|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
-

javali
- סופר משתמש
-
על ידי javali » 24 דצמבר 2008, 17:49
עכשיו צריך לחבר את חלקי ה-French Cleat ללוח ולמסגרת.
החיבור למסגרת הוא באמצעות ברגי עץ. לבורג עץ יש שלושה חלקים - הראש, הגוף וההברגה, וכל אחד דורש חור אחר. ניתן לקנות מקדחים מיוחדים לברגים אשר מבצעים את כל עבודת הקדיחה כנדרש, אבל זה מצאים רק למי שמשתמש הרבה בברגים בגודל מסויים - לא לי. אני צריך לבצע קדיחה של כל חלק בנפרד. ראשית אני קודח במסגרת את החור לגוף הבורג. הבורג, למעט הראש, עובר דרך החור הזה מבלי להתפס בו. ההברגה תתפס ב-French Cleat, ותמשוך אותו אל המסגרת. בשלב הבא אני יוצר את השקע עבור ראש הבורג.
כדי לסמן את מיקום החורים אני קולב את ה-French Cleat למסגרת. שימו לב איך ה-Hand screw מאפשר קליבה בזוית. הסימון עצמו נעשה באמצעות סיבוב המקדח אחורה. הסיבוב אחורה יוצר שקע במקום המתאים, אבל אינו קודח. בשקע הזה אני קודח את החור להברגה, ומצמיד את ה-Cleat למסגרת.
את החלק השני של ה-French Cleat אני מצמיד ללוח באמצעות Bolts (מה השם של אלו בעברית?). לסימון מקומם אני קולב את המסגרת למקומה על הלוח, מניח את חלקי ה-Cleat במקומם וממסמר אותם ללוח. אחר כך, אני מוציא את המסגרת, קודח חורים לברגים ומבריג.
המשך יבוא - אולי מחר...
- קבצים מצורפים
-

- קדיחת חורים לגוף הברגים
-

- יצירת שקעים לראשי הברגים
-

- סימון מיקום החורים
-

- שקעים מסמנים את מיקום החורים
-

- French Cleat מוצמד למסגרת
-

- מיקום ה-French Cleat על הלוח
-

- חורים לברגים
-

- ה-French Cleat מוצמד ללוח
-

javali
- סופר משתמש
-
על ידי Pini Gold » 24 דצמבר 2008, 18:14
הסבלנות שלך מעוררת כבוד.
מאחר שאין תרשים אני מבין שהארונית תלויה על הדופן האחורי שלה. תוכל להסביר מה היתרון בכך לעומת הפיכת הדופן האחורי לחלק בלתי נפרד מהארון?
-

Pini Gold
- סופר משתמש
-
על ידי harel » 24 דצמבר 2008, 21:07
אכן סבלנות שהייתי שמח לאמץ ממנה מעט.
להבנתי, התשובה לפיני היא שהארונית מורכבת על החלון שלא בשימוש ואין שם מקום לחבר את ה French Cleat שהוא אופקי, אז הלוח שהוא גב הארונית מתחבר למסגרת החלון ועליו תלוי באמצעות ה French Cleat הריבוע של 4 דפנות הארון.
-

harel
- סופר משתמש
-
על ידי javali » 25 דצמבר 2008, 00:55
Pini Gold כתב:מאחר שאין תרשים אני מבין שהארונית תלויה על הדופן האחורי שלה. תוכל להסביר מה היתרון בכך לעומת הפיכת הדופן האחורי לחלק בלתי נפרד מהארון?
הראל נותן סיבה אחת, אבל היא לא הסיבה במקרה הזה. את ה-Cleat אפשר לחבר למסגרת החלון - זה אמנם קצת יותר עבודה ויש כמה סיבוכים בגלל שהעסק אמור לסחוב משקל די גדול, אבל זה אפשרי.
הסיבה העיקרית היא עצלות. את הארון הולכים לאכלס, בין השאר, מספר מקצועות עץ (Moulding Planes). איך שהוא יצא שהאורך של המקצועות הוא בדיוק הרוחב של שני לוחות. אם הייתי עושה את הדופן חלק מהארון הייתי צריך להוסיף לוח שלישי לרוחב. זה הרבה עבודה ואני עצלן. אז מאחר והארון לא מיועד לקשט את הסלון שלי אני בחרתי בפתרון הנוח.
-

javali
- סופר משתמש
-
-

javali
- סופר משתמש
-
על ידי Pini Gold » 25 דצמבר 2008, 23:01
עוד כמה שאלות:
מישהו עוזר לך. להרים, לישר, לסחוב? זה גם גדול וגם כבד.
מצד שמאל של הארונית המותקנת יש מתקנים הדומים למלחציים. תוכל להרחיב קצת עליהם?
תודה
-

Pini Gold
- סופר משתמש
-
על ידי Saba_jackson » 26 דצמבר 2008, 00:47
עולם הפוך!
אני הסרתי ארונית כלים בשביל לפתוח חלון לגן.....
להודעה הראשונה: בעברית יש לקרוא ל- BOLT לולב (נשמע כמו LOLAV)
איני יודע אם מישהוא משתמש במילה הזו.. בפי העם מכנים את זה "גוז'ון" או "מוט הברגה".
ושאלה: לאחר שהמסגרת תלויה, מה מחזק את החלק התחתון ללוח האחורי, או במילים אחרות: אם נמשוך את ה"רצפה" של הארונית היא תתרחק מהלוח האחורי?
-
Saba_jackson
- סופר משתמש
-
-

javali
- סופר משתמש
-
על ידי javali » 26 דצמבר 2008, 05:44
סבא: תודה על השיעור בעברית. חשבתי ש"מוט הברגה" זה כזה מוט עם הברגה לכל אורכו - לא כאלו עם ראש מצד אחד - אני צודק?
לגבי התחתית, כרגע היא לא מוצמדת עם שום דבר. בשביל להרחיק אותה מהגב צריך למשוך קצת למעלה (ה-Cleat שומר נגד תנועה כזו), כך שבעיקרון המשקל של הארון אמור לדאוג לזה שהתחתית תשאר צמודה ללוח. למרות זאת, אני חושב כן להוסיף איזה שהוא חיבור רק בשביל להיות יותר בטוח.
-

javali
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־7 אורחים
|