חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

בניית פלטת בוצ'ר עבור כיור.

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

בניית פלטת בוצ'ר עבור כיור.

הודעהעל ידי מת להיות נגר » 16 אפריל 2023, 20:26

שלום וברכה לכל החברים
כמו שאתם רואים אני חדש כאן, ואני מת להיות נגר........... :D :D
האמת שכמעט מעולם לא התעסקתי עם עץ, אבל לאחרונה כל העניין של עשה זאת בעצמך מאוד מאוד משך אותי,
וכרגע יש לי חלום לבנות פלטת בוצ'ר יפה, עבור משטח שעליו אמור להיות כיור מונח.
בתחילה קניתי את ה"רהיט" הזה באלפיים שקל, למעשה איך שהוא התבטלה הקניה ואמרתי לעצמי אולי אני יבנה את זה לבד.
האמת שאין לי שום כלים לבנייה בעץ, אבל אולי זה יהיה שווה לי לקנות ואז יהיה לי לחיים את הדבר הזה שבטוח שהוא טוב.
אז אשמח לשמוע מהנגרים המקצועיים פה האם יש התיכנות שאדם פרטי כמוני יכול לבנת לבד פלטה, גודל 30 על 80 סנטימטר.
הסיבה שאני חולם על זה כי זה נראה לי מגניב לבנות לבד, והאמת שראיתי איזה סרטון ביוטיוב איך בונים פלטת עץ, מדביקים עצים יחד, וזה הפתיע אותי שזה נראה כל כך קל,
אז אם יש לכם מידע, דבקים, כלים, סוגי עץ, ועוד.
תודה מראש לכולם.
קבצים מצורפים
IMG-20230130-WA0001.jpg
מת להיות נגר

Re: בניית פלטת בוצ'ר עבור כיור.

הודעהעל ידי Se7eN » 17 אפריל 2023, 01:22

קודם כל ברוך הבא לפורום

מאיפה אתה בארץ?

ספציפית למשימה הזו צריך קצת ציוד יעודי. לכל בעיה ישנם הרבה פתרונות ואפשר לאלתר, אבל דווקא בהתחלה עדיף לדעתי לעבוד בשיטות המקובלות, ואחכ להתחיל להיות יצירתי.
בגדול צריך להתחיל עם קורות עץ, ישרות ובעלות חתך מלבני, באותו העובי. זה יחסית מורכב, ובלי כלים אפילו לא אפשרי לבד, אבל אפשר לקנות מראש חומר ולהקציע אותו בחנות או אצל נגר, וזה מאפשר להגיע לשלב הזה בלי כלים.
לאחר מכן צריך דבק וכליבות, או אמצעי אחר להפעלת לחץ רב וממוקד, כי הדבקה ללא לחץ לא עובדת, כשמשתמשים בדבק עץ רגיל ("צהוב"). לאחר מכן שיוף ועיבוד סופי, וזה מוכן

* אני יוצא מנקודת הנחה שהביטוי "בוצ'ר" מתייחס לפלטה שמודבקת מחתיכות. יש כמה דרכים, זו שתיארתי היא הכי קלה מבין "הבוצ'רים".
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי shimonc » 17 אפריל 2023, 07:42

ברוך הבא,
אני לא כמו קודמי רואה את זה אחרת.
אם אתה רוצה ללמוד להיות נגר תתחיל קודם בדברים יותר פשוטים.
תלמד ותוך כדי כך תרכוש כלים מתאימים.
אפילו עניין הדבק ה"צהוב" לא יעבוד כי צריך דבק לבן שעמיד בתנאי רטיבות של העמדת כיור.
משטח "בוצ'ר" הוא מהדברים היותר קשים ודורש ידע, נסיון, וכלים מתאימים.
בהצלחה.
shimonc
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 17 אפריל 2023, 07:50

אתה מתכוון לפלטת לאמי, בוצ׳ר אמיתי גם רוב הנגרים המקצועיים לא ממש יכולים לעשות ,יש צורך בציוד תעשייתי
עץ קשה כפי שבוודאי תרצה לפרויקט מגיע בד״כ לא מוקצע, כפי שמיכאל כתב בשביל זה צריך ציוד , אח״כ חיתוכים למידה ועיגול פינות.
חור גדול לחיבור הסיפון וחור לברז, לא נראה לי פרויקט diy למתחיל ללא ציוד, אבל אתה יכול להיות פרויקטור, להגיע לנגר שיבצע ואתה תוכל לצפות, כך תוכל ללמוד ולהבין.

http://www.weizman-wood.co.il/204928/%D ... 7%95%D7%A7

הסבר על לאמי ובוצ׳ר
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי מת להיות נגר » 17 אפריל 2023, 12:42

קודם כל תודה על כל העזרה והסיוע שהחברים נותנים כאן, מחמם את הלב.
האמת היא שאני לא נרתע גם מלקנות ציוד מסוים אם יצטרכו, בגלל שפשוט זה נכס לכל החיים, ואם יצא לי בוצ'ר טוב, ממילא זה לדעתי גם יכסה את נחיר העלות של הכלים,
בהנחה שהייתי קונה אותו ממפעל.
הסיבה גם שאני לא נרתע, זה בגלל זה שמדובר על פלטה נורא נורא קטנה ברוחבה, מדובר על 30 סנטימטר, שלדעתי אני יצטרך לחבר רק 3 קורות של 10 סנטימטר וזה יספיק לי,
יש לי כמה שאלות לחברים טובי הלב שענו לי, חלקם שאלות בור, אבל אתם מבינים שמעולם לא נגעתי בעץ,
1. איזה עץ כדאי לבחור לזה?
2. איפה קונים אותו?
3. ראיתי פעם סרטון ביוטיוב על אחד שבנה ממשטחים שולחן מטורף, לבוצ'ר עץ משטחים גם טוב?
4. איפה אני קונה דבק לבן ומה העלות שלו?
5. מה זה כליבות? [מקווה שכתבתי נכון]
6. ואיזה כלים אני צריך בשביל כזה אירוע,? אולי אני יקח מגמ"ח כלי עבודה, [ככה אני יחסוך את ההוצאה על הכלים לבנתיים]
7 . האם אני יכול להשתמש בשביל ללחוץ את הקורות זה לזה, באזיקונים חזקים?
תודה לכולם.
ואגב אני מבני ברק לשאלת @Se7eN
תודה לכולם.
מת להיות נגר

הודעהעל ידי Israelgrn4 » 17 אפריל 2023, 18:38

ברוך הבא.
אם תחפש בפורום שלנו בחודש פברואר, ב-18.02.23 עץ מילה/אשה. וגם ב- 20.02.23 לavian, יצירת פלטה מעץ
מלא, תוכל להחשף לפעולות שאתה מבקש לעשות.
בכל מקרה,למרות שזו עבודה פשוטה, זו תהיה חתיכת עבודה גם לנגר ותיק שיש ברשותו ציוד נכון ויעודי.
בהצלחה.
Israelgrn4
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 17 אפריל 2023, 21:19

1. יש הרבה שיכולים להתאים. הנפוצים - אלון ובוק.
2. מי השרון בפ"ת, אבל בטוח יש עוד מקומות שכנראה יהיו זולים יותר - חפש בפורום וגם ברשת.
3. משטחים יכולים להיות עשויים מכל מיני עצים. בגדול בהחלט אפשר להכין מהם פלטה, אבל זה הופך את המשימה למורכבת עוד יותר.
4. דבק נגרים שעמיד במים, למשל titebond 3 אמור לעשות את העבודה. יש בכל חנות כלי עבודה גדולה, ואפשר כמובן להזמין גם אונליין.
5. אמצעי להפעלת לחץ, חפש בגוגל clamps ותוכל לראות כל מיני אפשרויות
6. חובה מקצוע שולחני, וכליבות. בנוסף מסור טוב לניסור למידה, וכנראה גם מברגות בשביל המשך התהליך. חוץ מזה השאר אפשר בכלים פשוטים מאוד, אבל כלים ייעודיים יקצרו את העבודה (שיוף סופי, פינות וכו')
7. אני לא חושב. יש כל מיני טריקים לכליבה בלי כליבות, כמו שאמרתי קודם אני חושב שזה פחות כדאי. אפשר להשתמש בברגים בתור כליבות אם אין ברירה אחרת.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי oferyuval » 19 אפריל 2023, 19:55

אני מציע שתעשה את הפרוייקט הזה באחת הנגריות הקהילתיות שסמוכה למקום מגוריך. כך תוכל לקבל עזרה והדרכה וגם להשתמש בציוד שיש בהם.
אין מה לרוץ ולקנות ציוד יקר לפני שאתה מבין מה הצרכים שלך ומה האפשרויות.
חפש כאן בפורום שרשור שכולו רשימת נגריות שמאפשרות עבודה לחובבים.
oferyuval
סופר משתמש

הודעהעל ידי אמיר ח. » 19 אפריל 2023, 23:43

שלום לך, וברוך הבא לפורום ולעולם הנגרות.
אני מסכים עם כל מי שחושב שזה לא פרוייקט פשוט, במיוחד בתור פרוייקט ראשון. ואני גם מסכים שממש לא כדאי לקנות כלי עבודה יקרים בשלב הזה.

מת להיות נגר כתב:והאמת שראיתי איזה סרטון ביוטיוב איך בונים פלטת עץ, מדביקים עצים יחד, וזה הפתיע אותי שזה נראה כל כך קל
דווקא מזה צריך להיזהר בתחילת הדרך. אני חושב שרוב הסרטונים ביוטיוב נועדו למטרת בידור, יותר מאשר מטרת לימוד. יוצרי הסרטונים לרוב לא מראים טעויות, מסתירים פאשלות, מדלגים על שלבים, מקצרים תהליכים, מעבדים את התוצאות בפוטושופ, ובקיצור עושים הכל כדי שזה ייראה קל ומהיר, אך המציאות היא אחרת. במציאות טועים הרבה (במיוחד בהתחלה), וישנם תהליכים ארוכים ומייגעים שלא ניתן לדלג עליהם.

מת להיות נגר כתב:ואם יצא לי בוצ'ר טוב, ממילא זה לדעתי גם יכסה את מחיר העלות של הכלים, בהנחה שהייתי קונה אותו ממפעל.
האמת שלא, אפילו כלי נגרות שמיועדים לחובבים ולשימוש ביתי אינם זולים בכלל. רק אם יש לך רשימת פרוייקטים עתידיים שאתה מתכוון לבנות לבד, ורק אחרי שאתה בטוח שתחום הנגרות מתאים לך, אז אפשר לחשוב על קניית כלי עבודה לנגרות, כי בסוף זה באמת ישתלם.

הייתי מציע לך להתחיל מפרוייקט פשוט שדורש כלים בסיסיים בלבד, כמו מברגה, מלטשת וג'יגסו, ואז לאט לאט ולפי דרישות כל פרוייקט אתה קונה את הכלי הבא. אני מאמין שזה מה שרוב חברי הפורום עשו במשך השנים. ואני מאמין שזו הדרך הנכונה להיכנס לעולם הנגרות.

אני מאוד מעריך ומכבד את האומץ והרצון שלך לא להירתע לקפוץ למים העמוקים, אך מצד שני אני מעדיף להיות מציאותי.
בהצלחה בכל דרך שתבחר, נשמח מאוד אם תמשיך לשתף, נשמח גם ללמוד ממך.
אמיר ח.
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 20 אפריל 2023, 08:30

Se7eN כתב:1. יש הרבה שיכולים להתאים. הנפוצים - אלון ובוק.
2. מי השרון בפ"ת, אבל בטוח יש עוד מקומות שכנראה יהיו זולים יותר - חפש בפורום וגם ברשת.
3. משטחים יכולים להיות עשויים מכל מיני עצים. בגדול בהחלט אפשר להכין מהם פלטה, אבל זה הופך את המשימה למורכבת עוד יותר.
4. דבק נגרים שעמיד במים, למשל titebond 3 אמור לעשות את העבודה. יש בכל חנות כלי עבודה גדולה, ואפשר כמובן להזמין גם אונליין.
5. אמצעי להפעלת לחץ, חפש בגוגל clamps ותוכל לראות כל מיני אפשרויות
6. חובה מקצוע שולחני, וכליבות. בנוסף מסור טוב לניסור למידה, וכנראה גם מברגות בשביל המשך התהליך. חוץ מזה השאר אפשר בכלים פשוטים מאוד, אבל כלים ייעודיים יקצרו את העבודה (שיוף סופי, פינות וכו')
7. אני לא חושב. יש כל מיני טריקים לכליבה בלי כליבות, כמו שאמרתי קודם אני חושב שזה פחות כדאי. אפשר להשתמש בברגים בתור כליבות אם אין ברירה אחרת.

אני הבנתי שבוק רגיש יחסית למים, לא? אם זה המצב, אז כנראה שעדיף לבחור עץ אחר למעמד לכיור.
לגבי העלויות -2000 ש"ח לפלטת אלון בגודל שהוזכר זה מחיר מופרך לחלוטין. אפשר למצוא פלטות כאלו בהרבה הרבה פחות. ראיתי לא מזמן ב-newtools פלטה שלמה (2.4*1.2) של עץ קשה (לא זוכר בדיוק איזה) בפחות מאלפיים ש"ח. נראה לי שהרבה יותר הגיוני בתור פרויקט ראשון לקנות פלטה בגודל הנכון, ולעשות את שאר העבודה (קידוח חורים לצינורות וכו', צביעה בלכה) לבד.

עריכה - הפרסומת שראיתי היא ל"אלון מאלזי" שזה בכלל עץ גומי, והעלות היא כ-1600 ש"ח. זה עץ שיכול להתאים למשימה, אבל אני מניח שאין לך מה לעשות עם פלטה שלמה..
וכמו שחשבתי, המחיר שהציעו לך מוגזם.אני מצרף לינק לפלטה בגודל 60*120 (משמע פי שלוש ממה שאתה צריך) במחיר של פחות מ-700 ש"ח. אז לדעתי תוכל למצוא בוצ'ר בגודל שאתה צריך סביב 300-350 ש"ח.
https://bemida.co.il/product/%D7%A4%D7% ... I9EALw_wcB
avian
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים