חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מה החומר האידאלי לדלת ארון?

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

מה החומר האידאלי לדלת ארון?

הודעהעל ידי avian » 15 יוני 2023, 23:41

אני מתכנן למחזר חלק מארון פתוח מחדר ארונות שפורק לארון בחדר של אחד הילדים - מה שידרוש, בין השאר, הוספת דלתות.
אני מתלבט בין MDF (כבד אבל שטוח מאוד) לבין סנדוויץ' (קל יותר אבל טוענים שעלול להתעוות, למרות שלא נתקלתי בזה בעצמי) ואשמח לשמוע את דעתכם.
אגב, הופתעתי לגלות ש-mdf עולה כמו סנדוויץ', ואף יותר. תמיד חשבתי שהוא זול יותר, בדומה לסיבית.
avian
סופר משתמש

Re: מה החומר האידאלי לדלת ארון?

הודעהעל ידי itzikdiy » 16 יוני 2023, 08:14

מההיכרות שלי (וגם ממה שיש בבית), סנדוויץ מיועד יותר לגוף הארונות כי הוא חזק ועמיד יותר (גם למים).
חזיתות (מגירות ודלתות) עושים מMDF, שפחות מתעוות ושומר על הצורה לאורך זמן. (אפשר גם סנדוויץ בירץ' שאיכותי יותר אבל גם עלול להשתנות).

(יש לי בבית ארון הזזה שכולו MDF, גם הגוף וגם החזיתות).
רעיונות עשה זאת בעצמך ונגרות - XDIY with Itzik
ערוץ יוטיוב - https://www.youtube.com/c/itzikdiy
בלוג - https://www.itzikdiy.com
סמל אישי של המשתמש
itzikdiy
מנהל פורום

הודעהעל ידי avian » 16 יוני 2023, 23:44

ארון שאתה בנית? הוא בטח שוקל המון - אני מופתע כל פעם מחדש מהמשקל כשאני מרים פיסת MDF...
אחד היתרונות שתמיד מזכירים לגבי MDF הוא העובדה שהוא מקבל חריטות למינהן (שוליים מעוגלים או עיטורים) בצורה טובה יותר מסנדוויץ'. אבל אז השאלה היא איזה גימור עושים, אין מה לקנות לוח מצופה מלמין אם מתכננים קצה מעוגל, למשל. האם צבע/לכה יתנו הגנה משריטות ברמה של מלמין? לא נראה לי.
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי itzikdiy » 17 יוני 2023, 11:06

avian כתב:ארון שאתה בנית? הוא בטח שוקל המון - אני מופתע כל פעם מחדש מהמשקל כשאני מרים פיסת MDF...
אחד היתרונות שתמיד מזכירים לגבי MDF הוא העובדה שהוא מקבל חריטות למינהן (שוליים מעוגלים או עיטורים) בצורה טובה יותר מסנדוויץ'. אבל אז השאלה היא איזה גימור עושים, אין מה לקנות לוח מצופה מלמין אם מתכננים קצה מעוגל, למשל. האם צבע/לכה יתנו הגנה משריטות ברמה של מלמין? לא נראה לי.

הMDF זה לא ארון שבניתי, אלא קנוי.

אני בניתי פעם ארון והכנתי דלתות מלוחות סיבית מצופות מלמין שהזמנתי עם קנט. עברו כמה שנים טובות והם לא התעוותו (והן מאוד גדולות, כ50 *240).
לדעתי האופציות שלך הן MDF או סיבית עם מלמין. לא זוכר שראיתי דלתות או חזיתות מגירות מסנדוויץ .

אתה מתכנן קצוות מעוגלים? אז MDF.

בדיוק בניתי שולחן כתיבה עם שאריות של אורן, לוחות סנדוויץ וMDF מצופים פורמייקה.
השתמשתי בMDF למגירות, ועיגלתי אותן עם טרימר בקצוות. את הכל צבעתי עם פריימר 123 ואז צבע נוסף (גם בחזיתות וגם מסביב).

לא הבנתי אם אתה רוצה חזיתות מעוגלות וצבועות ידנית. אם לא, פשוט תזמין לוחות MDF מצופות פורמייקה או לוחות מלמין אם קנט.
סמל אישי של המשתמש
itzikdiy
מנהל פורום

הודעהעל ידי avian » 17 יוני 2023, 16:07

אני מנסה להבין מה אפשרי, כדי שאוכל להחליט מה אני מעדיף.
דלתות עם קצה מעוגל הן כנראה המועדפות מבחינת מי שתהיה בעלת הארון, אבל לא במחיר של עמידות לשריטות ונוחות ניקוי.
מניסיונך עם הפרויקט שציינת - האם mdf "טבעי" (משמע ללא ציפוי מלמין או פורמייקה) עם גימור צבע מציג עמידות טובה לשריטות והיינו קל לניקוי?
ולגבי דלתות מסנדוויץ' - בבית הורי היה מטבח עם דלתות סנדוויץ', וכשהבית נמכר אחרי שלושים שנה, כל הדלתות עדיין היו שטוחות כמו כדור הארץ באתרי קונספירציה. ובעצם, יש להם עדיין בבית ספריה מאותה תקופה (בערך בת ארבעים), עם דלתות מסנדוויץ' שעדיין נראית נהדר.דוגמת הפורמייקה (מראה "עץ" בצבע ירוק) חושף את גילה, אבל כל הדלתות עדיין ישרות לחלוטין, מפולסות למשעי, והמדפים נטולי בטן, למרות עשרות שנים של נשיאת אנציקלופדיות... מסוג הדברים שגורמים לך למלמל "היום כבר לא בונים ככה..."
נערך לאחרונה על ידי avian בתאריך 18 יוני 2023, 08:10, נערך פעם אחת בסך הכל.
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 17 יוני 2023, 17:50

זה באמת מבאס, אבל הדיקטים של פעם לא זמינים לרכישה היום. מספיק להציץ על הדופן, פעם היו שורות ישרות ומדויקות, היום חוץ מבירצ' איכותי אתה תמיד רואה שם גלים וגבעות וחתיכות קטנות שדחוסות בין לבין.
הבעיה של עוות היא פשוטה - אם זה יקרה, לא תוכל לתקן, ואז כל ההשקעה בחומר ובעבודה ירדה לטימיון. אנחנו בדיוק בונים עכשיו את המטבח ויש נוסחה קלאסית שכולם עובדים איתה - גוף מדיקט וחזיתות MDF
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי itzikdiy » 17 יוני 2023, 20:03

avian כתב:אני מנסה להבין מה אפשרי, כדי שאוכל להחליט מה אני מעדיף.
דלתות עם קצה מעוגל הן כנראה המועדפות מבחינת מי שתהיה בעלת הארון, אבל לא במחיר של עמידות לשריטות ונוחות ניקוי.
מניסיונך עם הפרויקט שציינת - האם mdf "טבעי" (משמע ללא ציפוי מלמין או פורמייקה) עם גימור צבע מציג עמידות טובה לשריטות והיינו קל לניקוי?
ולגבי דלתות מסנדוויץ' - בבית הורי היה מטבח עם דלתות סנדוויץ', וכשהבית נמכר אחרי שלושים שנה, כלה דלתות עדיין היו שטויות כמו כדור הארץ באתרי קונספירציה. ובעצם, יש להם עדיין בבית ספריה מאותה תקופה (בערך בת ארבעים), עם דלתות מסנדוויץ' שעדיין נראית נהדר.דוגמת הפורמייקה (מראה "עץ" בצבע ירוק) חושף את גילה, אבל כל הדלתות עדיין ישרות לחלוטין, מפולסות למשעי, והמדפים נטולי בטן, למרות עשרות שנים של נשיאת אנציקלופדיות... מסוג הדברים שגורמים לך למלמל "היום כבר לא בונים ככה..."

לא צבעתי משטח MDF ללא ציפוי אלא רק את הצדדים שלו... אבל, כן צבעתי בפרויקט האחרון את המשטח העליון של השולחן, וזו פעם ראשונה שאני צובע משטח יחסית גדול בצבע (ולא סתם לוחות צרים). אמנם זה לא מה שאתה מתכוון לעשות כי במקרה שלי הייתה פורמייקה וצבעתי עם פריימר וצבע, אבל אני מתייחס לזה שצביעת משטח גדול בצורה שתיראה יפה זה יחסית מאתגר. אני למשל צבעתי עם רולר מספר פעמים ותמיד ראו את הפסים של הקצוות של הרולר (ספוג). לבסוף אחרי שהתייאשתי, נזכרתי שיש לי נייר מים 2000, אז שפכתי קצת מים על המשטח וליטשתי עם נייר 2000 ויצא ממש חלק. עדיין, זו לא מעט עבודה.

אני מציין את זה כי אם תצבע דלתות, אלו משטחים גדולים וצריך שהצביעה תצא יפה אחרת יראו חוסר אחידות וזה מרגיז. לכן, הייתי הולך על ציפוי מלמין או פורמייקה, אלא אם כן אתה חושב שתתגבר על נושא הצביעה.

נזכרתי שפעם עלה עוד פוסט על צביעת MDF עם פיסטולט וגם שם צויין שזה לא היה פשוט - viewtopic.php?f=1&t=13522
סמל אישי של המשתמש
itzikdiy
מנהל פורום

הודעהעל ידי avian » 18 יוני 2023, 08:07

סבן, כן - שמתי לב שזו המתכונת היום, עם קצת חריגים של דלתות ממסגרת עץ מלא סביב פורניר/דיקט. אבל בדברים הללו אף פעם אי אפשר לדעת מה הסיבה - האם זה הכי טוב, או פשוט הכי זול/פשוט לביצוע...
איציק, אם אני מבין מה שאתה אומר, אז בעצם אין ממש אופציה לעשות באמצעים ביתיים דלתות עם שפה מעוגלת שיראו טוב.
ואולי הפתרון הוא פשוט לקנות דלתות מוכנות... הצצתי ברשת, ומצאתי כמה עסקים שמציעים מוצר כזה, אבל המחירים לא סבירים (דלתות לארון באורך 1.8 מ' יעלו יותר מארון קומפלט...). אם מישהו מכיר נגריה/בית עסק שמציע דלתות במחיר סביר - אשמח לשמוע!
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי itzikdiy » 18 יוני 2023, 15:20

avian כתב:סבן, כן - שמתי לב שזו המתכונת היום, עם קצת חריגים של דלתות ממסגרת עץ מלא סביב פורניר/דיקט. אבל בדברים הללו אף פעם אי אפשר לדעת מה הסיבה - האם זה הכי טוב, או פשוט הכי זול/פשוט לביצוע...
איציק, אם אני מבין מה שאתה אומר, אז בעצם אין ממש אופציה לעשות באמצעים ביתיים דלתות עם שפה מעוגלת שיראו טוב.
ואולי הפתרון הוא פשוט לקנות דלתות מוכנות... הצצתי ברשת, ומצאתי כמה עסקים שמציעים מוצר כזה, אבל המחירים לא סבירים (דלתות לארון באורך 1.8 מ' יעלו יותר מארון קומפלט...). אם מישהו מכיר נגריה/בית עסק שמציע דלתות במחיר סביר - אשמח לשמוע!

אני לא זוכר מאיזה איזור אתה.
אני הזמנתי פעם דלתות מוכנות של מלמין, ממחסן עצים כמיסה. אתה בעצם קונה פלטה 1.22 על 2.44, ומבקש חיתוכים במידות מסוימות, עם הדבקת קנטים ויש לזה תוספת מסוימת. אפשר גם לבקש קידוח לצירים אם אתה לא רוצה לעשות לבד.
יש להם אולי גם MDF.. צריך לברר אם המיקום מתאים לך.
סמל אישי של המשתמש
itzikdiy
מנהל פורום

הודעהעל ידי יאירכ » 18 יוני 2023, 15:46

גם אצל מאיר ממן ברחובות אפשר להזמין את אותו השירות.
אתה קונה פלטה, הם חותכים לך אותה למידות שאתה מבקש, שמים קנטים וקודחים חורים לצירים.

Sent from my Pixel 5a using Tapatalk
יאירכ
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־13 אורחים