חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

פירוק מגירות משולחן

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

פירוק מגירות משולחן

הודעהעל ידי ranb » 10 אוקטובר 2025, 12:49

היי,
יש לי שולחן שאני מנסה לפרק ממנו את המגירות (אני לא מצליח להכנס עם הכיסא פנימה הידיות של הכסא נתקעות במגירות)
המגירות נשלפות ללא בעיה הבעיה היא שמתחתן יש דיקט שאני לא מצליח להבין איך לפרק.

בצד הימני החיצוני ראיתי כמה ברגים והוצאתי אותם
באמצע מתחת לדיקט גם ראיתי כמה ברגים והוצאתי אותם
בצד השמאלי אני לא רואה ברגים אולי הם מתחת לציפוי
ומאחורה יש לא מעט מסמרים
גם אחרי ששיחררתי את הברגים שראיתי זה לא זז בכלל...

להלן תמונות של כל הצדדים:
השולחן:
1.jpg

ימין חיצוני (נראה שיש פה גם מסמרים את הברגים שראיתי שיחררתי):
ימין חיצוני.jpeg

ימין פנימי:
ימין פנימי.jpeg

שמאל חיצוני:
שמאל חיצוני.jpeg

שמאל פנימי:
שמאל פנימי.jpeg

אחורה חיצוני (לא מעט מסמרים):
אחורה חיצוני.jpeg

למטה אמצע (ברגים שראיתי שיחררתי):
למטה אמצע.jpeg

אשמח להבין איך להוציא את הדיקט הזה (או לחלופין טלפון של נגר מומלץ בירושלים שיכול לבוא ולהוריד את זה)

תודה רבה וחג שמח :D
ranb

Re: פירוק מגירות משולחן

הודעהעל ידי ניקו » 11 אוקטובר 2025, 07:18

קשה לדעת מהתמונות, אבל ייתכן שמכלול המגרות מודבק. אם אתה בטוח שהוצאת את כל הברגים והמסמרים הרלונטיים, תנסה לקחת פטיש, ותן כמה מכות מתוך ״המגירה״ כלפי מטה. אולי זה ישחרר את הדבק. (זה יהיה קשה כי אין לך חלל לתנופה. אם אתה לא מצליח לייצר מכה נורמלית, תנסה אולי להכניס קרש עבה לתוך חלל המגירה ולהכות בו.) אם זה לא עובד אפשר להשתמש בג׳גסו, מפסלות, וליטוש - אבל לא אתפלא אם זה יעלה לך יותר מלקנות שולחן חדש באיקאה או משהו
ניקו
סופר משתמש

הודעהעל ידי ranb » 11 אוקטובר 2025, 12:34

ניקו כתב:קשה לדעת מהתמונות, אבל ייתכן שמכלול המגרות מודבק. אם אתה בטוח שהוצאת את כל הברגים והמסמרים הרלונטיים, תנסה לקחת פטיש, ותן כמה מכות מתוך ״המגירה״ כלפי מטה. אולי זה ישחרר את הדבק. (זה יהיה קשה כי אין לך חלל לתנופה. אם אתה לא מצליח לייצר מכה נורמלית, תנסה אולי להכניס קרש עבה לתוך חלל המגירה ולהכות בו.) אם זה לא עובד אפשר להשתמש בג׳גסו, מפסלות, וליטוש - אבל לא אתפלא אם זה יעלה לך יותר מלקנות שולחן חדש באיקאה או משהו

הבנתי תודה רבה
ranb

הודעהעל ידי avian » 12 אוקטובר 2025, 08:49

אפשרות נוספת, אם אני גוזר ממה שראיתי בארונות, היא שהמדף הזה מקובע עם פינים שנכנסים לחורים בפלטות האנכיות ובפלטה שאתה רוצה לפרק, ולכן כדי לפרק את המדף צריך בעצם לפרק את השולחן, או לפחות את הדופן השמאלית שלו.
מהניסיון שלי עם רהיטים תעשייתיים כמו זה - שימוש בדבק דווקא לא ממש נפוץ.
אבל ני שאתה מפרק הכל, נסה לראות אם אתה רואה אלמנטים עגולים, בדרך כלל הם עשויים מתכת, בפני המדף שאתה מנסה לפרק. זה יכול להיות בצד העליון או התחתון, קרוב לקצה הלוח.
אם יש כאלו, סובב אותם חצי סיבוב ותראה אם נחשף פין מתכת. זה מהדק מקובל לקיבוע מדפים.
avian
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־6 אורחים