן שגם בקנטים תשמר הטקסטורה...
gal291

הודעהעל ידי Alex Milch » 07 פברואר 2009, 12:11

אתה ממשיך להתעקש על דבר לא רלוונטי, גם אחרי שהסבירו לך, אנא קרא את כל הפוסטים. שוב, רוצים לעשות MARQUETRY, "מוזייקה מעץ", לא קשור למשולש, משתמשים בפורנירים רגילים מסוגים שונים. חפש בגוגל, יש מלא חומר.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי mopet » 07 פברואר 2009, 17:35

בנוגע לשאלה, אני לומד לבד מספר ומהאינטרנטץ התנסתי במספר טכניקות שונות וכרגע הטכניקה המועדפת עלי היא חיתוך בעזרת מסור נימה ידני fret saw. זה לוקח המון זמן אך אני חובב של מלאכות יד עדינות.[/quote]

בקשר לשאלה שלך אז, יודעת שכך עשו בעבר ויודעת שכך גם מתקנים פורניר שבור על רהיט ישן קרי, רסטורציה.
לכן, אם אתה יכול, מציעה לך לעבור באחת הסדנאות לרסטורציה (במילא, אין הרבה) ולשאול לעצה שמה.
ובקשר לציטוט, אתה יכול לעלות כמה קישורים לאתרים עליהם דיברת?
mopet

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־10 אורחים