חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

משור פנדל -Metabo kgs 216 מול evolution R210sms

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

משור פנדל -Metabo kgs 216 מול evolution R210sms

הודעהעל ידי avian » 11 פברואר 2023, 18:35

מתלבט בין שני המשורים הללו. המפרט נראה די דומה, המחיר דומה (סביב 1000 ש"ח -האבולושן מעט יקר יותר בארץ, אבל יש אפשרות להזמין מאנגליה, ואז הוא מעט זול יותר מהמטאבו).
הביקורות שמצאתי ברשת (לא הרבה, אגב, והרבה מהן "מריחות" כמו תוכן שיווקי) די טובות לגבי שניהם.
יש הערה חוזרת לגבי האבולושן ש"משלמים מחיר על העובדה שהוא מותאם גם לחיתוך ברזל", אבל לא ממש ברור מה המחיר הזה (כאמור, הביקורת על איכות ודיוק החיתוך טובה). לא ברור אם זה רק עניין של הלהב, או משהו שקשור למשור (אולי בגלל מהירות הסיבוב הנמוכה?)
אשמח לשמוע את דעתכם, וכמובן כל ידע מהתנסות אישית שיש לכם.
avian
סופר משתמש

Re: משור פנדל -Metabo kgs 216 מול evolution R210sms

הודעהעל ידי אמיר ח. » 12 פברואר 2023, 13:24

שלום,
אין לי ניסיון עם שני הדגמים הנ"ל.
לפי דעתי, כשזה מגיע לבחירת מסור פנדל, אז אין כאן הרבה מה להתלבט, כל החברות המוכרות מייצרות מסורי פנדל טובים, במיוחד כשניתנת האפשרות לכוונן כל בורג אפשרי בכלי, עד לקבלת תוצאה מדוייקת. הרי גם מסור של דיוולט דורש כוונון וכיול מדי פעם.
יש לי מסור פנדל של Femi ואני מצליח לכייל אותו לרמת דיוק גבוהה, כך שאני מאמין שלא תהיה שום בעיה לכייל מסור של מטאבו או אבולושן (רק שים לב שהמטאבו 8.5 אינץ' והאבולושן 8 אינץ').
ברור שעדיף לקבל חוות דעת מאנשים שהתנסו בדגמים הספציפיים שהזכרת, אך זו דעתי באופן כללי בנוגע למסור פנדל.
בהצלחה.
אמיר ח.
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 12 פברואר 2023, 17:35

תודה על התגובה, אמיר.
ברור לי ששניהם טובים -גם בגלל ביקורות ברשת ובאתרי הקניות. אני תוהה אם יש לאחד מהם עדיפות -שלא פעם נובעת מפרטים קטנים כמו גובה גדר, איכות המלחציים המקוריים וכן הלאה.
אגב, לטובת מי ששוקל את האבולושן, חשוב לשים לב שיש לו שתי גרסאות, אחת עם רוחב חיתוך של 230 מ"מ, והשניה עם רוחב חיתוך של 305 מ"מ (נקראת r210sms 300+). הבדל המחיר לא גדול, ונראה לי שתוספת יכול החיתוך משמעותית, אבל לא יודע אם יש השפעות נוספות (בעיקר בגזרת גודל המכשיר).
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 13 פברואר 2023, 01:10

המטאבו מסור מצוין, ממליץ בחום. אני לא מסכים בכלל עם מה שאמיר אמר, אני חושב שהבדלי האיכות בין כלים יכולים להיות מאוד גדולים ומשמעותיים, ויש הרבה השפעות לאיכות ייצור ירודה שלא ניתן לתקן לבד, או דורשים השקעה אדירה.
אני לא עבדתי עם האבולושן, אבל ממה שראיתי הוא לא בליגה של המטאבו מבחינת איכות הכלי. כדאי לשמוע חווד ממי שכן משתמש בו
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי Edi » 13 פברואר 2023, 15:54

Se7eN כתב:המטאבו מסור מצוין, ממליץ בחום. אני לא מסכים בכלל עם מה שאמיר אמר, אני חושב שהבדלי האיכות בין כלים יכולים להיות מאוד גדולים ומשמעותיים, ויש הרבה השפעות לאיכות ייצור ירודה שלא ניתן לתקן לבד, או דורשים השקעה אדירה.
אני לא עבדתי עם האבולושן, אבל ממה שראיתי הוא לא בליגה של המטאבו מבחינת איכות הכלי. כדאי לשמוע חווד ממי שכן משתמש בו

מיכאל, היו לנו בעבר הרבה ויכוחים בנושא הפנדלים, מבחינתי מסור פנדל טוב בעיקר לחתוך הרבה קורות ארוכות למידות אחידות לטובת דקים וכו' בתחום הזה אם המסור מדויק או מדויק פחות זה לא כ"כ משנה גם הקורות עצמן לא כ"כ ישרות וגם במסור הכי מדויק לא תגיע לתוצאה מעולה, לכן עדיף לרכוש מסור פשוט ולהשקיע בלהב טוב, גם המסורים הטובים מגיעים בד"כ עם להב סטוק לא מדהים.
מצד שני יש את הגישה של אלו שמשתמשים בגרונג/פנדל לבניית רהיטים, חיתוכי קרוסקאט לקורות מוקצעות, לאפשרות הזו עדיף בהחלט מסור איכותי ומדויק, אך אם תרצו חיתוכים מדויקים
ללא פנדל, מסור שולחני יעשה את העבודה בצורה מעולה לא פחות- בנגריות מקצועיות כמעט ואין פנדלים ועל מסור הקבלן שלי אני חותך חיתוכים חוזרים של 140ס"מ ללא בעיה.
לסיכום דעתי, אם אתה צריך לבנות דקים, פנדל פשוט לא זבל יעשה את העבודה מעולה ויספק VFM גבוה, אם יש לך הרבה מקום בסדנה אז שווה להשקיע בפנדל איכותי שיאפשר לך תמרון ומהירות, אם אתה בונה רהיטים ונמצא בחלל מוגבל מסור שולחני עם עזרים מתאימים יעשה גם את הקרוסקאטים בדיוק מירבי וייתר את הפנדל לגמרי.
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 13 פברואר 2023, 16:58

אדי, באמת התלבטתי בין משור שולחן למשור פנדל. אבל פער מחיר של פי שלוש על משור ממותג הכריע את הכף, למרות שמשטר שולחן/קבלנים וורסטילי יותר.
אגב, במהלך ההתלבטות התפלאתי לראות שיש משור קבלנים של בוש (ה-GTS254, ועוד כחול!) במחיר של פחות מאלפיים ש"ח. אבל הביקורות היו פושרות, ובעיקר יכולת ריפ מוגבלת ל-53 ס"מ גרמו לי לוותר עליו. האם יש דרך להגדיל את יכולת הריפ של משור קבלן בהשקעה סבירה?
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 13 פברואר 2023, 22:55

ביכולת הריפ אני מניח שאתה מתכוון למרחק המקס׳ בין הלהב לסרגל? לדיוולט 7492 יש מעל ל70 ס״מ והוא היה לא מזמן במבצע בעץ האורן בפחות מ2600₪.
ע״פ הצורך שלך למרווח להב סרגל גדול אני מבין שאתה עובד הרבה עם לבידים ( פלטות ), מסור מסילה יכול להיות הפתרון הכי טוב לצורך זה ועם אבזור יעיל יכול ליצר חיתוך חוזר גם לאורך ולרוחב קורות עץ מלא.
זהו כלי שיכול להחליף כמעט באופן מלא מסור שולחני ומסור פנדל גם יחד
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 14 פברואר 2023, 00:51

לצערי אני חי בהווה, לא בעבר - וכרגע המחיר בעץ האורן הוא יותר משלושת אלפים ש"ח, לפני משלוח.
כרגע לא עובד עם לבידים או בכלל עם משטחים גדולים, אבל יתכן ובעתיד אצטרך לבנות ארונות ליחידת אחסון -ואז אצטרך יכולת ריפ של 60 ס"מ. פשוט נראה לי תמוה שבוש "יפלו" בדבר כזה אלמנטרי.
משור מסילה פחות מתאים לצרכים שלי, מכיוון שאני עובד לא פעם עם חלקים קטנים יחסית, וחיתוכים חוזרים (למשל בייצור קוביות למשחקי ילדים).
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 16 פברואר 2023, 17:52

מעדכן שנרכש המטאבו. המחיר הזול ביותר שמצאתי היה בפולק - 919 ש"ח ועוד 39 ש"ח משלוח.
בעץ האורן המסור זול יותר -800 ש"ח - אבל המשלוח עולה 250 ש"ח, ואני רחוק מהחנות שנמצאת בצפת.בנוסף, בפולק האחריות היא של יבואן רשמי, בעץ האורן אחריות שלהם. לא יודע מה עדיף.
https://www.polack.co.il/product/40627/ ... %a0%d7%99/

אעדכן אחרי שאשתמש במסור.
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 27 פברואר 2023, 12:51

עדכון, גם אם קצת באיחור:
המסור הגיע שני ימי עבודה אחרי שהוזמן (הוזמן בחמישי אחה"צ, הגיע בשני בבוקר). יבואן מקורי (גמל שריד) עם שנתיים אחריות.
למרות שמדובר ביבואן ראשי, נראה שהארגז נפתח לפני המשלוח, ובארגז היה נתאם משקע אירופאי לישראלי -משהו שבדרך כלל פוגשים במוצרי יבוא מקביל, לא ביבוא הראשי.
אם זה מעניין את החברים, אני יכול להעלות גם רשמים מההרכבה והכיול, ורשמים מהתנסות ראשונית.
קבצים מצורפים
IMG_20230227_114932.jpg
IMG_20230227_114950.jpg
avian
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־14 אורחים