חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

גמד, אבל עם כזה גדול...

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

גמד, אבל עם כזה גדול...

הודעהעל ידי Elisha Dvir » 15 ינואר 2009, 02:25

בסופו של דבר, אחרי שהבנתי שאצטרך להשתמש במקדחים גדולים (בסביבות 30 מ"מ) ליצירת המוצר שאני מפתח, קניתי מקדחת עמוד גדולה (32 מ"מ) - יד שניה. יכול להיות שאני מנסה לפצות על זה שיש לי מחרטה קטנטנה?
האיש שמכר לי אותה, ב-1000 ש"ח, קנה אותה, לפני שנה, במחיר של 3000 ש"ח (אימתתי את הנתון הזה) לפני מע"מ. הוא עצמו לא עשה בה שום שימוש (התכוון לפתוח מסגריה עם שותף אבל... אתה יודע איך זה).
למרות שהמוצר הזה הוא חיקוי של חיקוי של מותג סיני מקורי, נראה לי שחלק מהדברים נעשו שם כהלכה.
לכל אלה שביקשו ממני להציג אותה - להלן תמונתה וכמה נתונים:
הגובה שלה (בלי הנעליים שהרכבתי לה) 1.70 מ, משקלה - כ-100 ק"ג, מנוע 1.5 כח סוס, יש לה ממסרת שמסובבת את המקדח בטווח מהירויות שנע בין 110 ל-2880 סל"ד ותפס המקדח הוא מורס 3.
אחרי נסיון קידוח אחד במקדח גדול אני יכול לאשר שהיא ממורכזת היטב ונוחה לשימוש.
מאחר שהיא היתה מונחת בסככה פתוחה בחצר, הייתי צריך לבצע שיפוץ קל שכלל ניקוי מחלודה, שימון, צביעה של הבסיס והמדף והחלפת מתג ההפעלה שהתקלקל. כמו כן חיברתי את הבסיס שלה לשני לוחות על מנת להרחיבו מעט ובכך לעקוף את הצורך לרתק אותה בברגים לרצפה (הסדנה שלי היא, אחרי הכל, חדר מגורים גדול שהופקע לטובת המאמץ להצלת הפלנטה). הלוחות האלה מאפשרים לי גם לגרור אותה מבלי לשרוט את האריחים.
הבעיה היחידה שלא נפתרה לשביעות רצוני היא - שיוור (Alignment) גלגלי הממסרת. להערכתי אם הייתי מצליח להוריד את הפולי של המנוע בכחמישה מילמיטר, הייתי יכול להקטין את בלאי הרצועה ולהחליש את רעש הממסרת במהירויות הגבוהות. ניסיתי לשחרר את בורג הסברוג (אלן) שמהדק אותו אל השגם (קייל) ולהכות עליו (בתיווך בלוק עץ), אבל להערכתי הצלחתי להנמיך אותו במילמטר אחד בלבד.
קבצים מצורפים
Dalta drill press.jpg
Dalta gear.jpg
Elisha Dvir
סופר משתמש

Re: גמד, אבל עם כזה גדול...

הודעהעל ידי yd » 16 ינואר 2009, 12:09

יכול להיות שלפולי יש מקום משלו ולכן לא הצלחתה להזיזו .הפיתרון הוא ללכת ל
למסגר ותבקש ממנו שיחרוט לך את הפולי ויקצר את אורכו למה שמתאים לך.
yd
סופר משתמש

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד