חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מכונת הקצעה מיישרת

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

מכונת הקצעה מיישרת

הודעהעל ידי Meniho » 20 יולי 2025, 11:49

שלום לכולם,

לאחרונה התחלתי לאסוף ולפרק משטחי עץ שמגיעים אלי הביתה או שאני מוצא בסביבה.
יש לי מיני סדנה על הגג עם כלים מתאימים כמו מסור שולחן וגרונג.
כמובן שאני מנסה לקבל חתיכות זהות באורך וברוחב אבל כעת אני מעוניין שיהיה ישרות וחלקות.
רציתי לבקש המלצה על מקצוע מיישר, חד פאזי שיכול להתאים לחובבן, אבל כמובן שאני מחפש נוחות בעבודה.
כמו כן מבחינה סמנטית הנושא קשה לחיפוש, בחלק מהמקומות השם הוא מקצוע תחתון או עליון/ מיישרת או ג'וינטר.

תודה למגיבים
Meniho
משתמש ותיק

Re: מכונת הקצעה מיישרת

הודעהעל ידי אמיר ח. » 20 יולי 2025, 18:30

שלום,
השמות הנפוצים הם מיישרת\מקצוע עליון\Jointer.
כשאומרים מקצוע תחתון, אז לרוב מתכוונים למקצוע קובייה (Planer).

משתמשים במיישרת (מקצוע עליון\Jointer) לצורך יישור עץ עקום, יצירת שתי פאות ב- 90 מעלות, יישור צדדים לצורך הדבקות.
אבל, אם הפרוייקט דורש שהעץ יהיה גם עם שני צדדים מקבילים, או שיש צורך להגיע לעובי ספציפי, אז אתה צריך בנוסף גם מקצוע קובייה (Planer).

אין לי המלצה על מיישרת, רק רציתי להעלות את הנקודה שקיים הבדל בין שתי המכונות, כדי שתדע לבחור את המכונה (או את שתיהן) המתאימה יותר לאופי העבודה שלך.
אמיר ח.
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 21 יולי 2025, 15:56

מה התקציב שלך וכמה מקום פנוי יש לך?
כמו שאמרו כאן, עקרונית צריך שתי מכונות יעודיות כדי להשיג את שתי המטרות שהגדרת- שוליים ישרים ופני שטח חלקים.
אבל רק עקרונית. כי אפשר למשל ליישר שוליים עם משור שולחן, בעזרת ג׳יג פשוט יחסית. זה ידרוש קצת יותר תשומת לב וזמן מאשר שימוש בג׳וינטר, אבל עדיין מעשי. את החלקת פני השטח אפשר לבצע בעזרת מקצוע חשמלי ידני (או ידני לגמרי, אבל זה דורש כמובן יותר מאמץ). גם במקרה הזה נדרשת יותר השקעה ותשומת לב מאשר עם מקצוע קוביה, אבל מדובר בכלי קטן וזול בהרבה.
ויש, אגב, עוד אופציות להשיג כל אחת מהמטרות שהגדרת, ולכן כדאי לדעתי להתחיל מלענות על שתי השאלות שבפתיחה.
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי Meniho » 22 יולי 2025, 10:17

תודה,

מבחינת מקום, אני עובד על הגג אצלי בבית והוא מקורה (100מ"ר) אבל בחורף הציוד חוזר סדנה שהיא קטנה.
התקציב הוא בהתאם לנוחות של הציוד.
כמו שציינתי אני בעיקר מתכוון לפרק משטחים ולהפוך לחתיכות אחידות.
Meniho
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Se7eN » 22 יולי 2025, 21:15

למשטחים הייתי קונה מקצוע עובי (planer/thicknesser) ולא מיישרת, כי בלוחות דקים כמו שיש במרבית המשטחים זה יותר אפקטיבי לדעתי. את החלק של ה-jointing אפשר לעשות בקלות עם ג'יגים למסור שולחן, או בעבודה ידנית לא מסובכת.
Se7eN
מנהל פורום

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־4 אורחים