ראשית, בואו נבין על מה אנחנו מדברים. המטרה היא לבנות קופסא מרובעת (או מלבנית) שבה התחתית יותר קטנה מהפתח העליון. בסגנון של המודל שבקובץ הסקטש-אפ המצורף. אנחנו נגביל את הדיון לקופסאות בהן כל הצלעות נטויות באותה זוית. ניתן, אמנם, לפתור את הבעיה עבור זויות שונות, אבל זה קצת יותר מסובך.
במבט ראשון הבעיה נראית פשוטה - כל מה שצריך זה לחתוך את הדדפנות בזוית הנכונה ולחבר. זה נכון, אבל הבעיה היא שהמידות של הלוחות שונות מהמידות של הדפנות, זויות החיתוך שונות מהזויות שבתוכנית ובכל החיתוכים אין אף זוית ישרה אחת.
בהודעה הזו אני אראה איך לחשב את הזויות הנכונות, ואיך להכין את הג'יגים הדרושים לחיתוך מדוייק. (הג'יגים דרושים לכלים ידניים. את כל החיתוכים אפשר לעשות בפנדל, או במסור שולחני על להב מוטה ו-miter fence). ההודעה הבאה תראה איך מחשבים את מידות הלוחות כך שיתאימו לתוכנית, ואחריה נראה איך לסמן ולחתוך את הזנביונים.
הנה היטל חזית של הקופסה:
כל הזויות נגזרות מהשיפוע של הדפנות - A:B. זהו גם השיפע של השפות העליונות והתחתונות של הדפנות. במקרה הזה השיפוע הוא 1:4, וכל הדוגמאות מתאימות לשיפוע הזה.
לחישוב הזויות של הקצוות של הדפנות נשתמש בנייר עבודה כמו זה: (רצוי לעבוד עם נייר משובץ - התוכנה איתה יצרתי את הקובץ לא מוסיפה את המשבצות...)
משרטטים שני קוים ניצבים (שחורים בדוגמא), ומודדים את המרחקים A ו-B על הצירים.
מודדים את W - המרחק בין A ל-B, ומסמנים את הנקודה W. הזוית OAW היא הזוית בה צריך לחתוך את קצוות הקרשים. כדי לבצע חיתוך מדוייק אני מעתיק את הזוית לפיסת MDF (מוסטת קצת כדי שלא יהיו קצוות חדים)
וחותך מעצור לשוטינג-בורד:
למי שלא עובד עם שוטינג-בורד, זוהי הזוית שבה צריך לכוון את ה-miter-fence.
השפה של הדפנות אינה ניצבת לפנים שלהן. כדי לחשב את זוית השיפע של השפה מודדים מהנקודה W את המרחק A, ומקבלים את הנקודה K. מ-K מורידים אנך לקו AW, מודדים את אורך האנך KL, ומעתיקים ל-OT. הזוית OTB היא השיפוע של השפה. זו הזוית בה צריך להטות את הלהב של המסור כשמנסרים את השפה.
בשביל להשיג את זה על השוטינג-בורד אני יוצר רמפה משופעת בזוית הזו:
ומדביק אותה לשוטינג-בורד:
זהו להיום...