שלום חברים
1. פרסתי עץ זית בקוטר 45 ס"מ לפרוסות של 3 ס"מ
האם יש דרך מהירה לייבש אותם, אולי בתנור
2. יש לי עוד גזע של זית בקוטר 25 ס"מ, האם כדאי לייבש שלם או שאפשר גם לפרוס אותו
תודה מראש
ייבוש עץ זית
6 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
ייבוש עץ זיתשלום חברים
1. פרסתי עץ זית בקוטר 45 ס"מ לפרוסות של 3 ס"מ האם יש דרך מהירה לייבש אותם, אולי בתנור 2. יש לי עוד גזע של זית בקוטר 25 ס"מ, האם כדאי לייבש שלם או שאפשר גם לפרוס אותו תודה מראש
Re: ייבוש עץ זיתייש אפשרות לייבש בתנור, אבל בדרך כלל ממליצים לעשות זאת רק לחתיכות קטנות יחסית, בגלל סכנת עיוות והיסדקות.
האם מדובר ברוסות רוחב או אורך? איך פרסת, אם מותר לשאול?
Re: ייבוש עץ זיתמותר לשאול..
עץ זית בחצר פרטית שרצו להקטין לו את הגובה הפרוסות הם בקוטר 45 לרוחב העץ אתמול יבשתי אחת בתנור עדיין לא התייבש לגמרי, אבל נסדק רק בפינה אחת (שהיתה בלי קליפה)
Re: ייבוש עץ זיתחתכתי עם מסור שרשרת
וזה מעלה שאלה נוספת איך להקציע, אפשר במקצוע ידני חשמלי /דיסק עם נייר ליטוש, או שכדאי לקנות מלטשת סרט
Re: ייבוש עץ זיתתלוי מה עומק החריצים שאתה רוצה להעלים. מלטשת אורביטלית מורידה חומר ממש לאט, כך שאם מדובר בחריצים של ממש, זה יקח המון זמן. לא מעשי.
מקצוע ידני אולי יוכל לעשות את העבודה, אבל הוא צריך להיות ממש טוב כדי לתת תוצאה יפה בניצב לסיבים. מלטשת סרט ומקצוע חשמלי יעשו את העבודה, אבל צריך לעבוד איתם בזהירות. בתפעול לא נכון הם עלולים "לצלק" את העץ. שיטה נוספת שלא הזכרת היא שימוש בראוטר וג׳יג שקל יחסית לבנות. יש הרבה מדריכים ברשת. תוספת - יש גם אופציה להשתמש בדיסק עם מתאם לנייר שיוף. אבל כמו מלטשת הסרט, צריך לעבוד בזהירות. זה כלי שמוריד הרבה חומר מהר יחסית.
6 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־15 אורחים | |||||