מחפש המלצות למסור סרט.
נגריה קטנה- צריך מקום קטן
כמה שיותר שקט.
תודה רבה!
מסור סרט
14 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
Re: מסור סרטאני משתמש במסור סרט Metabo BAS 261 ומרוצה מאוד מהביצועים שלו. מדובר במסור קטן ושקט.
כדי להפיק ממנו את המקסימום, חשוב לדעת לכוון ולכייל את המסור, וכן להתקין להב איכותי. להב ברוחב "0.5 עם 3 שיניים לאינץ' שיפר משמעותית את יכולת הניסור. לאור העובדה שלא מדובר במנוע חזק במיוחד, יש לעבוד לאט ובסבלנות. עד כה המסור מתמודד מצויין עם עצים קשים ,כמו אלון, בעובי של עד 1 צול (2.5 ס"מ), ועם עץ אורן אין לו שום בעיה בכל עובי. חשוב לציין כי מסור כזה מיועד לבניית רהיטים בגודל בינוני, ופחות מיועד לפריסת גזעי עץ וכדומה. בנוסף לסוג העץ והעובי, יש גם חשיבות רבה לסוג החיתוך. 1. חיתוך רוחב (Crosscut), זהו החיתוך הקל ביותר עבור המסור. הלהב חותך בניצב לסיבים, והמסור מתקדם ללא התנגדות משמעותית. 2. חיתוך אורך (Ripcut): חיתוך המקביל לכיוון הסיבים. כאן המנוע נדרש למאמץ רב יותר. 3. פריסה לעובי (Resaw): זהו האתגר הגדול ביותר עבור כל מסור סרט. בחיתוך זה אנו מנסרים את העץ על הצד הצר שלו, כדי לקבל לוחות דקים יותר. מכיוון ששטח הפנים של הלהב שנמצא בתוך העץ הוא מקסימלי, נוצר חיכוך רב שמכביד מאוד על המנוע. לכן, במסורים עם מנוע בעל הספק צנוע, יש לקחת את הנקודות הנ"ל בחשבון, ולתכנן את העבודה כך שלא תכביד על המסור ושלא תשחק את הלהב.
Re: מסור סרטמעניין מה שאתה אומר. הייתי חושב שדווקא לחתוך עם הסיבים יהיה קל יותר מאשר בניצב לסיבים.
Re: מסור סרט
היי, אני לרוב עובד עם כלים ידניים, וכשמנסרים עם מסור ידני אז באמת מרגישים את ההבדל. כל מי שעובד בעיקר עם כלים ידניים יודע כמה שפעולת הפריסה (Resaw) קשה ומייגעת. זו הסיבה שרבים נוטים "להתפשר" ולקנות מסור סרט במיוחד עבור ניסורים לאורך. אפילו המאסטר פול סלרס משתמש במסור סרט חחח. ממה שהבנתי, הסיבה שבגללה חיתוך לאורך יותר קשה מחיתוך בניצב, היא אופן פינוי הנסורת. בחיתוך בניצב מתקבלת נסורת דקה (אבק) שקל לפנות אותה. לעומת זאת, בחיתוך לאורך מתקבלת נסורת בצורת שבבים דקים וארוכים שסותמים את המרווחים בין השיניים, מה שגורם למסור להפסיק לחתוך, וכתוצאה נוצר המון חיכוך שיוצר חום ועומס. עוד סיבה אפשרית היא שחרור מתחים בעץ. בחיתוך לאורך, המסור מפריד בין סיבי העץ, מה שגורם לשחרור לחצים בעץ, וזו הסיבה שבגללה העץ נוטה להיסגר על הלהב (אחת הסיבות ל- Kickback בניסור עם מסור שולחן), הסגירה הזו גורמת למנוע (או ליד, במקרה של ניסור ידני) לעבוד קשה. ויכול להיות שיש עוד סיבות לכן, חשוב מאוד להשתמש בלהב ייעודי עבור כל סוג חיתוך, כי השיניים מושחזות בצורה שתתאים לפינוי נסורת אופטימלי: בחיתוך בניצב, השיניים פועלות כמו סכינים שחותכות את הסיבים, ובחיתוך לאורך הן פועלות כמו מפסלות שתולשות את הסיבים.
Re: מסור סרטתודה על המענה המפורט. נושא התאמת הלהב הוא נכון מאוד, בעיקר בידני אבל לא רק. אבל הניסיון שלי - ויש לציין שאני עובד בעיקר עם אורן - הוא שניסור לאורך מתקדם מהר יותר ובקלות יותר. במשור הידני יש לי צד אחד שמיועד לניסור בניצב וצד אחד שמיועד לניסור לאורך. בג׳יגסו ובמסור העגול אני לא טורח להחליף להבים.
אני גם עובד בדרך כלל עם חתיכות קטנות יחסית. אולי בגלל זה החוויה שונה משלך (מניח ששחרור הלחצים פחות משמעותי). ועדיין - מעניין שיש לנו חוויות הפוכות.
Re: מסור סרטתודה על שיתוף הניסיון שלך,
אין ספק שרמת הקושי בחיתוך היא פונקציה של כמה משתנים במקביל: סוג העץ, צפיפות החומר, המידות שלו, מצב ההשחזה, הסט (set) של המסור, מספר השיניים לאינץ' (TPI) וכו'.. מדהים איך שילובים שונים של הגורמים האלה יכולים לשנות משמעותית את תחושת הקושי, כך שאותו סוג חיתוך יכול להיות פשוט יחסית במקרה אחד ומאתגר יותר במקרה אחר. אני חושב שזה מה שיפה בנגרות, עבודה עם חומר חי, שהתוצאה מושפעת מהמון גורמים, מה שמציב אתגרים וחוויות שונות.
Re: מסור סרטתודה רבה על התשובות! בהחלט המטאבו נראה אופציה מעולה. יש באותו מחיר בערך את פרנהיט קרמיק של אבירם שליט. ראיתי בעבר המלצות על החנות מישהו מכיר את המסור שרט שלהם?HOLZSHNIT HO-807
Re: מסור סרטאמיר, כאחד שיש לו מסור שולחני (נכון? ) מה עוזר לך מסור סרט בגודל כזה? פריסות בקטנה, ריפ קשה, מה אתה מקבל ממנו?
הייתי שמח מאוד לו יכולתי להכניס מסור סרט למצבת אבל זה אמור להיות משהו שייתן לפחות 17-20 גובה וזה אומר הרבה מקום
Re: מסור סרט
היי אדי, בתחילת דרכי בבניית רהיטים בשיטת הנגרות המסורתית, עבדתי אך ורק עם כלים ידניים. כל עוד זה היה בגדר תחביב הכל היה מצויין. כשהתחלתי לקחת עבודות בתשלום, הבנתי שזה פשוט לא פרקטי להקציע ידנית במשך כמה ימים רק כדי להכין את העץ לעבודה. לכן קניתי מקצוע קובייה (Scheppach PLM1800), שנמצא אצלי עד היום. אני מיישר צד אחד עם מקצוע ידני, ואז מכניס את העץ למקצוע הקובייה כדי להקציע את הצד השני ולהגיע לעובי הרצוי. בהמשך, הייתה לי עבודה שבה מסור שולחן יכול לעזור לי בלקצר לי את הזמן ולייעל את התהליך. קניתי אחד (גם של Scheppach), אך בסופו של דבר מכרתי אותו, בעיקר בגלל הרעש והסיכון. לאחר כמה שנים של קנייה ומכירה של כלי עבודה, הגעתי לנוסחה שמתאימה לי ולסגנון העבודה שלי: כלים ידניים + מקצוע קובייה + מסור סרט קטן. במסור הסרט הקטן שלי אני משתמש בעיקר לחיתוכי אורך, לפריסה קלה ולחיתוך צורות. אני מבצע את החיתוכים הארוכים במסור הסרט, ולאחר מכן מנקה ומיישר את החיתוך עם מקצוע ידני. אני מספר את כל זה כדי להדגיש שלימוד בניית רהיטים הוא מסע של ניסוי וטעייה, עד שמגיעים לנוסחה המדויקת שמתאימה לסגנון העבודה האישי, לגודל הסדנה ואפילו למיקום בו עובדים (שכנים, עבודה מדירה פרטית וכו'). אני מאמין שכל אחד עבר את הרגע הזה שבו הוא חשב שכלי מסוים יפתור לו את כל הבעיות, רק כדי לגלות שהוא לא באמת מתאים לו. וזה בסדר גמור, זה חלק בלתי נפרד מתהליך הלמידה.
Re: מסור סרטגם לי אין ג׳וינטר ( מקצוע עליון ) משתמש בלוח mdf מישר עליו את העץ ומקציע במקצוע עובי, הוא משמש גם כמשטח ארוך יותר למקצוע, אני הופך אותו ומקציע עליו את הלוחות המיושרים בצד אחד, נראה שזהו תהליך מהיר יותר מזה שתיארת, במקצועות ידניים אני משתמש לצרכים ספציפיים לא משמשים ככלים עיקריים.
14 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־16 אורחים | |||||