סיום פרוייקט
23 הודעות
• עמוד 2 מתוך 3 • 1, 2, 3
Re: סיום פרוייקטעבודה יפה, האם את החריצים שמאחור חרצת בגב או שאלו לייסטים?
Re: סיום פרוייקט
תודה. אלו לייסטים של כ- 10 ס"מ רוחב ועובי של 1 ס"מ שנחתכו מקורה ברוחב כ- 20 +. היה צורך להקציע חלק מהלייסטים לאור העובדה שהקורות לא היו מספיק ישרות למרות שהם במוצהר אורן מוקצע. לאחר מכן עם ראוטר עגלתי מעט את הפאות לכל אורכן של הקורות. חיבור הלייסטים בחלק העליון נעשה עם מסמרים (אקדח מסמרים).
Re: סיום פרוייקטאני חושב שהתרומה של גב מבירצ' 16 מ"מ למניעת שקיעה של החלק העליון, בהשוואה לדיקט 4 מ"מ, היא זניחה עד לא קיימת. גם דיקט דק נותן המון כח במימדים הרחבים שלו (אורך או רוחב, בניגוד לעובי).
ואלא אם אתה מתכנן להעמיס על הפלטה פגזי חש בדיוק באמצע המרחק בין התמיכות האנכיות, כנראה שבתכנון שלך אין ממש סכנת בטן בכל מקרה, גם בלי גב בכלל. פשוט אין עומס באמצע הפלטה. אבל אלו זוטות, סתם כדי ללמוד ולהחכים מהפרויקט היפה שעשית. כל הכבוד על הסבלנות והאומץ לגשת לפרויקט מורכב וארוך שכזה.
Re: סיום פרוייקט
בדיעבד אני נוטה להסכים איתך. כנראה שדיקט היה נותן את אותו אפקט מבחינת קיבוע ושמבחינת עומסים לא הייתה נגרמת שום בעייה, בזה אתה צודק. מצד שני מספר הפעמים בהם הרכבתי ופירקתי את הגב כי משהו לא היה מספיק ישר במחיצה (וזה התגלה רק בשלב הרכבת המסילות) ועוד סיבות שאני כבר לא זוכר כנראה שמצדיקות שימוש בבירץ' (מחובר עם ברגים), דיקט הייתי צריך לקבע עם מסמרים ואז לא ניתן לפרק וכנראה שהייתי מקלל את הרגע ששמתי אותו.
Re: סיום פרוייקטאני לא רואה סיבה שאי אפשר יהיה לחבר דיקט 4 מ"מ או 6 מ"מ עם ברגים, לפחות בשלב ה"מדידות". אחרי שהכל מסודר נכון, אפשר להוסיף מסמרים במקום עוד ברגים כדי לחסוך זמן.
Re: סיום פרוייקטמצטרף לכולם על המחמאות על העבודה, האמת רמה גבוהה.
רק מעיר לגבי הדיקט 6 ממ, שאין שום בעיה להשתמש בברגים, אני קבוע משתמש בו כגב ומחבר עם ברגים Sent from my Pixel 5a using Tapatalk
Re: סיום פרוייקטנראה מעולה! שאפו! אכן אתגר לא קטן לבנות משהו בסדר גודל כזה בסדנא קטנה, אבל מאלתרים תיקונים במקרה הצורך.
אגב, אם יש לך מסור מסילה, או מסור עגול עם מסילה מאולתרת, אני מוצא שזה הרבה יותר נוח לחתוך עם אחד מהנ"ל את הפלטה למימדים טיפה יותר גדולים מהנדרש (מוסיף כחצי ס"מ מכל צד), ואז למידה סופית על השולחני. פשוט הרבה יותר קל להתנהל על השולחני ככה ואז התוצאה הרבה יותר מדויקת, והתוספת לאיבוד חומר דיי זניחה. מסכים לגבי הגב, ועוד אופציה שלא ראיתי שנכתבה, אם בכל זאת רוצים "לחזק", אפשר לעשות קושרת של כמה ס"מ (נניח 8-10) בחלק העליון, ואז לחבר דיקט גב 4 מ"מ סטנדרטי. Sent from my SM-A515F using Tapatalk
Re: סיום פרוייקטשוב תודה לכולם,
יש לי גם מסור עגול של מקיטה עם מתאם למסילה. כאשר התחלתי את העבודה הייתה לי מסילה של מטר בלבד ולכן לא יכולתי לעשות את מה שהצעת. כיום יש לי שתי מסילות באורך כולל של 2.4 מטר כך שאם אצטרך להתמודד שוב עם חיתוך פלטות גדולות אז בהחלט אעשה חיתוך ראשוני עם המסור העגול ואז שולחן מסור למידה הרצויה.
Re: סיום פרוייקטוואו. מרשים, כל הכבוד!
רעיונות עשה זאת בעצמך ונגרות - XDIY with Itzik
ערוץ יוטיוב - https://www.youtube.com/c/itzikdiy בלוג - https://www.itzikdiy.com
Re: סיום פרוייקטראשית עבודה יפה מאוד, את הצבע צבעת לבד או מסרת לצביעה ?
באיזו תוכנת סרטוט עשית את סרטוט השידה.
23 הודעות
• עמוד 2 מתוך 3 • 1, 2, 3
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים | |||||